28 / 04 / 2024

Güneysu ihracat hedefi

Güneysu ihracat hedefi

Armatür üretiminde 25 yılı geride bırakan Güneysu, yüzde 100 yerli fotoselli ürünüyle uluslar arası pazarlarda Çin ile rekabet ediyor. Güneysu, 8 milyon dolarlık ihracat hedefliyor...

Milletvekili Tahsin Ocaklı açıkladı: Emekliler TOKİ borçlarını ödeyemiyor! 

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Meclis'te Güneysu’da yapılan TOKİ projelerine girip, sözleşme yapıp ev alan emeklilerin taksitlere yetişemediğini söyledi. İşte ayrıntılar...

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

İnşaat malzemesi ihracatında gerileme!

Merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ekim ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,46 milyar dolara geriledi. Ekim'de Eylül'e göre 184 milyon dolarlık düşüş gösteren ihracat, bir önceki yılın ekim ayına oranla yüzde 0,8 azaldı.

İMSAD resmen duyurdu: Yıllık inşaat malzemesi ihracatı 29,59 milyar oldu!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi eylül ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,65 milyar dolara yükselirken, yıllık  inşaat malzemesi ihracatı ise 29,59 milyar oldu.

TİM Başkanı Gültepe: 375 milyar dolarlık hedefe kilitlendik!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatçılar olarak 2028 yılı için 375 milyar dolarlık hedefe odaklandıklarını vurgulayarak, "Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Eylül ayında ihracat yüzde 0,5, ithalat yüzde 14,6 azaldı!

Dış ticaret istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda eylülde geçen yılın aynı ayı genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 0,5, ithalat yüzde 14,6 azaldı.

Dış ticaret haddi Ağustos'ta 12,6 puan yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ihracat birim değer endeksi, Ağustos ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,8, ithalat birim değer endeksi yüzde 16,1 azalış gösterdi.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Fındıkta ihracat hedefi 275 ile 280 bin ton oldu!

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy, 1 Eylül-17 Eylül tarihlerinde 11 bin 114 ton iç fındık ihracatı gerçekleştirildiğini söyleyerek, “2023-2024 ihracat sezonunda 275 ile 280 bin ton bandında iç fındık ihracat hedefliyoruz”

Türkiye’nin yıl sonu ihracat hedefi 265 milyar dolar!

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, yıl sonunda 265 milyar dolarlık ihracata ulaşmayı hedeflediklerini belirterek "Gelecek beş yıllık dönemde de ekonomi politikalarının en temelinde yine ihracat olacak" şeklinde konuştu.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Ticaret Bakanlığı dış ticaret beklenti anketini açıkladı!

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılının üçüncü çeyreğine yönelik Dış Ticaret Beklenti Anketi'ni açıkladı. Buna göre, ihracat beklenti endeksi, bu dönemde bir önceki çeyreğe göre 4,2 puan artış kaydetti.

TÜİK mayıs 2023 dış ticaret endekslerini açıkladı! İhracat birim endeksi yüzde 1.2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ihracat birim değer endeksi Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 13 azaldı.

Güneysu ihracat hedefi Haberi

Güneysu ihracat hedefi


Armatür üretiminde 25 yılı geride bırakan Güneysu, yüzde 100 yerli fotoselli ürünüyle uluslar arası pazarlarda Çin ile rekabet ediyor. Tamamen kendi Ar–Ge çalışmalarının neticesinde ürettikleri fotoselli armatür ile geçtiğimiz yıl Libya ve Ürdün’e ihracat gerçekleştiren Güneysu, bu yıl yaklaşık 30 ülkeye ürün gönderdi. 


2013 yılında 5 milyon dolarlık ihracata imza attıklarının bilgisini veren Güneysu Armatürleri Genel Müdürü Dursun Güneysu, “2014 yılı tamamlandığında ih racat rakamımızı 8 milyon dolara çıkarma hedefindeyiz. Kuzey Afrika ülkeleri, Fas, Tunus, Libya, Cezayir ve Mısır’da markamız ön plana çıktı. Birçok tedarikçi firma tarafından tercih edilir bir marka haline geldik. Özellikle bölgeye hakim olan Çin pazarının önüne geçmek için çaba sarf ettik. Türk malı bataryalarımızı Arap kültürüne benimsetmekte zorlandık. Ucuz ve kalite yönünden yetersiz Çin mallarının Afrika...