29 / 04 / 2024

güreşçi Koca Yusufun evi nerede

güreşçi Koca Yusufun evi nerede

"Cihan pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un Bulgaristan'da bulunan evi, yeniden inşa edilip müzeye dönüştürüldü. Koca Yusuf'un, evi Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yeniden inşa edilirken, müzeye çevrilen alanın açılışı yapıldı.

Kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları nedeniyle tartışmalar devam ederken, Sinop Barosu avukatlarından Esat Özel kira hukukumuza göre kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri yazdı. İşte detaylar...

Yeni iş ilanlarında geçen yıla göre yüzde 15 artış var!

Kariyer.net’in istihdam endeksi verilerine göre yeni iş ilanı sayısı 2023’ün üçüncü çeyreğinde geçen yıla oranla yüzde 15 artış gösterdi. Bu yılın üçüncü çeyreğinde en fazla yeni iş ilanı yayınlayan sektörler sırasıyla; üretim, yapı ve sağlık oldu.

TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kent-Kır Nüfus İstatistikleri, 2022 verilerini yayımladı. TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor.

Kiracının işi zor… Kira artışı geçen yıla göre yüzde 197 yükseldi!

Yılın ilk çeyreğinde konut sektöründeki fiyat artışlarını içeren Endeksa raporuna göre konutlarda fiyat artışı yüzde 154’ü buldu. Kiralarda ise  artış oranı yüzde 197’ye ulaştı.

Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

Ekonomimcom köşe yazarı Alaattin Aktaş, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. Konutta işler iyi gitmiyor! Satışlar 2022'nin Şubat ayına göre yüzde 18 azaldı!

2023’de altın ve gümüş yeni rekorlar kıracak! İşte uzmanlara göre altın ve gümüş yıl sonunda tam bu kadar olacak!

‘Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri’ adlı raporuna göre, bu yıl kıymetli madenler için pozitif bir yıl olacak. Raporda, altın ve gümüş başta olmak yıl sonunda kıymetli madenlerin ulaşacağı seviyelere ilişkin öngörülere tek tek yer verildi.

Altın resmen yerle yeksan oldu! Tek tek açıklanan bu rakamları görenin adeta yüreği ağzına geldi! Hemen bakın!

Altın resmen yerle yeksan oldu... Tek tek açıklanan bu rakamları görenin adeta yüreği ağzına geldi... Hemen bakın...

Altın kolları sıvadı! Bu rakamları görenlerin yüreği küt küt atacak! Çabuk bakın! 24 Aralık 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları hafta sonunun ilk gününde yukarı yönlü hareket ediyor. Yatırımcılar güncel Altın fiyatlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. Altın bugün kolları sıvadı. Bu rakamları görenlerin yüreği küt küt atacak. Hemen bakın işte 24 Aralık 2022 altın fiyatları. 

2014'te 3 maaşla iPhone alınıyordu! iPhone almak artık hâyâl mi oldu? İşte yıllara göre iPhone ve asgari ücret!

Güçlü dolar ile iPhone'un fiyatı da yıldan yıla artıyor. iPhone'un fiyatı son on yılda asgari ücrete göre ne kadar arttı Bu soruyu cevaplamak için somut tablolar ve grafikler sağladık.

Kamu işçisine müjde! Yılın son ikramiyesi o tarihte hesaplara yatacak! Maaşa göre kim ne alacak?

Kamu çalışanlarının ikramiyeleri yarın hesaplara aktarılacak. Peki, Kamu işçisine ikramiye oranı ne kadar olacak? Maaşa göre kim kaç TL alacak? İşte detaylar...

Haziran ayı işsizlik rakamları açıklandı! Bir önceki aya göre fark var!

Ülkemizde işsizlik oranı, hazirandan bir önceki aya yani mayıs ayına göre; 0,3 puanlık azalış ile % 10,3 seviyesinde gerçekleşti. Detaylı rapor haberimizde…

Polis olmak isteyenlere müjde! YKS sonuçlarına göre Polis Akademisi 2500 kişi alacak

Polis adayları dikkat! 2500 polis alımı 2022 için Polis Akademisi tarafından ÖSYM, YKS ve TYT puanı sonuçlarına göre ilana çıkacak. Liseden mezun olmuş polis adayları için aranan gerekli şartlar neler? Polislik hakkında tüm merak edilenler burada.

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

güreşçi Koca Yusufun evi nerede Haberi

güreşçi Koca Yusufun evi nerede

"Cihan pehlivanı" unvanlı efsane güreşçi Koca Yusuf'un Bulgaristan'da bulunan evi, yeniden inşa edilip müzeye dönüştürüldü.


Koca Yusuf'un, Şumnu kentine bağlı Karalar köyünde bulunan doğup büyüdüğü ev, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yeniden inşa edilirken, müzeye çevrilen alanın açılışı yapıldı.


İnşası ve düzenlemeleri için 450 bin avro harcama yapıldığı belirtilen müzenin açılışında, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'de hazır bulunurken, etkinlik yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.


Açılışta konuşan Sözlü, Koca Yusuf'un evinin yeniden yapımı ve müzeye dönüştürülmesini Türk milleti adına gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Balkanlar'da Türkler zaten var ama bu varlığın yeni nesillerin hafızasına kazınması için Koca Yusuf gibi sembol isimler çok değerli. Balkan Türkleri, tarihimize çok güçlü kişilikler kazandırmıştır. Koca Yusuf da bunlardan biridir" ifadelerini kullandı.


Müzenin açılışının ardından, Kocayusuf Yağlı Güreşleri de...