21 / 05 / 2024

güven endeksi mayıs 2014

güven endeksi mayıs 2014

Sektörel güven endeksleri, mayısta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1.4 azaldı; perakende ticaret sektöründe yüzde 0.6, inşaat sektöründe yüzde 1.2 arttı...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi Mayıs'ta yüzde 100,1 arttı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Mayıs ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 100,1 arttı

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

İnşaat malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mayıs ayında 71,45 puana yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre mayıs ayında 1,30’luk artarak 71,45 puana yükseldi.

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

Ekonomik güven endeksi Mayıs ayında yüzde 1,4 arttı!

Ekonomik güven endeksi 2021 yılının Eylül ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı ve 20 ay sonra yeniden 103,7 seviyesine geldi

Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında 0,3 puan artarak 108,3'e yükseldi!

Açıklanan rakamlara göre, Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,3 puan yükseldi ve 108,3'e çıktı.

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında aylık bazda yüzde 4 artış gösterdi ve 91,1 olarak kaydedildi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o son dakika rakamları...

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

İnşaat sektörü ciro endeksi Mayıs'ta yüzde 50,4 arttı!

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi Mayıs ayında artış yaşadı. Buna göre inşaat sektörü 50,4 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta yüzde 3 arttı!

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs 2021'de yükselişe geçti. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; inşaat sektörü güven endeksi Mayıs ayında yüzde 3 yükseldi.

Tüketici güven endeksi mayısta düşüşe geçti!

Tüketici güven endeksi, mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,6 düşüşle 77,3'e geriledi.

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi zirvede!

Avro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi, koronavirüs salgınında AB'de aşılamanın başarıya ulaşacağı beklentisiyle 32 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

İnşaat ciro endeksi Mayıs'ta yüzde 11 azaldı!

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,1 azaldı.

güven endeksi mayıs 2014 Haberi

güven endeksi mayıs 2014

Sektörel güven endeksleri, mayısta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1.4 azaldı; perakende ticaret sektöründe yüzde 0.6, inşaat sektöründe yüzde 1.2 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin mevsim etkilerinden arındırılmış Sektörel Güven Endeksleri'ni yayımladı.


Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi mayısta yüzde 1,4 azaldı. Bu yılın nisan ayında 98,5 olan hizmet sektörü güven endeksi 97,2'ye geriledi. Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, son 3 aylık dönemde iş durumu değerlendirmesindeki yüzde1'lik ve son 3 aylık dönemde hizmetlere olan talep değerlendirmesindeki yüzde 2,8'lik ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi değerlendirmesindeki yüzde 0,4'lük kötüleşmeden kaynaklandı.


Perakendede güven arttı  


Mayıs ayında perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0.6 arttı. Nisan ayında 103.1 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 103.6...