12 / 05 / 2025

Haciz ihbarnamesi tespiti

Haciz ihbarnamesi tespiti

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Haciz ihbarnamesi örneği!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haczedilirse İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini haciz ihbarnamesi ile bildirebiliyor. İşte haciz ihbarnamesi örneği..

TOKİ kaç müteahhite haciz gönderdi?

TOKİ şimdiye kadar kaç müteahhitle icralık oldu? Toplu Konut İdaresi, kaç yüklenici firmaya haciz ihbarnamesi gönderdi? TOKİ, icralık olduğu müteahhiterden nasıl haberdar oluyor? Sayıştay raporunu güncelleyen icralık TOKİ müteahhiti sayısı kaç oldu?

Müşterek arazide yer tespiti!

Müşterek mülkiyette kanunen herkes taşınmazın her köşesine, her yerine ortak oluyor. Peki, müşterek tapulu arazi üzerinde yer tespiti yapılabilir mi? Müşterek arazide yer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ve kanun yönetmelikleri gereğince, risk tespiti Bakanlıkça yetki verilmiş kurum ve kuruluşlar tarafından yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm risk tespiti nasıl yapılır?

Kooperatiflerde şerefiye tespiti!

Kooperatiflerde şerefiye bedeli ana gayrimenkulün yapım aşamasında inşaatların eşit olmayan şartlarda yapılması gayrimenkul inşaatlarında hak geçmemesi için ödeniyor. Peki, kooperatiflerde şerefiye tespiti nasıl yapılır?

Şerefiye bedelinin tespiti!

Şerefiye bedeli, anagayrimenkul aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin tespiti nasıl yapılır?

Riskli yapı tespiti için gereken evraklar!

Kat malikleri yapılarını, riskli yapı lisans belgesi olan kurum ve kuruluşlara riskli yapı tespiti yaptırılabiliyor. Riskli yapı tespiti için bazı evraklar gerekli oluyor. Peki, Riskli yapı tespiti için gereken evraklar neler?

Riskli yapı tespiti itiraz davası!

Ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme ihtimali bulunan, yapılara riskli yapı deniyor. Kat malikleri riskli yapı tespiti kararına itiraz edebiliyor. Riskli yapı tespiti itiraz davası nasıl açılır?

Kira parasının tespiti davası!

Kanunen kiracı, kiradığı gayrimenkule karşılık olarak kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki ödemek ile yükümlü olduğu kira parasının tespiti davası her zaman açılabilir mi? İşte kira parası tespit davası..

Mirasa haciz konulması!

Vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaidelere miras deniyor. Peki, mirasa haciz konulması nasıl olur?

Riskli yapı tespiti için yapı denetim firmaları nelere takıldı?

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespiti için lisans talebinde bulunan yapı denetim kuruluşlarından 19 firmanın lisans işlemlerine başlanamadı. Peki neden? Yapı Denetim Komisyon Başkanlığı, o firmaları ve işleme başlanamamasının gerekçelerini açıkladı...

Eve haciz gelince ne yapılır?

Eve haciz gelince vatandaşların itiraz hakkı var mıdır? Eve gelen haciz durdurulabilir mi? Haciz geldiğinde hangi eşyalar haczedilebilir hangileri edilemez? Eve haciz gelince ne yapılır..

Eve haciz gelmesi kalktı mı?

Yargıtay eve haciz konusunda bazı düzenlemeler yapıyor. Bu karar sonucunda eve haciz gelmesi kalktı mı? Yapılan düzenlemenin içeriği neleri kapsıyor? Eve hacizde yapılan değişiklikler neler?

Haciz ihbarnamesi tespiti Haberi

Haciz ihbarnamesi tespiti

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Haciz, borcunu ödeyemeyen kişinin mallarına, alacaklı kişinin talebi üzerine adli ve idari makamlarca el konulması işlemi olarak tanımlanıyor.  Kanunlara baktığımızda borcu olan kişinin haline münasip evi haczedilemeyecek mallar arasında bulunuyor. 


Yani bir evin haczedilip haczedilemeyeceği, borçlu kişinin ailesinin ihtiyaçlarına ve sosyal durumuna göre değişkenlik gösteriyor.


Eve gelen hacze itiraz edilebiliyor.  İtirazınızda evinizin münasip bir ev olduğunu beyan etmeniz önemli. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi, kanunlar münasip bir evin haczedilmesine olanak tanımıyor.


Borçlu kişi, itirazını ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren 7 iş günü içerisinde yapması gerekiyor. Bu itiraz dilekçe verilerek yapılabileceği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor.  İtirazın yapılacağı yer ise icra dairesi ya da icra mahkemeleri olarak karşımıza çıkıyor. 


Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra...