30 / 04 / 2024

Haciz işlemi saat kaça kadar yapılır

Haciz işlemi saat kaça kadar yapılır

Borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklının icra yolu ile borcun tahsil edilmesi için başvurduğu işleme haciz deniyor. Peki, haciz işlemi nasıl başlatılır?

Ziraat Bankası müşterilerine son 96 saat uyarısı! Bu işlemi yapanlara 7 bin 500 TL para yatırılacak!

Türkiye'nin en çok tercih edilen bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası'ndan müşterilerine son dakika müjdesi geldi. Verilen detaylara göre Ziraat Bankası bu işlemi yapanlara 7 bin 500 TL verecek. İşte kampanya ile ilgili merak edilen detaylar...

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek?

Türkiye 28 Mayıs'ta 13. Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek? İşte detaylar...

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Ünlü işadamı Ali Gürsoy'a haciz şoku!

Melis Çiftçi, ünlü işadamı Ali Gürsoy hakkında haciz işlemi başlattı. 33 bin 332 TL’lik alacağı için eşinin ailesinin evine haciz memuru gönderen Melis Çiftçi, bu kadarına da 'pes' dedirtti.

5 soruda E-haciz işlemi!

Borcunu ödemeyen kişilerin banka hesabı, gayrimenkul, araba ve diğer mal varlıklarına bloke koyulabiliyor. E-haciz işleminin kaldırılabilmesi için öncelikle haczedilen dosya üzerindeki ilgili borcun ödenmesi gerekiyor.

İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemi başladı!

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na tarihi taşınma işlemi başladı. Taşınma süreci 45 saat olarak planlandı..

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne haciz şoku!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 188 milyon liralık için icra yolu ile haciz işlemi başlatıldı. Eze İnşaat firması, icra emrinde belirtilen 7 gün içerisinde ödeme yapılmaması durumunda icra işleminin yapılacağı öğrenildi.

Peker GYO ile Peker Proje'nin birleşme işlemi tescillendi!

Peker GYO ile Peker Proje'nin 30 Eylül 2018 tarihli mali tablolar esas alınarak tüm aktif ve pasifleriyle birlikte kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemi Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi...

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

2018'in 4'ncü çeyreğinde büyük çaplı yatırım işlemi gerçekleşmedi!

Cushman & Wakefield 2018 4.Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporunu yayınladı. Rapora göre, artan satılık gayrimenkuller ile birlikte yatırım faaliyetleri ivme kazanacak. Bununla birlikte, dördüncü çeyrekte büyük çaplı bir yatırım işlemi gerçekleşmedi...

Haciz işlemi saat kaça kadar yapılır Haberi

Haciz işlemi saat kaça kadar yapılır

Haciz işlemi nasıl başlatılır?

Alacaklı eğer borcunu tahsil edemiyorsa icra yolu gibi hukuki işlemlere başvurabiliyor. Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı hukuki işleme icra takibi deniyor. 


Alacaklı olan kişi borcunun tahsili için İcra Memurluğuna başvuru yapması gerekiyor. Başvurusu alınan kişinin borçlu olduğu kişiye tebligat gönderiliyor. Tebligatı alan borçlu bu duruma itiraz etmek isterse 7 gün içinde itiraz edebiliyor.  Aksi halde 3 gün içinde haciz işlemlerine başlanıyor.


Haciz işlemine başlanabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. İcra Müdürlüğü söz konusu takip talebini düzenleyerek, borçluya bildiriyor. Borçlu, bu ödeme emrini aldıktan sonra tebligatta yazılı olan hususlara uymak zorunda kalıyor.


Tebligatta belirtilen ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor.



Haciz...