16 / 05 / 2024

Gürültü Takip ve Uyarı Sistemi Kurulması

Gürültü Takip ve Uyarı Sistemi Kurulması

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı desteği ile yürüttüğü KONOISE Projesi, “Stratejik Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması” ile “Gürültü Takip ve Uyarı Sistemi Kurulması” olmak üzere 2 temelden oluşuyor.

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Altın yatırımcıları dikkat! İslam Memiş'ten gelen eylül öngörüsüne göre altın ve gümüş piyasasında neler bekleniyor?

Altınla ilgili son gelişmeler 2023 Ağustos'un son haftası itibariyle devam ediyor. Vatandaşlar bu yatırım piyasasındaki durumları ilgi ile takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımı olan vatandaşlar hakkında uyarı niteliğinde bir görüşünü paylaştı.

2023 toplu sözleşme görüşmelerinde memur ve emekli zammı yüzde 45'e yaklaşıyor!

Türkiye'nin gündemindeki en önemli başlıklardan biri olan 2023 Toplu Sözleşme Görüşmeleri, memur ve emekli zammını belirlemeye yönelik kritik aşamaya ulaştı. Kamu çalışanları ve emeklileri ilgilendiren bu süreçte hükümetin teklifleri ve enflasyon beklentileri ön planda.

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor! İşte güncel gram, çeyrek ve yarım altın fiyatları

Altın fiyatları vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından 16 Ağustos Çarşamba günü de takip ediliyor. İnsanlar ise son derece hareketli günler yaşayan altın fiyatları nedeniyle arama motorlarında sürekli gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatlarını araştırıyor.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

24 ilin gürültü eylem planı tamamlandı: Tam 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Türkiye'nin otomobili TOGG'dan beklenen görüntü geldi; Heyecanla bekleniyordu...

Togg'un resmi Twitter hesabından Togg Teknoloji Kampüsü'nün anlık görüntüleri yayınlandı. İşte o görüntüler ve ön sipariş süreci başlayan Togg'la ilgili merak edilen son detaylar...

Gürçetin Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gürçetin Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Çetin Gür tarafından kuruldu.

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Gürültü yapan komşular dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o köşe yazısı...

Gürültü Takip ve Uyarı Sistemi Kurulması Haberi

Gürültü Takip ve Uyarı Sistemi Kurulması

         

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı desteği ile yürüttüğü KONOISE Projesi, “Stratejik Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması” ile “Gürültü Takip ve Uyarı Sistemi Kurulması” olmak üzere 2 temelden oluşuyor. Türkiye’nin AB müzakereleri kapsamında çevre faslına ilişkin tamamlaması gereken düzenlemelere katkı sağlayacak proje, halkın yaşam kalitesinin artırılmasını amaçlıyor.


Büyükşehir’den Yaşam Kalitesini Artıracak Çevre Projesi

   

Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği çerçevesinde yürüttüğü çalışmaları yeni bir proje ile sürdürüyor.

Mevlana Kalkınma Ajansı desteği ve Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen Çevresel Sorunların Sürdürülebilir Bir Yaklaşımla Ele Alınıp, Stratejik Gürültü Haritaları ve Eylem Planlarının Hazırlanması (KONOISE) Projesi, bölge halkının yaşam kalitesinin artırılmasını ve yaşanabilir çevresel ortamların sürdürülebilirliğinin sağlanmasını amaçlıyor.


Stratejik...