02 / 05 / 2024

Haciz işleminin kaldırılması

Haciz işleminin kaldırılması

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol bulunuyor. Peki, haciz işlemi nasıl kaldırılır?

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

1952 yılında İsviçre meclisinde kiraların kontrolünün kaldırılması gündeme gelmiş fakat bu karar reddedilmiş. Kiraların kontrolü devlet tarafından devam edileceğine karar verilmiş.

1942 yılında yol parası kaldırılarak, bina ve kazanç vergilerine eklenmiş!

1942 yılında yol parasının memleket kazanç sahiplerinden alınması usulünün adalete uygun olmamasından dolayı kaldırılmasına ve bina ve kazanç vergilerine eklenmesine karar verilmiş. 

Dövizle ödemede 6 yıl sonra bir ilk! Yasak kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağında 6 yıl sonra bazı alanların kaldırılmasına karar verildi. Peki hangi alanlarda dövizle ödeme yapılır? Dövizle ödeme yapılacak alanlar hangileri?

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Ev sahipleri: Kira fiyatları geriliyorsa yüzde 25 sınırı kaldırılsın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." açıklamasından sonra ev sahipleri yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasını talep etti.

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Üniversite sınavları kaldırılacak iddiasına YÖK'ten flaş cevap! Az önce açıklandı, hemen şimdi bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklamasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, flaş açıklama yaptı. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklama sosyal medyada şok etkisi yarattı.

DİSK'ten yeni asgari ücret açıklaması: "Kamu ve özel sektör işçileri arasındaki ücret farkları ortadan kaldırılmalı" 

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin belirlenmesi sırasında, özel sektör ile kamu işçileri arasındaki maaş farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. İşte detaylar..

Kur korumalı hesaplarla ilgili flaş gelişme! Üst limit kaldırıldı

Son dakika gelişmesi. Hazine destekli Kur Korumalı Mevduat hesaplarında faiz tavanının tamamen kaldırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. İşte tüm detaylar...

Milyonlarca emekli o taleplerinin de karşılanmasını istedi! Hemen bakın!

En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin artırılmasının ardından konuşan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, "2 bin yılından sonra emekli olan vatandaşlar için intibak, sağlıkta katkı payı ödemesinin emekliler için kaldırılması gibi isteklerimizin karşılanmasını bekliyor

ÖTV indirimi bekleyenlere duyurulur! ÖTV kalkıyor mu? Otomobil sektöründe ÖTV indirimi kalkacak mı?

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), ÖTV indiriminin kademeli olarak 10 yıl içinde kaldırılmasını içeren bir planı yetkililerle paylaştı. İşte detaylar!

Haciz işleminin kaldırılması Haberi

Haciz işleminin kaldırılması

Haciz işlemi nasıl kaldırılır?

İcra takibinin kesinleşmesinden sonra, alacağın tahsili için gidilebilecek birden fazla yol mevcut ve bunların tümünü icra dosyasında talep açarak gerçekleştirmek mümkün oluyor


Haciz yolu ile elde edilen mallar satılarak elde edilen bedel ile alacaklı tatmin ediliyor.  Dosya borçlusunun TC kimlik numarası biliniyorsa işlemler çok kolaylaşıyor. 


Kişinin TC kimlik numarası ile UYAP sorgulaması yaparak, borçlu üzerine kayıtlı gayrimenkul (taşınmaz) bulunup bulunmadığı

görülebiliyor ve varsa bu gayrimenkul üzerine yine bu ortam üzerinden haciz koyulması mümkün oluyor. 


Kanuna göre kişi/ailenin yaşaması için lüzumlu görülen mallar (koltuk, yatak, buzdolabı, çamaşır­bulaşık makinesi) haczedilemiyor.  Lüzumlu mallardan birden fazla adette var ise veya bu mallar gereğinden fazla lüks ise (örneğin iki çamaşır makinesi varsa birinin veya dev ekran Led TV kullanılıyorsa) haczi mümkün oluyor. Peki, haciz işlemi...