04 / 05 / 2024

haciz nasıl gerçekleşir

haciz nasıl gerçekleşir

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Haciz durdurma dilekçesi!

Borçlu kişinin borcu kadar menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına kısıtlama yapılması,el konulması işlemine haciz deniyor. Haciz bazı koşullarda durdurulabiliyor. İşte, haciz durdurma dilekçesi!

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Doların düşmesi borsayı nasıl etkiler?

ABD’li banka Wells Fargo, geçen hafta doların yıl sonunda  gerileceğini belirtti.  Peki bu öngörü gerçekleşir dolar gerilerse ne olur? Ekonomist Tuncay Turşucu, bu öngörünün gerçekleşmesi halinde borsanın uçuşa geçeceğini söyledi.

Ahara temlik nedir?

Ahara temlik belirli bir hukuki terimdir. Bunun için öncelikle ahara ve temlik kelimelerini bilmek önemlidir. Bu terim günümüzde çok sık kullanılmasa da bazı alanlarda duyabiliriz. Peki ahara temlik nedir, hangi süreci ifade eder ve nasıl gerçekleşir? İşte ahara temlik ile ilgili kapsamlı bilgiler..

Devlet arazisi nasıl satın alınır?

Bazı şirketler ve bireyler veya projelerine alan sağlamak ya da yatırım için devlet tarafından satışa sunulan hazine arazilerini nasıl edinebileceklerini araştırmaktadır. Devlet arazisinin satışı belirli aşamalar ve prosedürlerle gerçekleşir. Konuyla ilgili detaylar...

Mirasın reddi halinde miras kime kalır?

Miras reddi, bazı durumlarda yapılabilen hukuki bir haktır. Vefat eden kişinin mirasını istemeyen kişiler miras reddi hakkına sahiptir. Bu durumda mirasın kime geçeceği en merak edilen konulardan biridir. Peki miras reddi nasıl gerçekleşir ve miras reddi davasından sonra miras kime kalır?

EYT'lilere devletten 15 bin promosyon! Yaralanmak için şartlar ve detaylar!

EYT'li emekliler için devlet tarafından 15 bin lira tutarında promosyon ödemesi yapılacağı duyuruldu. Emeklilerin maaşlarının ne zaman ödeneceği ve promosyon ödemelerinin nasıl gerçekleştirileceği, kamuoyunda büyük bir merak konusu haline geldi.

İŞKUR tam 4321 kişi temizlik personel alımı yapacak! En az ilkokul mezunu olmanız yeterli

İş arayanların dikkatine siz de aradığınız işe çok yaklaşmış olabilirsiniz.  Her yıl binlerce kişiyi hayallerindeki işe yerleştiren İŞKUR en az ilkokul mezunu 4.321 kişilik personel alımı yapacağını açıkladı. Peki bu alım nasıl gerçekleşecek?

Ev tapusu başkasına nasıl devredilir?

Tapu devri herhangi bir mülk için yapılabilir. Bu işlemler tapu ve kadastro genel müdürlükleri vasıtası ile gerçekleşir. Peki Ev tapusu başkasına nasıl devredilir? İşte detaylar!

E- devlet üzerinden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki E- devlet üzerinden tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapu devir işlemleri için belirlenen bazı kriterler bulunmaktadır. Kişi veya kişiler bu kriterleri yerine getirdikleri zaman tapu devri gerçekleşir. Peki Ev tapu devir işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Zabıta memuru ve itfaiye eri personel alımları belediyede başladı! İş arayanlar dikkat! Başvuru tarihlerini kaçırmayın

Hasanşeyh Belediyesi’ndeki  Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri alımı için başvuru şartları duyuruldu. İş arayanlar için müjdeli haber geldi. Başvuru süreci nasıl gerçekleşecek? Kimler başvuru yapabilir? İşte detaylar…

Anadolu Otoyolu trafiğe mi kapandı? Bolu Dağı kesiminde bakım ve onarım çalışması başladı mı?

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde üstyapı bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı. Peki, ulaşım nasıl gerçekleştirilecek? İşte detaylar...

İstanbul Havalimanı seyir terası başvuruları başlıyor! İstanbul Havalimanı seyir terasına nasıl çıkılır?

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA, geçen sene açılışı gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk resmi spotter (seyir terası) alanını kullanmak isteyenler için başvuruları başlattı. İstanbul Havalimanı seyir terası başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar...

haciz nasıl gerçekleşir Haberi

haciz nasıl gerçekleşir

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor.  İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. 


Haciz işleminin yapılabilmesi için ödeme takibinin gerçekleşmesi gerekiyor. Takibin kesinleşmesi; ödeme emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde itiraz edilmemesi ve borcun ödenmemesi halinde oluyor. İcra müdürlüğü tarafından gönderilen tebligatlar genellikle icra takibi üzerine düzenlenen ödeme veya icra emri içeriyor.


Kanun gereğince, borçlunun ve birlikte yaşadığı diğer aile fertlerinin yaşamlarını sürdürebilmesi için zorunlu olan eşyaların haczedilmiyor. 


İcra İflas kanununa göre,  borçlu ve aile bireyleri için gerekli olan eşyaların lüzumlu olup olmadığı tespit ediliyor.  Tespit sonucunda koltuk takımı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın, halı vb. gibi ev eşyaları lüzumlu eşya olup, haczedilmiyor. Ancak bu eşyalardan 2 tane mevcut ise...