15 / 05 / 2024

güvenlik ağı

güvenlik ağı

Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında; inşaatlarda iş güvenliği ve sağlığı için alınması gereken önlemler arasında güvenlik ağları da ele alınıyor. İşte inşaat güvenlik ağlarında alınması gereken önlemler...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sözleşmeli bilim personel alımı yapacağını açıkladı. İş arayanlara Çalışma Bakanlığı’ndan kaçırılmayacak bir iş fırsatı daha. İşte haberin ayrıntıları...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvurular başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. 4 Kasım’da başlayan başvuruların 19 Kasım’a kadar devam edeceği öğrenildi.

O bakanlık resmen açıkladı! Güvenlik görevlisi ve şoför alınacak!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek için güvenlik görevlisi ve şoför alımı yapacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, başvurular 13 Kasım-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Tapu işlem başvurularına getirilen ek güvenlik hakkında bilgi veren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kullanıcıların Web Tapu sistemine girmek istediklerinde, iki aşamalı giriş özelliğinin açık olması gerektiğini söyledi.

Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu ne zaman açıklanacak? ÖGG sınav sonucu takvimi belli oldu! Hemen bakın

Özel Güvenlik 105. Temel Eğitim ve 81. Yenilime Eğitimi Sınavı'nın yapılmasının ardından gözler sonuç açıklamasına çevrildi. Peki  105. dönem Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonucu ne zaman açıklanacak? ÖGG sınav sonucu takvimi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı açıkladı: Emekli maaşlarında ilave düzenleme olacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, emekli maaşları ile ilgili açıklamada bulundu. İşte o son dakika açıklaması... 

EYT'lilerin 719 bini sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya devam ediyor!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi çerçevesinde Mart'ta 1.8 milyon kişi emeklilik başvurusu yaptı. Emeklilik dilekçesi veren EYT'lilerden yaklaşık 719 bini sosyal güvenlik destek primine (SGDP) tabi şekilde çalışmaya başlarken, bu sayının giderek yükselmesi bekleniyor.

İŞKUR duyurdu! Şoför, temizlik görevlisi ve güvenlik alımları başlıyor! Hastanelerde çalışmak isteyenler hemen başvursun

İŞKUR, hastanelerde çalıştırılmak üzere, temizlik görevlisi, güvenlik ve ambulans şoförü alımı yapılacağını açıkladı. Peki başvurular ne zaman başlıyor? Başvuru tarihi belli oldu mu? İşte başvuru tarihi.

Herkes ne söyleyeceğini merak ediyordu! Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücretin açıklanacağı tarihin henüz belli olmadığını bildirdi. İşte detaylar...

PTT'den 15 bin TL almak için acele edin! Açıklamayı Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptı

Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığı ile yapılan duyuruda, vatandaşları havalara uçuracak destek haberi geldi. Şartları sağlayan herkese destek ödemesi yapılacağı açıklandı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan oldu. Peki Vedat Işıkhan kimdir? İşte detaylar!

Whatsapp’ta güvenlik açığı yeniden hortladı! Bu mesajı alanın Whatsapp uygulaması çöküyor!

Whatsapp’ta güvenlik açığı yeniden ortaya çıktı. Whatsapp kullananların uygulaması çöküyor. İşte detaylar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: EYT'lilere mağduriyeti gidereceğiz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen ve başvuru işlemlerini tamamlamış olmalarına rağmen hala emekli maaşı bağlanmayan kişilere sevindirici bir haber verdi. İşte detaylar...

güvenlik ağı Haberi

güvenlik ağı

İnşaat güvenlik ağları!

İnşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine yer verilen Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında, inşaat güvenlik ağları ile ilgili yönetmeliklerine de yer veriliyor. Söz konusu önlemler şu şekilde sıralanıyor:


İnşaat güvenlik ağları..

Yüksekten düşmeye karşı toplu koruma önlemleri olarak koruma ağlarının kullanılması durumda aşağıdaki hususlara dikkat edin:


* Sadece test edilmiş, standartlara uygun ve hasar görmemiş koruma ağlarını 

kullanın.


* Güvenlik ağlarını sadece taşıma gücü uygun yapı bölümlerine sabitleyin.


* Güvenlik ağları için kullanma kılavuzunu işyerinde bulundurun.


* Güvenlik ağlarını sabitlerken aşağıdaki şartları göz önünde bulundurun:

– Koruma ağının ağ üzerine düşme sonrası kenar bölgelerindeki deplasman yüksekliğinin azami 3,0 m olmasına (H1)

– Diğer bölümlerde ağın deplasman yüksekliğinin azami 6,0 m olmasına. (H2) 


* Ağ üzerine düşme sonucu zemine veya alttaki bir nesneye çarpmamak için güvenlik ağlarının...