02 / 05 / 2024

haciz satış talebi

haciz satış talebi

Haciz sürecinde borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

Deprem nedeni ile vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda da devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi giderek artırdı. KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ görevlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapuya haciz gelir mi, gelirse satış nasıl olur?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortak olan bir evin haciz yoluyla satılıp satılamayacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Araç satışında bugün büyük gün! Piyasa yüzde 30 olumlu etkilenecek

Haciz sebebiyle yediemin otoparklarında bulunan araçlar bugün satışa çıkacak. Sektör temsilcileri 700 bin ikinci el otomobilin piyasaya gireceğini ve ikinci el otomobil fiyatlarına yüzde 30 olumlu etki edeceği tahmin ediliyor.

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

İkinci el araç satışı arttı yedek parça talebi patladı!

Sıfır kilometre araç tedarikinde yaşanan sıkıntıyla birlikte ikinci el araç pazarında ilk 6 ayda satışlar yüzde 100’e yakın arttı. Yoğun talep, yedek parça ve servis sektöründe hızlı bir büyüme getirdi.

Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılır? İşte detaylar ve randevu alma süreci!

4 Temmuz 2023 tarihi itibariyle noterden gayrimenkul alım-satım işlemleri başladı. Konut, arsa ve dükkan gibi taşınmazların satışı artık noter aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Noterden gayrimenkul alım satım işlemleri için başvuru talebi ve randevu almak gerekiyor. 

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

Satılık ev ilanlarında rekor artış! Konutta talep arttı, satışlar katlandı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yükselen konut değiştirme talebi, şehirler arası göç ve yatırım için alınan evlerin yüksek fiyattan satılmak istenmesi ikinci el piyasayı etkiledi. Fiyatlar resmen fırladı. 

Yabancıya konut satışı 2018 ile 2022 arasında yüzde 172 arttı! Ucuzlayan TL gayrimenkule talebi uçurdu! 

Ucuzlayan TL ile beraber yabancılara konut satışı 2018 yılından 2022 yılına kadar yüzde 172 yükselirken, geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar ise neredeyse kiralarını ödeyemeyecek duruma geldi. Peki en çok hangi ülke vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul aldı?

Hisseli tapuda anlaşmazlık olursa ne olur? Hisseli gayrimenkule haciz gelirse tamamı satılır mı?

Hisseli tapu pek çok kişinin kafasında bazı soru işaretlerine neden olabiliyor. Bu sorularda genellikle alım, satım ve bu malların üzerinde bir anlaşmazlık olursa neler yapılacağına dair olmaktadır. İşte bu konudaki merak edilenler!

Bankalarda haciz stokları tükendi! Kredi borcunu ödeyemeyenler bu satışları tercih ediyor!

Bankanın haczettiği az sayıdaki konut ve araçlar, ana para ve faizini birkaç katına katlayan fiyatlar sebebiyle oldukça kısa süre içinde satılıyor. İşte detaylar...

haciz satış talebi Haberi

haciz satış talebi

Haciz satış talebi nasıl yapılır?

Haciz, alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işleme deniyor.  


Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. 


Borçlunun borcunu ödememesi halinde haczecilen mallar satılarak paraya çevriliyor. Elde edilen gelir ile alacaklıya olan borç kapatılıyor. Peki, haciz satış talebi nasıl yapılır?


Alacaklı, haczolunan mal taşınır ise hacizden itibaren altı ay,

taşınmaz ise hacizden itibaren bir yıl içinde satılmasını isteyebiliyor. Borçlunun üçüncü şahıslardaki alacağı taşınır hükmünde oluyor. Her alacaklı mensup olduğu derece namına satış talebinde bulunabilir. 


Hacizleri evvelki dereceden artacak bedeller için muteber olan alacaklılardan her biri dahi mensup olduğu derece namına satış isteyebilir.


Tapu haczinin düşmesi..

Tapu haczi kişi, icra takibine konu olan borcu tamamen ödediği takdirde, bu ceza...