02 / 05 / 2024

Haciz işlemleri hakkında tkgm duyurusu

Haciz işlemleri hakkında tkgm duyurusu

Haciz işlemleri hakkında duyuru, Tapu ve Kadastro Genel Müdürülüğü tarafından 30 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Duyuru gereğince müracaatı yapılan haciz işlemleri için ada ve parsel bilgileri gerekecek...

Mercedes 1920 TL'ye mi  Satılıyor? İkinci El Araç Fiyatlarındaki Şaşırtıcı Değişiklik Hakkında Son Karar!

Dev otomotiv markası olan Mercedes modeli 1920 TL'ye satışa sunuldu. İkinci el araçlara gelen karar sonrasında bu satış fiyatı adeta hayrete düşürdü. İşte 1920 TL'ye satışa sunulan Mercedes modeli hakkında tüm detaylar... 

Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?

Tapu işlemleri hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de “Tapudan mesaj geldi ne yapmalıyım?” İşte yanıtlar!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik 2022!

Tapu ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik bugünkü 31860 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Akfen GYO kar dağıtımı yapmayacak!

Akfen GYO kar payı işlemleri hakkında açıklama yaptı. Ödenmiş/çıkarılmış sermayesi 1 milyar 300 milyon TL olarak açıklanan Akfen GYO'nun kar payı ödemeyeceği açıklandı.

Peker GYO kar payı ödemeyecek!

Peker GYO kar payı işlemleri hakkında açıklama yaptı. Ödenmiş/çıkarılmış sermayesi 669 milyon 883 bin 746,99 TL olarak açıklanan Peker GYO'nun kar payı ödemeyeceği açıklandı.

Thodex soruşturmasında haciz işlemleri başlıyor!

400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex vurgununa yönelik yapılan operasyonda Faruk Fatih Özer'in evine haciz işlemi uygulanacak. 

Göztepe Kulübü, Gürsel Aksel Stadı'nı 10 yıl kiralamak istiyor!

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, inşaatı devam eden Gürsel Aksel Stadı'nın devir işlemleri hakkında bilgi verdi. 

4342 Sayılı Mera Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

4342 Sayılı Mera Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında esnaf ve sanatkarların, bankalardan 6 aylık kira tutarları kadar 24 aya kadar vadeli kredi kullanmaları ve kullanılan bu kredinin faiz giderlerinin Devlet tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 28328 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanunda Değişiklik!

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31102 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haciz işlemleri hakkında tkgm duyurusu Haberi

Haciz işlemleri hakkında tkgm duyurusu

Haciz işlemleri hakkında duyuru! 

Haciz işlemleri hakkında duyuru, Tapu ve Kadastro Genel Müdürülüğü tarafından 30 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Duyuru gereğince müracaatı yapılan haciz işlemleri için ada ve parsel bilgileri gerekecek.


DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : a) 25/02/2013 tarih ve 23294678-010.07/42-1612 sayılı Duyuru,

b) 07/03/2015 tarih ve 29288 sayılı Rersmi Gazetede yayımlanan Tapu ve Kadastro

Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelik.


07/03/2015 tarih ve 29288 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ilgi (b)  önetmeliğin 10'uncu maddesinin altıncı fıkrası " ... (6) Tapu siciline yönelik her türlü tescil, şerh, beyan, terkin taleplerinde, malike ait T.C. kimlik numarası, ad, soyad, baba adı gibi kimlik bilgilerinin yanında TAKPAS'tan erişilen taşınmaz ada, parsel ve varsa bağımsız bölüm bilgilerinin de protokol yapılan kurumlarca tapu müdürlüklerine sunulması gerekir. Aksi halde söz konusu talepler ilgili müdürlüklerce reddedilir."...