28 / 07 / 2024

Güney Marmarada elektrik üretimi

Güney Marmarada elektrik üretimi

Rüzgar enerjisi üretiminin her geçen gün arttığı Balıkesir’de 300, Çanakkale'de ise 100 rüzgar enerji santrali bulunuyor. Bu santraller 2013 yılında 150 milyon dolarlık enerji üretimi gerçekleştirdi...

Muğla Güney Trafo Merkezi projesi için acele kamulaştırma!

“154 kV Muğla Güney Trafo Merkezi Projesi” Kapsamında Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Güney Gaz Koridoru projesi devam edecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın (TANAP) da bir ayağını oluşturduğu Güney Gaz Koridoru projesini kararlılıkla devam ettireceklerini söyledi..

Gazprom Güney Akımı Projesi'nin mali durumuna etkilerini araştırıyor!

GAZPROM, 'Güney Akımı' boru hattının inşaat projesinin son bulmasının ve South Stream Transport boru hattının su altı kısmının inşaatı için yabancı partnerlerinin hisselerini satın almasının şirketin mali durumuna etkilerini araştırdıklarını açıkladı.

1982 yılında Güney Kore, kirasını ödeyemediği İstanbul Konsolosluğu'nu kapatmış!

1982 yılında Güney Kore Devleti, kirasını ödeyemediği İstanbul Konsolosluğu'nu kapatmış. Mecidiyeköy'de bulunan konsolosluk binasına aylık iki bin doları (320 bin lira) ödeyemedikleri için konsolosluğu tasfiye etmişler.

Güney Gayrimenkul Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Gayrimenkul Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mehmet Ali Akdeniz, Veysi Şaşmaz tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile 16 Ocak'ta Esenler, Oruç Reis Mahallesi'nde kuruldu.

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Güney Yönü Şubesi açıldı!

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Güney Yönü Şubesi, Aydın Ünsever Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 12 Ocak'ta elimpaşa, Ortaköy Mahallesi'nde kuruldu.

Güney Avustralya'daki yangınlarda onlarca ev yandı!

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Victoria ve Güney Avustralya eyaletlerinde cuma günü başlayan yangınlar devam ediyor. Victoria'daki yangınlar kontrol altına alınırken, Güney Avustralya eyaletindekiler kontrolsüz bir şekilde sürüyor.

NSS İnşaat Turizm Gıda Tekstil Elektrik Elektronik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

NSS İnşaat Turizm Gıda Tekstil Elektrik Elektronik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Esra Nur Demir, Abdulsamet Duran tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

İngiliz turistler Güney Ege'ye paketsiz gelebilecek!

İngiliz turistler Güney Ege'ye paketsiz gelebilecek. İngilizler, Türkiye'de tatil için en fazla tercih ettikleri yer olan Güney Ege'ye konulan tarifeli seferler sayesinde paket turlar dışında da gelebilecek.

Güney Amerika'da hidroelektrik santrali tüneli çöktü!

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da bir Çin firması tarafından yapılan hidroelektrik santrali inşaat alanında dün tünelin çökmesi sonucu 13 isçi hayatını kaybetti...

Güney Akım doğalgaz boru hattı projesi resmen kapandı!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Güney Akım doğalgaz boru hattı projesinin resmen kapandığını AB'ye iletti. Novak Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile telefonla görüştü.

Güney Akım resmi olarak kapandı!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Güney Akım doğalgaz boru hattı projesinin resmen kapandığını AB'ye iletti. Novak Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile telefonla görüştü.

Omsa Endüstri Güvenlik Sistemleri Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Omsa Endüstri Güvenlik Sistemleri Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Oktay Taşçı Şube Müdürlüğü'nde 50 bin TL'lik sermaye ile 10 Aralık'ta kuruldu.

Güney Marmarada elektrik üretimi Haberi

Güney Marmarada elektrik üretimi

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği temmuz verileri açıklandı. Verilere göre Güney Marmara'nın rüzgardan elektrik üretimi önemli yer tutuyor.


Rüzgar enerjisi üretiminin her geçen gün arttığı Balıkesir’de 300, Çanakkale'de ise 100 rüzgar enerji santrali bulunuyor. Bu santraller 2013 yılında 150 milyon dolarlık enerji üretimi gerçekleştirdi. Bunun 125 milyon doları Balıkesir'de geçen yıl 300'e yakın olan rüzgar enerji santrallerinden (RES) sağlandı.


Bu veriler doğrultusunda Türkiye'de rüzgar enerjisi üretiminde il olarak Balıkesir, bölge olarak ise Güney Marmara birinci sırada yer aldı. Bölgede hali hazırda kurulu 900 MW'lık gücün 767,3 MW'ı Balıkesir, 140,55'i Çanakkale'de bulunuyor. RES'lerden yıllık yaklaşık 2000 GWh elektrik üretiliyor. Bu enerji, Balıkesir elektrik tüketiminin yüzde 70'ini karşılıyor.


Türkiye'de rüzgardan üretilen enerjinin de yüzde 26,51'ine karşılık geliyor.



TOKİ...