19 / 05 / 2024

Günter Behnisch özgeçmişi

Günter Behnisch özgeçmişi

Alman mimar Günter Behnisch 14 Temmuz 2010’da 88 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. 1972 yılında Münih Olimpiyatları için gerçekleştirdiği tasarımı, demokratik mimarinin ve ulusal gururun bir sembolü oldu. Peki Günter Behnisch kimdir?

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla

Otomobil piyasasında her geçen gün artan elektrikli otomobiller için şarj istasyonları sorun haline gelmeye başladı. Peki Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla...

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Son dakika: Gayrimenkul devininin kurucusu polis gözetimine alındı! Milyarder işadamı lokasyonunu terk edemeyecek

Gayrimenkul devinin kurucusu Vergrande'nin kurucusu milyarder Hui Ka Yan son dakika gelen habere göre polis gözetimine alındı. Milyarder işadamı bulunduğu lokasyonunu terk edemeyecek. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Göktürk 1. Etap için imzalar atıldı. Göktürk 1. Etap projesi için sözleşme bedeli KDV dahil 915 milyon TL olarak açıklandı.

Gökhan Eyigün kimdir? Gökhan Eyigün ne iş yapıyor?

Afyon Çimento, Çimsa, Exsa,Temsa Motorlu Araçlar şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapan Gökhan Eyigün kimdir? Gökhan Eyigün ne iş yapıyor? İşte ayrıntılar...

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Prof. Dr. Haluk Görgün kimdir? Haluk Görgün evli mi?

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün kimdir? Haluk Görgün evli mi? İşte ayrıntılar...

Sandık görevli ücretleri ödendi mi? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatacak?

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde 190 bin 736 sandıkta binlerce lişi görev almıştı. Peki Sandık görevli ücretleri ödendi mi? Sandık görevli ücretleri ne zaman yatacak?

Vatan Bilgisayar'dan babalar gününe özel kampanya! İşte Samsung Galaxy S23 fiyatı

Vatan bilgisayar babalar gününe özel tertiplediği kampanya ile gündeme geldi. Samsung Galaxy S23 akıllı telefonu makul fiyata veren ve yanında Samsung Galaxy buds2 kulaklık hediye almak için haberimizind etayını mutlaka okuyun.

Arefe günü resmi tatil mi? Özel sektör arefe günü yarım gün mü? Arefe günü bayram mesaisi sayılır mı?

Arefe gününe dair sorulan soruların, Kurban Bayramı yaklaşılırken sıklaştı. Arefe günü resmi tatil mi değil mi? İşte detaylar!

Şu günler altın almak için çok riskli! 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara net açıklama geldi!

Altın fiyatları rekora doymuyor. Her geçen gün rekor tazeleyen altın fiyatları yatırımcıların odağında. Özellikle altın almak isteyenlere seslenen 2 altın uzmanı isimden yatırımcılara çok net açıklama geldi. Şu günler altın almak için çok riskli! 

Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu?  29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi?

Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 28 Mayıs'ta ikinci kez sandığa gidecek. Peki, Seçimin ertesi günü okul var mı, yok mu?  29 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? İşte detaylar

Günter Behnisch özgeçmişi Haberi

Günter Behnisch özgeçmişi

Günter Behnisch kimdir?


1922 yılında Dresden'de dünyaya gelen Behnisch'in binalara olan aşkı, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman ordusunda görev yaptığı sırada İtalya'da ortaya çıktı.


1947 yılında mimari eğitimine başlayan Günter Behnisch, 1952 yılında Stuttgard'ta kendi mimarlık ofisini açtı. Şöhretini yenilikçi modern tasarımlarıyla gerçekleştirdiği devlet okulları ve spor aktivite binalarıyla kazanan Behnisch 1973 yılında Alman Meclisi için tasarladığı Bundestag ile Bonn'da Bundestag tasarımı yarışmasını kazandı.


Çeşitli ortaklıklardan sonra, ikinci Behnisch ofisi 1989 yılında oğlu Stefan tarafından Stuttgard'ta açıldı. Amerika ve Almanya'daki şubelerinden sonra da Behnisch Architecten olarak yola devam etti. Benhisch, 1982 yılında Berlin Sanat Akademisi üyeliğine atandı ve daha sonra RIAS ve RIBA'nın fahri üyesi...