15 / 05 / 2024

Hacıhüsrev osmanlı mimarisi

Hacıhüsrev osmanlı mimarisi

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi, Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle inşa edilecek...

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Hacıhüsrev Mahallesi, 1630 ada, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16 parseller ve 13, 15 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Hacıhüseyinoğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacıhüseyinoğlu İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Osman Serhat Hacıhüseyinoğlu ve Sabri Hacıhüseyinoğlu ortaklığında kuruldu.

3k Mimarlık Ve Dizayn Limited Şirketi kuruldu!  

3k Mimarlık Ve Dizayn Limited Şirketi bugün Ataköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kadir Koray Küçükali ve Mustafa Hüsrev Şahan ortaklığında kuruldu.

İzmit Hacıhızır sakinleri kentsel dönüşüme karşı dernek kurdu!

Kentsel dönüşüm nedeniyle mahallelerinin de içerisinde bulunduğu birçok alanın riskli alan ilan edilmesine karşı uzun zamandır tepki gösteren Hacıhızır Mahallesi sakinleri, mücadelelerine devam etmek için dernek kurdu.

Adıyaman Eskisaray'da acil kentsel dönüşüm talebi!

Şehrin merkezin de ve en işlek noktada bulunan Adıyaman'ın Eskisaray Mahallesi'nin sorunlarının çok büyük sorunlar olmamasına karşı Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu döneminde bu sorunların görmezden gelindiğini sözlerine ekledi.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Kayseri Hacılar Kentsel Dönüşüm Projesi, toplumun ihtiyacına cevap verecek tüm sosyal donatılarıyla hızla sürüyor.

Hacı Bekir Zade Ağa Konağı turizme kazandırılıyor!

Erzurum'da 1912'de yapılan ve Osmanlı mimarisinin nadide sivil örneklerinden tescilli Hacı Bekir Zade Ağa Konağı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Kocaeli'de dönüşüm istemeyen 196 mahalle sakini dava açtı!

‘Riskli alan’ ilan edilen ve Kentsel Dönüşüm izni çıkarılan Veliahmet ve Hacıhızır Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar bu kararın iptali için İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Kentsel dönüşüm istemeyen 196 mahalle sakini avukata vekalet verdi.

İzmit Belediyesi'nden riskli alan açıklaması!

İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü riskli alan ilan edilen Veliahmet ve Hacıhızır mahalleleriyle ilgili açıklama yaptı.

İzmit'te 2 mahalle riskli alan ilan edildi!

İzmit'e bağlı Veliahmet ve Hacıhızır Mahalleleri hakkında riskli alan kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Sia Seyahat Acenteliği Turizm Taşımacılık Otomotiv Gıda İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sia Seyahat Acenteliği Turizm Taşımacılık Otomotiv Gıda İnşaat Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Hacı Hüseyin Köse ve Tuğba Kum ortaklığında kuruldu.

Hüseyin Avni Paşa'nın miras davasında flaş gelişme!

Osmanlı sadrazamlarından Hüseyin Avni Paşa’nın 4’üncü kuşak torunları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün (FSM) Anadolu Hisarı’ndaki 113 dönümlük arazinin dedelerine ait olduğunu iddia ederek, dava açtı.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm hızla sürüyor!

Kayseri Hacılar bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Hacılar'da kentsel dönüşüm kapsamında 1. etapta yer alan 200 dairede inşaat sürüyor. 

Hacıhüsrev osmanlı mimarisi Haberi

Hacıhüsrev osmanlı mimarisi

Beyoğlu Hacıhüsrev Mahallesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yeniden restore edilecek. Osmanlı ve Selçuklu mimarisiyle inşa edecek olan Hacıhüsrev Mahallesi Topkapı Sarayı'nda olduğu gibi üçgen kuleler şeklinde tasarlanacak. Büyük bir meydan ve şadırvanın yer alacağı bölgede tasarım çalışmaları başlamış...