15 / 05 / 2024

Hacı Ömer Ağa Camisi tarihi

Hacı Ömer Ağa Camisi tarihi

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Yazır beldesinde, 1802 yılında yapılan ve duvarlarındaki çiçek motifleriyle dikkati çeken Hacı Ömer Ağa Camisi restorasyonunun ardından ibadete açıldı

TOKİ'den Kayseri Hacılar'a 552 yeni konut geliyor!

Kayseri Hacılar ilçesinde yapılacak olan 552 konut projesi için; Hacılar Belediyesi ile TOKİ Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

Sarıkaya'da sosyal konut projesi başladı!

Yozgat'ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, 144 adet evden oluşan sosyal konut projesini başlattıklarını belirtti.

Tohumculuk sektörü AR-GE faaliyetlerini giderek artıracak

Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Türkiye'de tohumculuk sektörünün her anlamda büyüdüğünü belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Ömer Çağdaş Selvi kimdir? Nereden mezun oldu? Batısöke Söke Çimento’da hangi görevi yürütüyor?

Ömer Çağdaş Selvi kaç yılında ve nerede dünyaya geldi? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı? İşte Ömer Çağdaş Selvi ile ilgili araştırılan tüm ayrıntılar...

Bumerang Kartal İnşaat Enerji Organizasyon Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bumerang Kartal İnşaat Enerji Organizasyon Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 580 bin TL sermaye bedeli ile Adem Kartal, Muhammet Emin Kartal, Murat Demir, Ömer Ağırman ve Üsame Kartal ortaklığında kuruldu.

Hacı adayları dikkat! Hac kontenjanları açıklandı! Peki bu sene kaç kişi hacca gidecek?

Hacı adayları dikkat! Hac kontenjanları bugün açıklandı. Peki 2023 senisi için hac kayıt başvurları nasıl yapılacak? Nerelere müracaat edilecek? 2023 senesi hac kontenjanı bugün belli oldu. Hacca gitmek isteyenler işte tüm merak edilen soruların cevabı.

Selami İnce Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık Otomotiv Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Selami İnce Yatırım Gayrimenkul Danışmanlık Otomotiv Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de İsa Hatipoğlu, Ömer Açıkbaş, Selami İnce ve Süleyman Açıkbaş ortaklığında kuruldu.

Donya Emlakçılık Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

Donya Emlakçılık Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Şİşli'de Hacı Ömer Kavak ve Mohamad Ardalanı ortaklığında kuruldu.

Hacı Özdoğa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacı Özdoğa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Demir tarafından kuruldu.

Hacı Sabancı ve Nazlı Kayı Bellevue Residence’a taşındı!

10 Ekim 2021 tarihinde Arzu-Ömer Sabancı’nın yalısında evlenen Nazlı Kayı-Hacı Sabancı çifti Bellevue Residence’a taşındı...

Oga Gayrimenkul İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oga Gayrimenkul İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Filiz Akatoğlu ve Hacı Ömer Öztaşkın ortaklığında kuruldu.

Örs Yapı Taahhüt Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Örs Yapı Taahhüt Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Emine Ağırman, Mehmet Temizer ve Ömer Ağırman ortaklığında kuruldu.

Kayseri Hacılar'a aile sağlığı merkezi inşa ediliyor!

Hem doğal güzellikleriyle öne çıkan hem de şehre çok yakın merkez ilçe olarak şehrin tüm imkanlarından yararlanabilen Kayseri'nin Hacılar ilçesine aile sağlığı merkezi inşa ediliyor.

Hacı Ömer Ağa Camisi tarihi Haberi

Hacı Ömer Ağa Camisi tarihi

Acıpayam ilçesinin Yazır beldesinde ahşap tavanı, sütunları ve süslemeleriyle 13. yüzyıl Selçuklu camilerinin devamı olarak nitelendirilen Hacı Ömer Ağa Camisi'nin restorasyonu tamamlanarak yeniden ibadete açıldı.


Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hacı Ömer Efendi tarafından 1802 yılında yaptırılan ve 2003 yılında Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından basit onarımdan geçirilen tarihi Hacı Ömer Ağa Camisi'nin 2 yıl önce başlatılan restorasyonunun tamamladığını bildirdi.


Resimlerle kaplı duvarlarıyla caminin Türkiye'de benzeri olmadığını ifade eden Şevkan, caminin genel bakım ve onarımın yanında, iç duvarlardaki yer alan kalem işi tezyinata yönelik sağlamlaştırma ve yapısal sorunları giderilme çalışmaları yapıldığını bildirdi. Şevkan, çalışmalarının ardından caminin yeniden ibadete açıldığını kaydetti. 


Caminin, yanındaki parkın çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla yerli ve yabancı turistlerin daha fazla ilgisini çekeceğine inandığını dile getiren Şevkan,...