19 / 05 / 2024

Günter Behnisch mimar

Günter Behnisch mimar

Alman mimar Günter Behnisch 14 Temmuz 2010’da 88 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. 1972 yılında Münih Olimpiyatları için gerçekleştirdiği tasarımı, demokratik mimarinin ve ulusal gururun bir sembolü oldu. Peki Günter Behnisch kimdir?

Zeybek Emlak Ve Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Zeybek Emlak Ve Yönetimi Anonim Şirketi bugün Şişli'de Nuri Akın, Münip Yücel ve İsmail Aydın Günter ortaklığında kuruldu.

Mimar Beril Timoçin vefat etti!

Şişli Belediyesi'nde görevde bulunan mimar Beril Timoçin yaşamını yitirdi. Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Maximilian Stahl'dan mimar ve mühendislere sigorta uyarısı!

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, inşaat ve altyapı projelerinde görev alan mimar ve mühendislerin üçüncü kişilere yönelik sorumluluklarını mutlaka sigorta güvencesine alması gerektiğini dile getirdi.

Mimar Sinan Kayseri'de anıldı!

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat'ın dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de anıldı.

İbrahim Çelikkol, mimar Mihre Mutlu'yla evleniyor!

İbrahim Çelikkol, önceki gün sevgilisi mimar Mihre Mutlu'yla evliliğe ilk adımı attı. Yakışıklı oyuncu, Samsun’a giderek mimar sevgilisi Mihre Mutlu’yu ailesinden istedi.

Folkart, 3 boyutlu modelleme sistemi kullanıyor!

Folkart Yapı Teknik Ofisi'nde görev yapan mimar, mühendis ve teknikerler İzmir'e değer katan projelere imza atıyor. Folkart projelerinde, 3 boyutlu modelleme sistemi olarak bilinen Yapı Bilgi Modellemesi kullanılıyor.

Verano Şantiye: RSG Mimarlık'tan doğayla bütünleşen tasarım!

İç mekan ve cephe tasarımları İç Mimar R. Semih Güven ve İç Mimar Didem Güven ortaklığındaki RSG İç Mimarlık imzasını taşıyan, İzmir Çeşme’deki Verano Şantiye, doğayla bütünleşen, yalın ve fonksiyonel tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Beyazpark Topkapı'nın örnek dairelerine RSG imzası!

Ödüllü İç Mimar Semih Güven ve İç Mimar Didem Güven ile genç ekipleri, İstanbul’a modern yaşamın ihtiyaçlarına uygun gerçek bir “örnek” teşkil edecek Beyazpark Topkapı Daire projeleri ile yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Pir-i Mimaran Sinan paneli gerçekleştirildi!

Suphi Saatçi: "Özellikle İslam dünyasında en güzel camileri, Mimar Sinan yapmıştır. Örneğin Selimiye Camisi, onun harikası, şaheseridir. Süleymaniye Camisi, İstanbul'un simgesi olarak dünyaya gösterebileceğimiz en önemli camidir" dedi.

Adıyaman Gölbaşı'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

ADIYAMAN Gölbaşı Mimar Sinan Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı. Gölbaşı Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde 15 hektarlık alan içerisinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçeyi yeniden inşa etmeye başlayacağını söyledi.

Barış Başat kimdir?

2005 ve 2006 yılları arasında B Design, Romanya – Bükreş ofisinde direktörlük görevini yapan Mimar Barış Başat kimdir? Barış Başat, bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Barış Başat..

Nursel Dadaş kimdir?

16 yılı aşkın süredir çok sayıda ulusal ve uluslar arası projelerin tasarımı, proje geliştirme sürecleri, uygulama projeleri hazırlanmasında, şantiye uygulama ve kontrollerinde görev alan Mimar Nursel Dadaş kimdir?

Renda Helin Çizer kimdir?

2012 yılında kendi firmasını kurmuş olup, yurt projelerinde birçok ödüle layık görülen Mimar Renda Helin Çizer kimdir? Renda Helin Çizer, bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Renda Helin Çizer..

Günter Behnisch mimar Haberi

Günter Behnisch mimar

Günter Behnisch kimdir?


1922 yılında Dresden'de dünyaya gelen Behnisch'in binalara olan aşkı, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman ordusunda görev yaptığı sırada İtalya'da ortaya çıktı.


1947 yılında mimari eğitimine başlayan Günter Behnisch, 1952 yılında Stuttgard'ta kendi mimarlık ofisini açtı. Şöhretini yenilikçi modern tasarımlarıyla gerçekleştirdiği devlet okulları ve spor aktivite binalarıyla kazanan Behnisch 1973 yılında Alman Meclisi için tasarladığı Bundestag ile Bonn'da Bundestag tasarımı yarışmasını kazandı.


Çeşitli ortaklıklardan sonra, ikinci Behnisch ofisi 1989 yılında oğlu Stefan tarafından Stuttgard'ta açıldı. Amerika ve Almanya'daki şubelerinden sonra da Behnisch Architecten olarak yola devam etti. Benhisch, 1982 yılında Berlin Sanat Akademisi üyeliğine atandı ve daha sonra RIAS ve RIBA'nın fahri üyesi...