03 / 05 / 2024

haciz masrafları hesaplama

haciz masrafları hesaplama

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor. Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir? İşte yanıtı..

Haciz başlatma masrafı 2022 ne kadar?

Bir alacak nedeni ile hacze başvurmak isteyen kimseler haciz başlatma masraflarını merak ediyor. Peki, haciz başlatma masrafı 2022 ne kadar?

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri

2022 yılında tapu alım satım işi olanlar, devir için belli tutarlarda masraf ödüyor. Ev, arsa, arazi ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Peki tapu masrafları 2022 ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama örnekleri...

Gerçek gider yöntemi ile kira vergisi hesaplama!

Gerçek gider yönteminde, masraflar ödenecek kira vergisini nasıl azaltıyor? İşte Gerçek gider yöntemi ile kira vergisi hesaplama...

Akbank konut kredisi hesaplama 2019!

Akbank konut kredisi faiz oranları ne kadar? Akbank’tan konut kredisi hesaplama ne kadar oluyor? Konut kredisine uygulanan ek masraflar neler?

Tapu masrafları hesaplama 2017!

Gayrimenkullerin devir işlemleri için taraflar belli oranlarda masraf ödemek zorunda oluyor. Peki, tapu masrafları ne kadar tutar? İşte tapu masrafları hesaplama 2017 örnekleri..

Ev alırken dikkat edilecek masraflar!

Artık ev almanın en kolay yolu konut kredisi almak oldu. Konut kredisi araştırırken hesaplama tablolarında yalnızca faiz oranlarına değil, konut kredisi masraflarına da dikkat etmelisiniz.

Tapu masrafı hesaplama 2017!

Tapu dairesindeki tüm tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı tarafından belli tapu masraflarının ödenmesi isteniyor. Peki, tapu masrafı 2017 ne kadar? İşte tapu masrafı hesaplama 2017 örnekleri..

2017 haciz masrafları belli oldu!

2017 yılında uygulanacak 2017 haciz masrafları, Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Peki, haciz başlatma masrafları ne kadar?

Haciz masrafları 2016!

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor. Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir? İşte yanıtı..

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerin tamamlanması için belli masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masrafların başında tapu alım satım harcı geliyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2015 örneği..

Tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkul sahibinin taşınmazını devretmek istemesi halinde, bu işlem tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu müdürlüğünde yapılan devir için bazı masraflar ödeniyor. İşte tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Tapu masrafları hesaplama örneği!

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için birtakım masraflar ödeniyor. Peki, tapu masrafları nasıl hesaplanır? İşte tapu masrafları hesaplama örneği..

Haciz masrafları ne kadar?

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

haciz masrafları hesaplama Haberi

haciz masrafları hesaplama

Haciz masrafları 2016!

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor.


Haciz; borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması, el konulması işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Alacaklı tarafından yapılacak haciz talebi, İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. İcra müdürlüğüne başvurulurken belli oranlardaki masrafların da ödenmesi gerekiyor. 


Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir?


Haciz harcı 2016

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,


1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde 13,50

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde   29,20


)Tespiti delail, ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir kararlarında   

48,10


İcra harçları 2016

Değeri belli olan icra takiplerinde tahsil harcı, değer üzerinden:

a) Ödeme veya icra emrinin tebliği...