27 / 04 / 2024

Gürkan Akgün Süleyman Balyemez hukuk mücadelesinin sonucu nedir

Gürkan Akgün Süleyman Balyemez hukuk mücadelesinin sonucu nedir

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu, şehir plancıları Gürkan Akgün'ün Beylikdüzü Belediyesi'nden ve Süleyman Balyemez'in de İBB'den çıkarılma işlemlerinin mahkeme kararıyla durdurulduğu bildirildi. İşte ŞPO açıklamasından o bölüm..

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

İstanbul'da artık boş alan kalmadı! Kentin Trakya’ya doğru büyümesi doğru mu? 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, İstanbul'daki konut ve barınma krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Akgün'ün o açıklamaları...

İstanbul acilen afetlere dirençli hale getirilmeli! İBB'den son dakika açıklaması geldi!

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün de sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve rezerv alanları değerlendirdi. Akgün, İstanbul'un acilen afetlere dirençli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. 

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, megakent İstanbul'da imara açılan asgari alanları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Süleyman Bodur vefat etti! Kale Grubu'nun acı günü! 

Kale Grubu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Dr. İbrahim Bodur’un kardeşi, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay’ın amcası, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Süleyman Bodur, 88 yaşında vefat etti. 

Süleyman Çetinsaya'nın Milpa arazisindeki ortağı Bekir Kılıç! 

Geçtiğimiz günlerde Artaş Grubu, İstanbul Pendik’te Doğan Holding’e ait olan 2 milyon 93 bin metrekarelik Milpa arazisini satın aldı. Süleyman Çetinsaya'nın arazide Betatrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kılıç ile ortak oldu. İşte ayrıntılar..

Süleyman Soylu az önce açıkladı! 1.200 mahalle yabancıların ikametine kapatılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada toplamda 1.200 mahallenin yabancıların ikametine kapatılacağını söyledi. İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları...

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına tepki!

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB'den alınmasına İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün tepki gösterdi. Konuya ilişkin, Çevre hukuku alanında çalışan Avukat Yakup Okumuşoğlu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen de konuştu.

Adalar’da plan yapma ve onaylama yetkisi İBB'den alındı!

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Marmara Denizi ve Adalar'da plan yapma ve onaylama yetkisinin İBB’den alınmasına tepki gösterdi. 

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, TOKİ'nin 6 Ekim tarihinde Kanal İstanbul güzergahında bulunan meraları satışa çıkarılacağını dile getirerek konuya ilişkin açıklamalar yaptı. 

Gürkan Akgün Süleyman Balyemez hukuk mücadelesinin sonucu nedir Haberi

Gürkan Akgün Süleyman Balyemez hukuk mücadelesinin sonucu nedir

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Gürkan Akgün ve Süleyman Balyemez'in işten çıkarılma kararları mahkemece iptal edildi ve yönetim kurulu üyeleri Akgün ve Balyemez, her türlü özlük haklarını geriye kazandılar. 


Açıklamadan bazı bölümler şöyle;


"Şehir Plancıları Odası`nda aldığı görevleri nedeniyle 18 Temmuz 2013 tarihinde, dönemin AKP`li Beylikdüzü Belediyesi tarafından işten çıkarılan Yönetim Kurulu üyemiz Gürkan Akgün ve yine 18 Mart 2012 tarihinde İBB tarafından işine son verilen Yönetim Kurulu üyemiz Süleyman Balyemez`in haklılıkları, mahkeme kararıyla bir kez daha kanıtlandı. 


12 Mart 2012 tarihinde, sekretaryasını yürüttüğümüz Taksim Dayanışması bileşenleri, düzenlediği basın açıklamasının ardından Taksim Meydanı için hazırlanan İmar Planlarına yönelik, en temel demokratik haklardan biri olarak tanımlanan; bireysel itiraz dilekçelerini teslim ettikten sonra, kimlik bilgileri güvenlik görevlilerince kayıt...