03 / 05 / 2024

haciz süreci 2015

haciz süreci 2015

Yargıtay kararları kapsamında da ele alınan haciz işlemleri belirli bir prosedüre göre yapılıyor.Peki haciz süreci nasıl işler?Eve haciz geldiğinde hangi eşyaların haczi yapılabiliyor?

2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

2b araziler; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, 2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

Yenişehir-Bilecik yolunun yeni ihale süreci başladı!

Yenişehir ile Bilecik arasındaki 40 kilometrelik mesafeyi 32 kilometreye indirecek duble yolda yarım kalan çalışmalar için yeniden ihale süreci başlatıldı.

Halkalı- Kapıkule tren hattında ÇED süreci başladı!

Türkiye'nin en büyük demiyolu projelerinden biri olan Halkalı- Kapıkule tren hattı ÇED süreci başladı. TCDD tarafından inşa edilecek hızlı tren hattının güzergâh ve etki alanlarıyla ilgili ise halk görüşleri toplanacak.

Ortaklığın giderilmesi dava süreci!

Ortaklığın giderilmesi davası ile paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dava süreci nasıl işler?

İnşaat ruhsatı alım süreci!

İnşaat ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için verilen izin oluyor. Peki, inşaat ruhsatı alım süreci ne kadar sürer?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde faiz desteği nasıl alınır? İşte, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Körfez Tüp Geçiş projesinin ÇED süreci başladı!

Hükümetin 2011'de açıkladığı 35 İzmir projesi arasında yer alan Körfez Tüp Geçiş Projesi ile ilgili ÇED süreci başladı. Qrojeyle Körfez altından yapılacak batırma tünelle kentin iki yakası Marmaray benzeri bir sistemle birbirine bağlanacak

TOKİ sözleşme imzalama süreci!

TOKİ'ye başvurduğunuzu ve yapılan kura sonucu, size ev çıktığını düşünelim. Bu durumda, TOKİ ile nasıl bir sözleşme imzalanır? TOKİ sözleşme imzalama süreci nasıl işler? TOKİ sözleşme bedeli nedir?

Premier Kampüs Ofis'te kiralama süreci devam ediyor!

FerYapı, kiralamaların başladığı 'Premier Kampüs Ofis'i yıl bitmeden teslim etmeye hazırlanıyor. Çalışmalarda son asamaya gelinen projede teslim öncesi satışlar devam ederken, bir yandan da kiralama süreci başladı.

Veraset ve intikal vergisi ödeme süreleri 2015!

Veraset ve intikal vergisi: Türk Vergi sisteminde yer alan dolaysız vergilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. İşte, veraset ve intikal vergisi ödeme süreleri 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımları için Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzu bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman verilir? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 2015...

3 katlı tünel projesinin ÇED süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu, İstanbul Boğazı'nın iki yakasını metro ve karayolunun yer aldığı bir tüp geçit ile bağlayacak '3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli' projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

Emlak vergisi süresi 2015!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken emlak vergisi taksit dönemi Mart ayında başlamıştı. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar ödenecek? Emlak vergisi süresi ne zaman bitecek? İşte emlak vergisi süresi 2015..

haciz süreci 2015 Haberi

haciz süreci 2015

Haciz süreci nasıl işler?

Alacaklı olan kişi borcunun tahsili için İcra Memurluğuna başvuru yapması gerekiyor.Başvurusu alınan kişinin borçlu olduğu kişiye tebligat gönderiliyor.Tebligatı alan borçlu bu duruma itiraz etmek isterse 7 gün içinde ititraz edbiliyor.Aksi halde 3 gün içinde haciz işlemlerine başlanıyor.


Haciz memuru eve katipleri yollayabiliyor ya da isterse kendi de gidebiliyor.Borçlu kimse evde yoksa  haciz gıyabında yapılıyor.Haczolunacak mallar başka yerde ise haciz yapılmasını malların bulunduğu yerin icra dairesine hemen yazıyor. Bu halde hacizle ilgili şikayetler, istinabe olunan icra dairesinin tabi bulunduğu icra mahke­mesince çözümleniyor.  Resmî sicile kayıtlı malların haczi, takibin yapıldığı icra dairesince, kaydına işletilmek suretiyle doğrudan da yapılabiliyor.


Haczi yapan memur, borçlunun üzerinde para, kıymetli evrak, altın veya gümüş veya diğer kıymetli şey­leri sakladığını anlar ve borçlu bunları vermekten kaçınırsa,...