10 / 05 / 2024

gyoder COVID-19 sonrası dünya ve Türkiye ekonomisi

gyoder COVID-19 sonrası dünya ve Türkiye ekonomisi

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'COVID-19 sonrasında dünya ve Türkiye ekonomisi' başlıklı söyleşi 29 Mayıs Cuma günü ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Çin verileri, ekonomik toparlanmanın hızının tükendiğini gösteriyor

Çin'in Nisan sanayi üretimi ve perakende satış büyümesi tahminlerin altında kaldı, bu da ekonominin ikinci çeyreğin başında ivme kaybettiğini ve politika yapıcılar üzerindeki Covid-19 sonrası sallantılı bir toparlanmayı destekleme baskısını yoğunlaştırdığını gösteriyor.

THY, 2022 yılı net kârını açıkladı! 2.7 milyar dolar...

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 pandemisi sonrası talepteki güçlü toparlanmayla birlikte 2022 senesi net 2.7 milyar dolar kar ile tamamladı.

Küresel piyasalar bu haberi dört gözle bekliyor!

Yeni yılın ilk işlem haftasında Çin’dek Covid-19 vakalarıyla endişeli bir seyir izleyen küresel piyasalar, önümüzde hafta için de gözünü ABD’ye çevirecek.

O cezalar tamamen silinecek! Ödemeden bakın! Başvuru yapmaya gerek var mı?

Covid-19 salgını döneminde kısıtlama kararlarını ihlal edenlere verilen para cezalarının iptal edilmesi işleminin nasıl uygulanacağı belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı tebliğe göre, söz konusu cezalar vatandaşların başvurusuna gerek kalmadan ilgili idareler tarafından silinecek.

İstanbul’dan rekor üstüne rekor! 10 ayda yüzde 59 arttı

Covid-19 salgını nedeniyle uzun süre kısıtlanan hava yolu taşımacılığı, normalleşme süreci ile birlikte adeta coştu. İstanbul’daki havalimanlarından 10 ayda 78 milyon 985 bin 829 kişi uçtu.

Fiyatlar arttı, özel hastanelere gidiş azaldı!

Covid -19 pandemisinin etkilerinin azalması ve kısıtlamaların da kalkmasıyla birlikte hastaneye gitmeye çekinen insanlar yeniden sağlık kuruluşlarına başvurmaya başladı.

Apple'da sızıntı! iPhone 14 tanıtım tarihi ortaya çıktı! 

Apple’ın yaz sonunda düzenlemeyi planladığı etkinliğine artık sayılı bir zaman kaldı. Covid 19 pandemisi nedeniyle getirilen kısıtlama ve yasakların da kalkmasıyla birlikte etkinliğin Eylül ayında fiziksel ortamda düzenlenmesi bekleniyor. Peki iPhone 14'ün tanıtımı ne zaman yapılacak? İşte iPhone 14

Fırsatçılar iş başında! Vakalar arttı, maske fiyatları uçtu

Son günlerde artan covid-19 vakaları sonrası virüsten korunma amaçlı takılan maskelere yüzde 300 zam yapıldı.

Çin'deki koronavirüs kısıtlamaları petrol fiyatlarını düşürdü!

Çin, bugün Şanghay şehrinde Covid-19 salgınının başlamasından bu yana en kapsamlı kısıtlamaları uygulamaya başladı. Petrol fiyatlarında ise Çin'in Şanghay kararının ardından talebin düşeceği endişeleri nedeniyle düşüşe geçti. İşte ayrıntılar...

Divan Grubu yatırımları hızlandırma kararı aldı!

Covid-19 sürecinde yatırımlarını beklemeye alan ve verimliliğe odaklanan Divan Grubu yatırımlarına kaldığı yerden devam ediyor.

Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Covid-19 salgını sürecinde yükselen konut talebi ve fiyat artışı hız kesmeden sürüyor. Faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya’da ise konut yoğun talep görmeye başladı.

DAP halka arz tarihleri!

Covid-19 salgınının ardından ‘Sağlıklı Ev’ konsepti ile gayrimenkul sektörüne yeni bir boyut getiren DAP Gayrimenkul Geliştirme, Garanti BBVA Yatırım’ın önderliğinde halka açılıyor. Peki DAP halka arz tarihleri ne zaman? İşte DAP Gayrimenkul Geliştirme'nin halka arz tarih bilgisi ve detayları...

Krediye başvuranlar dikkat! Uzman isim açıkladı! Artık para verilmeyecek...

Covid-19 salgınının yaşanmasıyla artan enflasyon vatandaşları nakit konusunda zora soktu. Bankadan ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kredi çekmek isteyen vatandaşlara yönelik gelen uygulamayı Prof. Dr. Sefer Şener duyurdu. İşte detaylar...

gyoder COVID-19 sonrası dünya ve Türkiye ekonomisi Haberi

gyoder COVID-19 sonrası dünya ve Türkiye ekonomisi

GYODER Akademi tarafından gerçekleştirilen, online seminerler, sektörlere ışık tutmaya devam ediyor.

GYODER Akademi tarafından 'COVID-19 sonrasında dünya ve Türkiye ekonomisi' başlıklı söyleşi, 29 Mayıs Cuma günü 15:00 ile 16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 

Koronavirüs krizinden önce dünya ekonomisinde ve Türkiye’de yaşanan eğilimlerin koronavirüs salgını sonrasında hızlanacağına ilişkin güçlü işaretler bulunuyor. Kronik talep açığının bir sistem krizi olarak belirginleştiği, küresel değer zincirlerinin kısaldığı ve yerlileştiği bir dünyada politika yapıcıların ve özel sektörün ezberlerini bozması ve konfor alanlarından ayrılması gereken yeni bir dönem açılacak. Küresel ölçekte ve Türkiye özelinde koronavirüs sonrasında çok önemli yapısal değişimlerin yaşanacağı öngörülüyor.

Özyeğin Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Ümit Özlale’nin konuk konuşmacı olarak katılacağı bu söyleşide, dünya ve Türkiye ekonomisini koronavirüs sonrasında bekleyen fırsatlar ve riskler tartışılarak geliştirilebilecek çözüm önerileri...