02 / 05 / 2024

güvence bedeli depozito

güvence bedeli depozito

Kiralama işlerinde, kiracının ev sahibine güvence vermesi gerekiyor. Güvence kapsamında ödenen ücret ise, depozito olarak adlandırılıyor. İşte yeni Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen kira güvence bedeli...

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

Bu kişilere sosyal güvence geliyor! Resmen açıklandı! Hayaller gerçek oluyor!

Kamuda ve özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaşa yarı zamanlı (part-time) çalışma fırsatı sunulurken; sosyal güvenlik, izin ve aynı zamanda tazminat gibi haklar da yasalarla güvence altına alınıyor. Yarı zamanlı çalışmaya ilişkin yeni düzenlemeler de gelecek. İşte detaylar...

Güvence 34 İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güvence 34 İnşaat Hırdavat Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bünyamin Barak tarafından kuruldu.

EPDK’dan doğalgaz ve elektriğe ilişkin tehdit gibi açıklama! “Bunu yapanlar bedelini ağır öder!”

EPDK’dan çok sert bir açıklama geldi. OHAL boyunca depremzedelerin güvence bedeli alınmayacağı konusunda şirketlerin uyarıldığını ifade eden EPDK yönetimi, insanları mağdur eden şirketlerin bedelini ağır ödeyeceğini belirtti.

'Evim Yuvan Olsun' kampanyasında konutlar ve eşyalar Türkiye Sigorta güvencesinde olacak!

Türkiye Sigorta, depremden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyası kapsamında evini afetzedelere açan konut sahiplerine bina ve eşya sigortasıyla güvence sunacak.

Elektrik ve doğalgazda OHAL dönemi! Neler değişecek?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen illerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

OHAL süresince depremzedelerden elektrik ve doğal gazda güvence bedeli alınmayacak!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) kararı alınan ya da afet bölgesi ilan edilen şehirlerdeki elektrik ve doğal gaz tüketicilerinden, tüm dağıtım bölgelerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.

Tatile çıkacaklar aman dikkat! Güvenli ve rahat tatil için bunları mutlaka yapın!

Tatile çıkarken gözünüz arkada kalmasın! Okulların ara tatile girdiği şu günlerde sömestr tatili için hazırlık yapanlar hem ailenizi hem geride bıraktıklarınızı güvence altına almayı unutmayın.

Depozito ne kadar alınır? Ev kiralanırken ne kadar depozito verilmelidir?

Depozito bir nevi güvence teminatıdır. Ev sahipleri, kiracılardan istemektedir. Bu konuda kiracılar birden çok soru yöneltmektedir. İşte detaylar!

Regal ankastre ürünlerde 3 yıl ücretsiz garantiye ek güvence! İşte 25 Eylül 2022 Regal Fiyat Listesi!

Regal ilk gününden itibaren piyasaya hakim ürünler kadar sağlam ancak onlardan çok daha ucuz ürünleriyle sadık bir müşteri portföyüne sahip oldu. Şimdi kendine güvende bir adım öte giden Regal 3 yıl garanti kapamına 2 yıl daha ekliyor. İşte kampanya şartları

Depozito kira yerine sayılır mı?

Depozito, kiralanan mülkün zarar görmeyeceğine dair para ya da kıymetli evrak olarak verilen güvence teminatı olarak biliniyor. Peki, depozito kira yerine sayılır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Kanal İstanbul ile İstanbul güvence altına alınacak! 

Kuzey Marmara Otoyolu 7'nci kesim Habibler-Hasdal şantiyesinde inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu kısa süre içerisinde yapımına başlanacak olan Kanal İstanbul ile İstanbul'un güvence altına alınacağını dile getirdi. 

Güvence Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye Şb. açıldı!

Güvence Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye Şb. Ümraniye'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Şirin Uyanık tarafından açıldı.

güvence bedeli depozito Haberi

güvence bedeli depozito

Kira güvence bedeli!

Borçlar kanunu kira depozitosu hükümlerine göre, kiracının mal sahibine güvence vermesi gerekiyor. Söz konusu kira güvence bedeli ile ilgili hükümler kanunun 342. maddesinde yer alıyor.


Madde 342- Kiracının güvence vermesi:

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini bankaya...