10 / 05 / 2024

güvenli tapu takas sistemi

güvenli tapu takas sistemi

Tapu takas sistemi; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor. Peki, tapu takas sistemi nedir? Nasıl çalışır?

Tapu Takas ile güvenli para transferi mümkün!

Alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yolun Tapu Takas sistemi olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Sistem eş zamanlı değişimi mümkün kılıyor. " dedi.

İmpomes, interneti tapu güvenliğinde net hale getirecek!

Birkaç yıldır İmpomes sistemi üzerinden kurumlara ve şirketlere tapu güvenliği ve mülk takibi konusunda önemli bir hizmet sunan İmpo İmar, interneti bireysel alıcıların tapu güvenliği konusunda net hale getirecek yeni bir ürün üzerinde çalışıyor.

Gayrimenkul alışverişleri Tapu Takas'la güvende!

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlü ve Takasbank işbirliği ile hazırlanan 'Tapu Takas' isimli uygulama ile sahte para, hırsızlık ve ya dolandırıcılık gibi istenemeyen durumlar tarihe karışacak.

Gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Web tabanlı olan Tapu Takas uygulaması sayesinde, satış sonrasında el değiştirecek tutarın Takasbank’ta bloke edilerek satış işlemi sonuna kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nedir?

Gayrimenkul satışında tapu takas nasıl olur?

Web tabanlı 'TapuTakas'la, el değiştirecek tutar, Takasbank'ta bloke edilerek satış işlemi gerçekleşene kadar güvence altına alınıyor. Peki, gayrimenkul satışında tapu takas nasıl olur?

Yeni tapu takas sistemi nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Peki, yeni tapu takas sistemi nedir?

Online tapu takas işlemleri!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Peki, taraflar arasında olumsuzlukların yaşanmasını engelleyen online tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Tapu Takas'da işlem başına 70 TL alınacak!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBlS) ile Takasbank arasında kurulan web tabanlı 'TapuTakas' uygulamasıyla, gayrimenkul alım satımı artık hem alıcı hem satıcı açısından risksiz ve güvenli bir yapıda gerçekleşecek.

Tapu Takas Uygulaması toplantısı yarın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 17 Nisan 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla “Tapu Takas Uygulaması” ile ilgili tanıtım toplantısı düzenleyecek.

Tapu takas masrafı!

Borçlar Kanunu'nun 118'inci maddesine göre, iki, şahıs birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile takas edebiliyor. Peki, tapu takas masrafı nedir?

İnşaat sektöründe iş güvenliği denetimleri yeterli değil!

Büyük şirketler tarafından yapılan inşaatlarda güvenlik önlemlerinin alındığını kaydeden Canik Müteahhitler Derneği Başkanı Cemal Semiz küçük şirketlerde güvenliğin göz ardı edildiğini söyledi. İş güvenliği denetimleri yeterli değil...

Maden ve taş ocakları işletmelerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

Maden ve taş ocakları işletmelerinde ve tünel yapımında alınacak işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerine ilişkin tüzüğün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük, 25 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü yürürlükten kaldırıldı!

İşçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğü, 23 Temmuz 2014 tarihinde 29069 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan tüzük ile yürürlükten kaldırıldı. İşte İşçi sağlığı ve iş güvenliği tüzüğünün yürürlükten kaldırılmasına dair tüzük...

güvenli tapu takas sistemi Haberi

güvenli tapu takas sistemi

Tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi, gayrimenkul ile satış bedeli olan nakdin eş anlı olarak el değiştirmesi, tarafların güven probleminin bertaraf edilmesi, nakit taşıma riskinin ortadan kaldırılması, düşük maliyetle hızlı transfer kolaylığı sağlanarak tüm taraflar açısından çağdaş, güvenli ve teknolojik bir altyapı ile zaman, işgücü ve maliyet avantajı yaratılması için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde tasarlandı.


Sistem; mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesini amaçlıyor.


Tapu takas sistemine, taputakas.com.tr adresinden giriş yapılabiliyor. Sistemde işlem adımları şu şekilde sıralanıyor:


Tapu takas sistem nasıl çalışır?

1 - Tapu dairesinden alınan e-ödeme numarası ile taputakas.com.tr adresinden veya taputakas mobil uygulaması ile sisteme girilir.


2 - Satıcı e-ödeme numarası ve gerekli bilgileri sisteme girer. Sistem tarafından oluşturulan...