18 / 05 / 2024

güneydoğuda 2015 emlak fiyatları

güneydoğuda 2015 emlak fiyatları

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Mustafa Koç, terör olaylarından en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin etkilendiğini, emlak sektöründe yaşanan durgunluğun piyasayı olumsuz etkilediğini söyledi.

Güneydoğu'daki yeniden inşaya terör tehdidi!

Terör operasyonlarının ardından Güneydoğu’da imar-inşa çalışmaları sürerken, müteahhit sıkıntısı süreci yavaşlatıyor. İhalelere PKK’ya yakın müteahhitlerin sızdığı bilgisi nedeniyle ince elenip sık dokunuyor.

Doğu ve Güneydoğu'ya 35 milyarlık dev yatırım!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, bu göreve geldikten sonraki ilk önemli projesi cazibe merkezleri eylül ayında faaliyete geçiyor. Hükümet, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini tamamladı.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım projelerini tamamladık!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık." açıklamasında bulundu

Doğu ve Güneydoğu yapılan yatırımlarla kalkınacak!

TÜMSİAD Ankara Şubesi Başkanı Vahit Ayazoğlu, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin ekonomik anlamda ön plana çıkartılmasında fayda var. Çünkü bölgede ekonomik anlamda devletin güvenliğiyle beraber yatırımlar harekete geçerse ekonomi güçlenir.''dedi.

Tekstilciler, Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapacak!

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapın” çağrısı, tekstil sektörünü harekete geçirdi. Bölgede milyon dolarlık yatırımları hayata geçirmeye hazırlanan işadamları, teşvikin ayrıntılarını bekliyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki kamu gayrimenkulleri karakol olacak!

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kamu kurumlarının taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri’ne devredilebilecek

Güneydoğu Anadolu'da yeniden şehirleşme çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeniden şehirleşme çalışmaları içerisine girdiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta Toplu Konut İdaresi olarak konut inşasına başladık, bu adımları atıyoruz. " dedi.

Doğu ve Güneydoğu'ya 30 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören vatandaşlara yönelik çalışmalar çerçevesinde 30 bin konut yapılacağını açıkladı.

35 milyar liralık Doğu ve Güneydoğu paketi açıklanıyor!

Doğu ve Güneydoğu’ya teşvik ve sosyal yardım paketi bugün açıklanıyor. 4 cazibe merkezinin kurulmasından, alım garantili fabrika yatırımlarına paketin toplam büyüklüğünün 35 milyar lira olması bekleniyor.

Güneydoğu 17 milyar TL'ye yenilenecek!

Devlet Güneydoğu’da terörün zarar verdiği mülklerin yeniden inşa sürecini hızlandırdı. Sur’un ardından Silopi, Cizre ve İdil’de alt yapı, tarihi eserlerin onarımı, bina inşaatı gibi harcamalar için toplamda 17 milyar TL’lik maliyet hesaplandı.

Güneydoğu'daki yeni cazibe merkezleri bölge ekonomisini güçlenecek!

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölge için kapsamlı ve kazançlı bir müjde verdiğini, Güneydoğu’ya yeni zenginlik merkezlerinin kazandırılmasının bölge ekonomisini güçlendireceğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

güneydoğuda 2015 emlak fiyatları Haberi

güneydoğuda 2015 emlak fiyatları

Terör örgütü PKK'nın son dönemde artan saldırıları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde emlak sektörüne darbe vurdu, bölgede terör olaylarının etkisiyle emlak fiyatlarında büyük oranda düşüş yaşandı.

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği (DİEM-DER) Başkanı Mustafa Koç, AA muhabirine, terör olaylarından en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin etkilendiğini, emlak sektöründe yaşanan durgunluğun piyasayı olumsuz etkilediğini söyledi.

"Kentte emlakçılar 800'den 200'e düştü. Olaylar nedeniyle bazıları kepenk kapattı, bazıları da bölgeden gitti. Ev sahipleri, 'Geleceğimiz belirsiz' düşüncesiyle dairelerini satışa çıkardı" diyen Koç, çatışmalar nedeniyle hiçbir müteahhidin ruhsat alıp yeni bina yapımına başlamadığını belirtti.

İmkanı olanların da gelecek kaygısı ile parasını konuta yatırmak istemediğine dikkati çeken Koç, "Şu anda bazı bölgelerde yüzlerce 'satılık' afişi görebilirsiniz. Eskiden günde 40 daire satılırken şimdi 10 günde 2 daire satılmıyor" diye konuştu.

Emlakçı Sadık...