02 / 05 / 2024

hacıosman metro hattı

hacıosman metro hattı

Şişhane Hacıosman metrosunun yapımına 1992 yılında başlandı ve hizmete girmesi ancak 2000 yılında gerçekleşti. Hacıosman istasyonu ise 2011 yılında hizmete giriyor. Hatta günde ortalama 230 bin yolcu taşınıyor...

Hacıosman - Yenikapı metro hattı Aralık ayında açılacak!

Günde 450 bin insanın kullanacağı Hacıosman - Yenikapı metrosu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bilgi verdi. İşte detaylar..

Seyrantepe bağlantı hattı metro trafiğini rahatlatacak!

eyrantepe bağlantı tüneli önceki gün açıldı. Hacıosman-Yenikapı hattına entegre çalışmakta olan Seyrantepe-Sanayi bağlantı hattı metro trafiğini rahatlatacak.

Arnavutköy 5 ayrı metro hattı ile ulaşımın merkezi olacak!

Arnavutköy ilçesindeki tamamlanan yatırımlar; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımı ile hizmete alındı. Başkan Topbaş, yeni planladıkları 4 metro hattının da Arnavutköy’den geçeceğini müjdeledi...

Kabataş-Mecidiyeköy Metro Hattı'nın temel atma töreni gerçekleşti!

Kabataş - Mecidiyeköy arasını 9 dakikaya indirecek metro hattının temeli atıldı. Darphane, Beşiktaş, Kabataş istasyonlarından oluşacak hat 455 milyon dolara mal olacak.

Arnavutköy'e 4 yeni metro hattı gelecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Buraya 4 yeni metro hattı daha gelecek. Bunlara ek olarak şu an çalışan Topkapı-Habipler Tramvayı'nı da Vezneciler'e kadar uzayacak bir metro hattına çevireceğiz" dedi.

Sultangazi Arnavutköy Metro Hattı ihalesi 28 Mayıs'a ertelendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün ikinci kez ihaleye çıkarılan Sultangazi Arnavutköy Metro Hattı projesinin ihalesi dün yapılacaktı. Ancak ihale 28 Mayıs 2015 tarihine ertelendi. İşte yeni metro hattı ihalesinin ertelenme sebebi...

Sultanbeyli'ye 3 ayrı metro hattı yapılacak!

Topbaş, "Sultanbeyli’ye yapılacak 3 ayrı metro hattıyla buradan Üsküdar’a, Kartal’a, Kadıköy’e ve Avrupa yakasında istediğiniz yere metroyla hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz. İnşallah 2 metro hattımızı 2019’da tamamlayacağız." dedi.

Sultanbeyli'den 3 yeni metro hattı geçecek!

Sultanbeyli’de temel atma ve açılış törenine katılan Kadir Topbaş, ilçeye 622 milyon lira yatırım yaptıklarını söyledi. Sultanbeyli'den 3 ayrı metro hattının geçeceği müjdesini veren Topbaş, "İkisi 2019’a yetişecek" dedi.

Sultanbeyli'ye 3 ayrı metro hattı müjdesi!

Topbaş, "Sultanbeyli’ye yapılacak 3 ayrı metro hattıyla istediğiniz yere metroyla hızlı bir şekilde gidebileceksiniz. Rabbimiz bu hizmetleri bize bahşetti. İnşallah 2 metro hattımızı 2019’da tamamlayacağız." dedi.

Sultanbeyli'ye 3 yeni metro hattı geliyor!

Topbaş, "Sultanbeyli’ye yapılacak 3 ayrı metro hattıyla buradan Üsküdar’a, Kartal’a, Kadıköy’e ve Avrupa yakasında istediğiniz yere metroyla hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz. İnşallah 2 metro hattımızı 2019’da tamamlayacağız." dedi.

Cemil Şeboy: İzmir'e 65 kilometrelik metro hattı lazım!

AK Parti İzmir Milletvekili adayı Mimar Cemil Şeboy, İzmir'de trafik ve ulaşım sorunun çözmek için 65 kilometrelik metro hattının yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Sultangazi Arnavutköy Metro Hattı yeniden ihaleye çıktı!

Sultangazi Arnavutköy Metro Hattı projesinin yeni ihale tarihi belli oldu. 15 kilometre uzunlukta planlanan Sultangazi Arnavutköy Metro Hattı ihalesi 13 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak...

İstanbul'a 4 yeni metro hattı yapılacak!

“Her yerde metro, her yere metro” hedefiyle İstanbul Ataköy-İkitelli, Bostancı- Dudullu, Kabataş-Mecidiyeköy ve Bakırköy-Kirazlı olmak üzere dört yeni metro hattıyla daha buluşuyor. Ataköy-İkitelli ve Bostancı- Dudullu metro hatları ihaleye çıkıyor.

hacıosman metro hattı Haberi

hacıosman metro hattı


Hacıosman metrosu!


Şişhane Hacıosman metrosunun yapımına 1992 yılında başlandı ve hizmete girmesi ancak 2000 yılında gerçekleşti. Şişhane Hacıosman metrosunun ana hat güzergahında Sanayi Mahallesi istasyonundan Seyrantepe bağlantısı bulunuyor. Günde ortalam 230 bin yolcuyu taşıyan Hacıosman metrosunun durakları şöyle:

Şişhane, Taksim, Osmanbey, Şişli/Mecidiyeköy, Gayrettepe, Levent, 4.Levent, Sanayi Mahallesi, İTÜ Ayazağa, Atatürk Oto Sanayi, Darüşşafaka, Hacıosman Seyrantepe.


1992 yılında temeli atılan Şişli Hacıosman metrosunda Taksim ve Şişhane tünellerinin birleştirilmesi 1994 yılında oluyor. Hacıosman metrosunda Taksim Şişli ve 4. Levent tünellerinin birleştirilmesi ise 30 Nisan 1995 tarihi.


Şişhane Hacıosman metrosunun özellikleri!


Şişhane Taksim Hacıosman metrosunun hat uzunluğu 16,5 kilometre. 13 istasyona sahip olan metro hattında sefer süresi 124 dakika sürüyor. Sabah 06.15'te başlayan seferler gece 00.00'a kadar devam ederken günlük ortalama 230 bin yolcu taşınıyor. Metronun sefer...