05 / 05 / 2024

güneydoğu turist sayısı

güneydoğu turist sayısı

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı...

Görev süremin önemli bir kısmını Güneydoğu'nun imarı için harcadım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada iki yılı aşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde, görev süresinin önemli bir kısmını Güneydoğu'da şehirlerin imar ve ihyası için harcadığını belirtti.

Vestel Güneydoğu'da 6 ayda 6 mağaza açtı!

18 yıldır Vestel bayisi olarak Güneydoğu Anadolu'da mağazalar açan Uğur Pazarlama, ilk 6 ayda, 6 yeni mağaza açtı. Bölgedeki Vestal mağazası sayısı 18'e çıkardı.

Turyap markalı emlakçılığı Doğu ve Güneydoğu'ya tanıtacak!

Turyap, ofis sayısını artırmaya devam ediyor. 81'e emlakçılık modelini taşımayı amaçlayan Turyap, Doğu ve Güneydoğu'da markalı emlakçılığı tanıtmayı amaçlıyor. 

Doğu ve Güneydoğu’ya 24 bin yeni konut!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ Haber Dergisi’nin Şubat sayısında Doğu ve Güneydoğu’daki projelerine ilişkin konuştu. 

Doğu ve Güneydoğu'da konut yatırımı hamlesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu illerindeki yatırım hamlelerinden bahsetti. 30 binden fazla konutun kullanılamaz hale geldiğini belirten Özhaseki, biten konutların anahtarlarını teslim ettiklerini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da şehirler yeniden tasarlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören bölgeleri yeniden inşa ediyor. İşte bölgede sürdürülen inşa ve ihya çalışmalarında son durum şöyle...

ERA Türkiye’ye Güneydoğu’dan yoğun talep geliyor!

2017 sonuna kadar net ofis sayısını ikiye katlamayı hedefleyen ERA Gayrimenkul Türkiye’ye Güneydoğu’dan yoğun talep geliyor. Özellikle, Gaziantep’ten talep alan ERA, vereceği franchise’ler sayesinde bölge insanına istihdam ve yatırım fırsatı sunacak.

Doğu ve Güneydoğu'da yeni konutlar için geri sayım başladı!

Çevre Bakanı Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da kısa süre içinde vatandaşların yeni evlerini teslim almaya başlayacağını söyledi. Sürecin ortalama 2-4 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Nükhet Hotar'dan Güneydoğu’ya yatırım hamlesi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun 5 bölge olarak ele alınacağını, 5 bölge, 8 cazibe merkezinde toplam 23 il olduğunu söyleyen Hotar, “Terörü bitirmeye odaklandık, bölgenin sorunlarını çözülecek” dedi.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'ya 3 yılda 60 bin konut yapacak!

Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de inşaat hamlesi başlatan TOKİ, Silopi’de yapımı süren 236 konutu bu yıl bitirecek. Başkan Turan, “Doğu ve Güneydoğu’ya 3 yılda 60 bin konut yapma hedefimiz var” dedi

Doğu ve Güneydoğu cazibe merkezi toplantısı yapıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan koordinasyonundaki Doğu ve Güneydoğu İlleri Cazibe Merkezleri Koordinasyon Toplantısı bugün gerçekleştirilen oturumlarla devam etti.

Güneydoğu yatırım hamlesi memnun etti!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Güneydoğu yatırım hamlesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesi ekonomiyi hızlandıracak!

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgesine yönelik yeni yatırım ve destek hamlesi paketinin, bölgede ekonominin çarklarının hızlanması açısından olumlu katkısı olacağını bildirdi.

güneydoğu turist sayısı Haberi

güneydoğu turist sayısı


Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı. 


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden (TÜRSAB) yapılan açıklamaya göre, Birliğin "Çözüm Süreci ve Bölgesel Turizm Raporu", son yıllarda terör olaylarının sona ermesi ve barış süreciyle Doğu ve Güneydoğu illerinde turizm alanında yaşanan gelişmeyi ortaya koydu. Son birkaç yılda bölgeye huzur ve güvenin gelmesiyle daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2012 yılında 1,5 milyona ulaşırken, 2013'te ise 2 milyonu aştı. 


TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bölgeye iş ve aş verecek sektörün turizm olduğunu belirterek, birkaç yıl içinde atılan adımların sonuçlarının alındığını ifade etti. 


Turizmin bu bölgedeki illerin...