16 / 05 / 2024

güney enerjisi

güney enerjisi

İlk 8 ayda 55 milyon liralık fatura ödeyen Kervan Gıda güneş tarlası kuruyor. Elektrik giderlerinin bir kısmını çatı sistemli güney enerjisiyle karşılayan şirket elektrik giderini azaltarak sıfırlamayı planlıyor.

Marmara ve Karadeniz, güney sahillerine rakip oluyor!

Marmara ve Karadeniz, güney sahillerine rakip oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karadeniz ve Marmara sahillerini, dünya turizminde kalitenin temsilcisi olan mavi bayrakla donatmak için çalışmalara başladı.

Marmara ve Karadeniz, turizmde güney sahillerine rakip oluyor!

Marmara ve Karadeniz, güney sahillerine rakip oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karadeniz ve Marmara sahillerini, dünya turizminde kalitenin temsilcisi olan mavi bayrakla donatmak için çalışmalara başladı.

Denizli Güney Şelalesi heyelanın ardından ziyarete açıldı!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından alınan bilgiye göre Denizli’nin Güney ilçesindeki Güney Şelalesi, çökmesinin ardından heyelan bölgesinde yapılan düzenlemelerle şelalenin suyu tekrar eski yerine verilerek, ziyarete açıldı.

Mersin'de güneş enerjisi kullanan her ev 13.2 kilovat tasarruf sağlıyor!

Mersin, yılda yaklaşık 300 gün gördüğü güneşin enerjisinden faydalanıyor. Her çatıda onlarca depo ve panel var. Güneş enerjisi kullanan her ev günde 13.2 kilovat tasarruf sağlıyor.

Aleksandır Antiç: Güney Akım Projesi bir Avrupa projesidir!

Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandır Antiç, Rus gazını Avrupa'ya getirmesi planlanan Güney Akım Projesi tartışmalarıyla ilgili AA'ya özel açıklama yaptı. Antiç, "Proje Rus projesi değil, bir Avrupa projesidir" dedi

EİD İnşaat, Güney Irak'ta yeni projeler üretecek!

EİD İnşaat, önümüzdeki dönemde Güney Irak'ta gerçekleştireceği projelerle bölgeye teknoloji getirmeyi hedefliyor. Başkan Yardımcısı Bora Can Yıldız, özellikle petrol boru hatları, petrol tankları alanında devam eden işleri bulunduğunu söyledi...

EİD İnşaat Güney Irak'ta teknoloji ağırlıklı projeler üretecek!

EİD İnşaat, önümüzdeki dönemde Güney Irak'ta gerçekleştireceği projelerle bölgeye teknoloji getirmeyi hedefliyor. Başkan Yardımcısı Bora Can Yıldız, özellikle petrol boru hatları, petrol tankları alanında devam eden işleri bulunduğunu söyledi.

Entegro, Türkiye’de güneş enerjisi sektörünün yüzde 8’ini ele geçirdi!

Türkiye’ de güneş enerjisi sektörünün yüzde 8’ ini ele geçiren Alman ortaklı şirket Entegro Türkiye, yenilenebilir enerjinin bürokratik zorluklara rağmen nükleere enerjinin alternatifi olabileceği görüşünde...

Çin ve Güney Kore'nin ticaret hacmi 115 milyar doları aştı!

Çin ve Güney Kore arasındaki ticaret hacmi bu yıl ocak-mayıs arasındaki 5 aylık süreçte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artarak 709,65 milyar yuan (yaklaşık 115,24 milyar ABD doları) olarak gerçekleşti...

Güney Akım'dan Türkiye'ye gaz sevkiyatı 5 Temmuz'a kadar durdu!

Güney Akım'dan Türkiye'ye gaz sevkiyatı 5 Temmuz'a kadar durdu. Rus enerji şirketi Gazprom, boru hatlarındaki planlı çalışma nedeniyle Mavi Akım üzerinden Türkiye'ye gaz sevkiyatının 1-5 Temmuz tarihlerinde durdurulduğunu açıkladı.

Ateş Uğurel: Güneş enerjisi yatırımlarının önü açılmalı!

Solarbaba Platformu Kurucusu Ateş Uğurel Enerji Günlüğü’nden Sabiha Kötek’e yaptığı açıklamada güneş enerjisi yatırımlarının önünün açılması için devletinteşvikine ihtiyaç olmadığını, mevcut engellerinkaldırılmasının yeterli olacağını savundu

Bulgaristan'da inşaatçılar Güney Akım Boru Hattı Projesi'nin durdurulmasından endişeli!

Güney Akım Boru Hattı Projesi ile ilgili Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasında tartışmalar sürerken, Bulgaristan'da inşaat sektörü temsilcileri projenin durdurulması halinde büyük zarar göreceklerini açıkladı.

Güney Kıbrıs'taki Tahtakale Cami 51 yıl sonra yeniden ibadete açıldı!

Güney Kıbrıs'ta 1963 yılında ibadete kapatılan Tahtakale Camisi törenle ibadete açıldı ve KKTC Din İşleri Başkanı Atalay 51 yıl aradan sonra camide ilk namazı kıldırdı.

güney enerjisi Haberi

güney enerjisi

Kervan Gıda kendi enerji ihtiyacını karşılama için güneş tarlası kuracak. Kervan Gıda, yeni aldığı ve alacağı arazilerde güneş tarlası kurarak kendi elektrik ihtiyacının tamamını karşılamayı planlıyor.

Kervan Gıda'dan KAP'a yapılan açıklamada dünyada kendi kategorisinde 6'ınco sırada olan şirketin dünya çapında marka olma yolunda sürdürülebilirlik ve karlılık hedefi doğrultusunda gerekli aksiyonları almaya devem edeceği bildirildi.

Fabrika çatırlarından elektrik üretiliyor

Şirketin en önemli maliyet kalemlerinden biri olan elektrik tüketimi konusunda kendi elektriğini üretmek üzere Manisa'da aldığı iki ayrı tarlada güneş tarlası yatırımı yapacağı kaydedildi. Şirketin yüzde 100 pay sahibi olduğu Manisa Akhisar'daki fabrika binasının çatısında 840 kWp/700 kWe gücünde güneş enerjisi yatırımının devreye girdiği ifade edilirken ardından Manisa'da yapımı devam eden Kervan Gıda tesisleri ve depolarının çatısında da 4581 kWp / 3800 kWe gücünde güneş...