26 / 11 / 2024

haciz masrafı 2015

haciz masrafı 2015

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

Haciz başlatma masrafı 2022 ne kadar?

Bir alacak nedeni ile hacze başvurmak isteyen kimseler haciz başlatma masraflarını merak ediyor. Peki, haciz başlatma masrafı 2022 ne kadar?

Aidatını ödemeyenin mal varlığına haciz!

Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olmak üzere ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı ödüyor. Yönetici icra takibi yanında, kat sahibinin mal varlığına haciz koyabiliyor.

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015!

Ortak mülkiyete konu olan taşınmazlarda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu uyuşmazlık mahkeme yolu ile çözülebiliyor. Peki, açılan dava için ne kadar masraf yapılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015!

Yargıtay Kararları gereğince konut kredisi dosya masrafları tüketicinin müracaatı halinde iade edilebiliyor. Peki, iade nasıl gerçekleşir? İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği 2015..

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerin tamamlanması için belli masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masrafların başında tapu alım satım harcı geliyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2015 örneği..

Tapu harcı masrafı 2015!

Ev, işyeri, arsa veya arazi sahibi olarak taşınmazınızı elden çıkarmak istediğinizi düşünelim. Bu durumda tapu dairesinde yapılacak masraflar nelerdir? Tapu harcı masrafı 2015 ne kadar?

Tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkul sahibinin taşınmazını devretmek istemesi halinde, bu işlem tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu müdürlüğünde yapılan devir için bazı masraflar ödeniyor. İşte tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Tapu ayırma masrafı 2015!

Tek bir parsel olarak kayıtlı bulunan taşınmazın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemine tapu ayırma deniyor. İşte, tapu ayırma masrafı 2015!

Emlak alım satım masrafları 2015!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi emlak alım satım işlemleri için taraflar belli oranlarda masraf yapıyor. Peki, emlak alım satım masrafları nelerdir? Emlak alım satım masrafları 2015 ne kadar?

2015 tapu harç masrafı ne kadar?

Gayrimenkul alım satım esnasında tarafların birtakım belgeleri ibraz ederek masraflarını ödemesi gerekiyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı ne kadar?

2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Tapu harcı, bazı durumlarda satıcı olan mülk sahibi alıcıyla anlaşma yaparak binde 40’lık oranı yalnız alıcıdan tahsil edilebiliyor. Peki, 2015 tapu harç masrafı nasıl hesaplanır?

Cins tashihi masrafı 2015 ne kadar?

Tapu üzerinde yapılan değişiklikler arasında cins tashihi de yer alıyor. Bu işlem ile bir gayrimenkulün tapudaki cinsi değiştiriliyor. Peki, cins tashihi işlemi nasıl yapılır? Cins tashihi masrafı 2015 ne kadar?

Haciz harcı 2015!

Alacaklı, borçludan borcunu haciz yolu ile talep edebiliyor. Bunun için alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, ne kadar haciz harcı ödenir? İşte haciz harcı 2015..

haciz masrafı 2015 Haberi

haciz masrafı 2015

Haciz masrafları ne kadar?

İcra Müdürlüğü aracılığı ile yapılan haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor.


Alacaklılar bunun için İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediyor. Müracaatın ardından alacaklıya olan borcun ödenmemesi halinde haciz konulan taşınmaz mal satışa çıkarılıyor.


Bu süreçte İcra Müdürlüğüne bazı harçların ödenmesi gerekiyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?


Haciz harçları 2015..

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,


1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde     12,80


2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde     27,70


3.(5235 sayılı Kanunun 52 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük:1/4/2005) Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Yargıtay,...