09 / 05 / 2024

Güney Afrikalılar türkiyeden nasıl ev alır

Güney Afrikalılar türkiyeden nasıl ev alır

Güney Afrika vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Güney Afrika, Türk firmaları üretime ve inşaata çağırıyor! 

DEİK Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı Abubakir Salim, geçtiğimiz  hafta bu ülkede hükümet yetkilileri ve iş dünyası ile gerçekleştirdiği temasları ile ilgili konuştu ve Türklere davet olduğunu söyledi. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs ikiye bölündü: Emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırdı, Kuzey Kıbrıs'ta kriz var! 

Kıbrıs'ta emlak piyasasında yaşananlar dikkatleri çekiyor. Açıklananlara göre, emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırarken, Kuzey Kıbrıs'ta kriz yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Güney Kore’den Türkiye’ye uzanan bir mühendislik harikası! Kia Ceed’in haziran ayı fiyatı açıklandı!

Güney Kore otomobil üreticisi Kia, Türkiye’de yoğun ilgi görürken, Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği otomobil markaları arasında yer alıyor. Kia, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda tüm modellerinin haziran ayı fiyatını güncellediğini paylaştı.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Güney Kore'den Türkiye'deki depremzedeler için 10 milyon dolarlık konut desteği!

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol yaptığı açıklamada Türkiye'deki depremzedelere inşa edilecek konutlar için 10 milyon doların üzerinde yardım sağlanacağını belirtti.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

TOKİ Denizli kura sonuçları nasıl öğrenilir? Denizli Güney TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

TOKİ Denizli kura sonuçları nasıl öğrenilir ve Denizli Güney TOKİ kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Denizli projesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

İstanbul Gıda Toptancılar Sitesi'ndeki akaryakıt istasyonu 39.5 milyon TL'ye satışta!

Emlak Konut GYO’nun bünyesinde bulunan Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. “İstanbul Gıda Toptancılar Sitesi”ndeki akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa 39 milyon 500 bin TL'ye satışa sunuldu...

İstanbul Gıda Toptancılar Sitesi'ndeki akaryakıt istasyonu satışa sunuldu! 

Emlak Konut GYO’nun bünyesinde bulunan Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Ticaret A.Ş. “İstanbul Gıda Toptancılar Sitesi”ndeki 2 bin 930 metrekare büyüklüğündeki Akaryakıt İstasyon Alanı imarlı arsasını satışa çıkardı. 

Güney Afrikalılar türkiyeden nasıl ev alır Haberi

Güney Afrikalılar türkiyeden nasıl ev alır

Güney Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Güney Afrika Cumhuriyeti (bilinen adıyla Güney Afrika), Afrika'nın en güney ucunda yer alan bir ülkedir. Güneybatısında Atlas Okyanusu, güneydoğusunda Hint Okyanusu vardır. 


Kuzeyde Namibya, Botsvana ve Zimbabve, kuzeydoğusunda Mozambik ve Swaziland vardır. Küçük bir krallık olan Lesotho ise Güney Afrika Cumhuriyeti toprakları içinde yer alır. Afrika kıtasının güney kesiminin hemen hemen yarısını kaplamaktadır.


Peki, Güney Afrika vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Güney Afrikalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tapu Kanunu kapsamında yapılan değişikliklere göre, yabacı ülke vatandaşları mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den ev alabiliyor.


Buna göre Türkiye'den ev almak isteyen Güney Afrika vatandaşlarının yalnız gerekli belgeleri temin etmeleri ve tapu dairesine gitmeleri gerekiyor.


Gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri...