29 / 04 / 2024

Güvence altına alınan alacak para

Güvence altına alınan alacak para

Taşınmaz rehni hangi hallerde kurulabiliyor? Taşınmaz rehni çeşitleri nelerdir? Taşınmaz rehni türleri ve taşınmaz rehninde güvence altına alınacak ana para ile faiz hükümleri bu haberde...

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

Bakan Şimşek'ten enflasyon müjdesi: Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, müjdeyi verdi. Bakan Şimşek, gerçekleştirilecek reformlar ile bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceklerini açıkladı.

Bu kişilere sosyal güvence geliyor! Resmen açıklandı! Hayaller gerçek oluyor!

Kamuda ve özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaşa yarı zamanlı (part-time) çalışma fırsatı sunulurken; sosyal güvenlik, izin ve aynı zamanda tazminat gibi haklar da yasalarla güvence altına alınıyor. Yarı zamanlı çalışmaya ilişkin yeni düzenlemeler de gelecek. İşte detaylar...

Kasko yaptırırken nelere dikkat etmeli? Hangi teminatlar alınmalı? İşte hesaplı kasko yaptırmanın püf noktaları

Otomobil sahipleri muhtemel kazalara karşı kendilerini kasko sigortası ile güvence altına alıyorlar. Ancak her kasko güvence getirmiyor. Muhtemel bir kazada masrafın 120 bin lirasının üzerini cepten ödememek için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

''Gümüş altına göre pozitif ayrışabilir” diyen İslam Memiş'ten şok gümüş yorumu

Altın fiyatları değer kaybederken yatırımcıları uyaran İslam Memiş ''Gümüş altına göre pozitif ayrışabilir” dedi.

''Gümüş altına kıyasla bedava'' diyen İslam Memiş'ten çarpıcı gümüş yorumu geldi! Gümüşte flaş gelişme

Milyonlar yatırımcı için altın ve gümüş en kıymetli yatırım enstrümanları arasında yer alıyor. Fiyatlar kıyaslandığında gümüş altına göre bedava diyen İslam Memiş yatırımcıları uyardı. Altına yatırım yapamayanlar gümüş alıp kenara atıyor. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar?

Yapı denetim sistemi binaları güvence altına alıyor! 

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Türkiye'de uygulamaya konulan yapı denetim sisteminin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "2000 yılından sonra ülkemizde gerçekleşen depremlerde yapı denetim sisteminde denetlen hiçbir bina yıkılmamıştır" diye konuştu. 

Konut sigortası ile evlerdeki güven teminat altına alınıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortası ile evlerdeki huzurun ve güvenin teminat altına alındığını dile getirdi. 

Rusya'da kiralık konut piyasası takip altına alınıyor!

Rusya İnşaat Bakanlığı, ülkede yapılan kiralık konut sözleşmelerinin kayıt altına alınacağı bir sistem kurmaya hazırlanıyor.

IMF: Çin’de gayrimenkul sektörünün riskleri kontrol altına alınabilir!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'de gayrimenkul sektöründen kaynaklanan risklerin kontrol altına alınabileceğine dikkat çekti.

Kastamonu sel felaketinde gözaltına alınan müteahhit adliyeye sevk edildi!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde çöken Ölçer Apartmanı'nın müteahhidi olan ve gözaltına alınan Mehmet Ö. hakkında adliyeye sevk kararı alındı.

Karşıyaka'da depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihli depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Güvence altına alınan alacak para Haberi

Güvence altına alınan alacak para

Taşınmaz rehni çeşitleri!

Miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabilen taşınmaz rehninde; alacağın miktarının belli olmaması durumunda alacaklının bütün istemlerini karşılayacak şekilde taşınmazın güvence altına alacağı üst sınır taraflarca belirtiliyor. Taşınmaz rehni türleri ile ilgili bilgiler Medeni Kanununda veriliyor.


Kanuna göre, taşınmaz rehni türleri şu şekilde sıralanıyor:

Taşınmaz rehninin türleri;

- İpotek, 

- İpotekli borç senedi,

- İrat senedi.


Yukarıdaki yollarla kurulan taşınmaz rehninde, güvence altına alınan alacak para; ana para ve faiz olarak ikiye ayrılıyor.


Güvence altına alınan alacak

1. Ana para

MADDE 851.- Taşınmaz rehni, miktarı Türk parası ile gösterilen belli bir alacak için kurulabilir. Alacağın miktarının belli olmaması hâlinde, alacaklının bütün istemlerini karşılayacak şekilde taşınmazın güvence altına alacağı üst sınır taraflarca belirtilir.


Yurt içinde veya dışında faaliyette bulunan kredi kuruluşlarınca yabancı para üzerinden veya...