03 / 05 / 2024

haciz şerhi

haciz şerhi

Cebri icra yolu ile gayrimenkul satışı için öncelikle borçlunun bulunduğu yerdeki tapu sicil müdürlüğü yada müdürlüklerine müzekkere yazılarak taşınmazın var olup olmadığının araştırılması işlemi yapılıyor...

Kısıtlı taşınmazlarda mülkiyet tesisine kolaylık geldi!

Hissedarların hissesi üzerinde olan haciz, ihtiyati haciz şerhi ya da ipotek sebebi ile kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesisler artık değerleme raporu ile karşılanacak. 

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Haciz eve gelir mi?

Borcu olan bir kimsenin, borcunu alacaklı kişiye ödememesi halinde, alacaklı kişi icra müdürü ile birlikte, haciz işlemlerine başlayabiliyor.Peki,haciz eve gelir mi?Haciz talep örneği nasıl yazılır?

TOKİ kaç müteahhite haciz gönderdi?

TOKİ şimdiye kadar kaç müteahhitle icralık oldu? Toplu Konut İdaresi, kaç yüklenici firmaya haciz ihbarnamesi gönderdi? TOKİ, icralık olduğu müteahhiterden nasıl haberdar oluyor? Sayıştay raporunu güncelleyen icralık TOKİ müteahhiti sayısı kaç oldu?

Kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2015!

Taşınmaz kiralamalarında kiracı ve mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira kontratı imzalanıyor. Bu sözleşme tapuya şerh edilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2015 ne kadar?

Aile konutu şerhi için gerekli belgeler!

Aile konutu tapu üzerinde şerh edilebiliyor. Aile konutunun şerh edilmesi, taraflara birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Peki, aile konutu nasıl şerh edilir? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Korunması gerekli kültür varlığı, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan taşınır ve taşınmaz malları ifade ediyor. Peki, korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Aile konutu şerhi nereden alınır?

Aile konutu, eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir mekâna deniyor. Peki, aile konutu şerhi nereden alınır?

Aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları; tapuda şerhli yere deniyor. Peki, evin tapusunda aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

Aile konutu şerhi nasıl konulur 2015?

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekana deniyor. Bu tür taşınmazların tapu kütüğüne aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur 2015?

Aile konutu şerhi kaldırılması davası!

Eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yaşantısına buna göre yön verdiği, acı ve tatlı günleri içinde yaşadığı, anılarla dolu bir ev olan aile konutu şerhi kaldırılması davası nasıl açılır?

Tapuda 9 bin 704 taşınmaza aile şerhi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenlemesi kapsamında, on ayda 9 bin 704 taşınmaza aile şerhi konuldu. İşte rakamlar...

Tapuda 9 bin 704 taşınmaza aile şerhi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eş rızası olmadan gayrimenkuller üzerinde işlem yapılmasını önleyen düzenlemesi kapsamında, yılın on ayında 9 bin 704 taşınmaza da aile şerhi konuldu.

haciz şerhi Haberi

haciz şerhi


Cebri icra yolu ile gayrimenkul satışı!


Cebri icra yolu ile gayrimenkul satışı yönteminde izlenmesi gereken basamakları şu şekilde sıralayabiliriz:


1-Öncelikle taşınmaz satışının yapılması için en önemli husus borçlunun bulunduğu yerdeki tapu sicil müdürlüğü yada müdürlüklerine müzekkere yazılarak taşınmazın var olup-olmadığını, eğer var ise üzerine borç miktarı kadar haciz şerhi işlenmesini talep eden bir haciz müzekkeresi yazarak gönderilir.


2-Müzekkereden gelen cevap olumlu ise yani taşınmaz üzerine haciz şerhi işlenmiş ise, o halde taşınmazın üzerine İİK.150/C bendi gereğince satışa arz şerhi koydurulur. Bunun için icra müdürlüğü vasıtasıyla müzekkere ilgili tapu sicil müdürlüğüne gönderilir. Satışa arz şerhinin konulması borçlunun o taşınmaz üzerinde satış vb tasarruf işlemlerinin yapılmasının önlenmesidir.


Cebri icra yolu ile gayrimenkul satışı!

3-Daha sonra yapılan satışa arz şerhi bildiriminden sonra taşınmazın satışa yarar bilgilerinin istenmesi...