16 / 05 / 2024

Güneydoğu hasar gören konutlar

Güneydoğu hasar gören konutlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörden zarar gören bölgelerde yapılan çalışmalara ilişkin, “İnsanları çağırıp konuşuyoruz, taleplerini alıyoruz ve onlara yapabileceklerimizi söylüyoruz. Şu anda inşaatlarımız hızla sürüyor. Birkaç ay içerisinde yapmakta olduğumuz evler biter. "

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu ve beklenen Marmara depremindeki hasarın Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçeceğine dikkat çekti. 

Elazığ'da hasar gören okulların yıkımı başladı!

Elazığ'da yaşanan depremin ardından ağır hasar gören, kullanılamayacak durumda olduğu belirlenen okullar yıkılıyor.

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Geçtiğimiz hafta Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi, yüksek risk oluşturduğu sebebiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 

İstanbul Valiliği'nden hasar gören okullara ilişkin açıklama!

İstanbul Valiliği tarafından, ön hasar tespit çalışmalarında az ve ağır hasarlı olduğu tespit edilen 29 okulda eğitim gören öğrencilerin geçici olarak eğitimlerine devam edecekleri okulları açıklandı..

Şırnak'ta terörden hasar gören konutlar yenileniyor!

Şırnak’ta terör örgütünce tuzaklanan patlayıcılar yüzünden hasar gören binaların yerine yapılan 6 bin 500 konuttan 5 bin 730’u tamamlanma aşamasına geldi. 

Güneydoğu yatırımlarla şaha kalktı!

Terör nedeniyle büyük hasar göre Doğu ve Güneydoğu illeri, kayyum atanan belediyelerin diğer devlet kurumlarının ortaklaşa yürüttüğü projelerle yeni ve modern bir görüntüye kavuştu.

Doğu ve Güneydoğu'da şehirler yeniden tasarlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören bölgeleri yeniden inşa ediyor. İşte bölgede sürdürülen inşa ve ihya çalışmalarında son durum şöyle...

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'ya 3 yılda 60 bin konut yapacak!

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de inşaat hamlesi başlatan TOKİ, Silopi’de yapımı süren 236 konutu bu yıl bitirecek. Başkan Turan, “Doğu ve Güneydoğu’ya 3 yılda 60 bin konut yapma hedefimiz var” dedi

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım programının detayları belli oldu!

Doğu ve Güneydoğu’da terörden zarar gören yerleşim birimlerine büyük yatırımlar yapılacak. Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre, Yüksekova, Nusaybin 10 milyar liralık projelerle 2019’a kadar yenilenecek.

Doğu ve Güneydoğu'ya 62 milyarlık kamu yatırımı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 4 yılda 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki sanayi sitelerinde çalışanlar için yeni iş umudu oldu.

Güneydoğu'da hasar gören konutlar yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörden zarar gören bölgelerde yapılan çalışmalara ilişkin, “İnsanları çağırıp konuşuyoruz, taleplerini alıyoruz ve onlara yapabileceklerimizi söylüyoruz. Şu anda inşaatlarımız hızla sürüyor. Birkaç ay içerisinde yapmakta olduğumuz evler biter. "

Doğu ve Güneydoğu'ya 30 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören vatandaşlara yönelik çalışmalar çerçevesinde 30 bin konut yapılacağını açıkladı.

Şırnak İdil'de hasar gören 600 ev yıkılıyor!

ŞIRNAK’ın İdil İlçesi’nde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart tarihinde kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı kapsamında PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda hasar gören 600 evin yıkımına başlandı.

Güneydoğu hasar gören konutlar Haberi

Güneydoğu hasar gören konutlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörden zarar gören bölgelerde yapılan çalışmalara ilişkin, “İnsanları çağırıp konuşuyoruz, taleplerini alıyoruz ve onlara yapabileceklerimizi söylüyoruz. Şu anda inşaatlarımız hızla sürüyor. Birkaç ay içerisinde yapmakta olduğumuz evler biter. Onları da hak sahiplerine teslim ederiz” dedi.


Özhaseki, bakanlıkta gerçekleştirilen Güneydoğu Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantının açılışında konuşan Özhaseki, FETÖ’nün darbe teşebbüsünün, milletin büyük teveccühü ve fedakarlığı ile atlatıldığını, yeniden işlere dönülmesi gerektiğini belirterek, “Ekonomiyi canlandırmamız, yürüyen işlerimizi daha dikkatli şekilde yapmamız icap ediyor” ifadesini kullandı. Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir işinin de Güneydoğu’da hasar gören yerlerin yeniden inşası ve zarara uğrayan insanların mağduriyetinin giderilmesi olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Bu anlamda ara vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada bir taraftan PKK terör örgütü ile mücadele edilirken, onlarla...