02 / 05 / 2024

Haciz talebi davası nasıl açılır

Haciz talebi davası nasıl açılır

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

Haciz harcı 2021!

Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, haciz başvurularında ne kadar harç ödeniyor? Haciz harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Doğuş GYO'nun imar davasında temyiz talebi reddedildi!

1/5.000 ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planına karşı açılan davada Doğuş GYO'nun temyiz talebi reddedildi.

Odabaşılar İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Mali sıkıntıları aşamadığı için konkordato isteyen Odabaşılar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato davasıyla ilgili yeni karar çıktı. Buna göre, şirketin konkordato talebi reddedildi...

Özderici GYO'nun alacak davası tebliğ edildi!

Özderici GYO'nun bir yatırım kuruluşu tarafından 2 milyon 577 bin 453 TL zarara uğradıkları iddiası ve şimdilik bu zararın 100 bin TL'lik kısmının tazmini talebi ile alacak davası açıldığı bilgisi tebliğ edildi.

Özderici GYO'ya alacak davası açıldı!

Özderici GYO'ya 2 milyon 577 bin 453 TL zarara uğradıkları iddiası ve şimdilik bu zararın 100 bin TL'lik kısmının tazmini talebi ile alacak davası açıldı.

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Doğuş GYO'dan Maslak imar planı davası açıklaması!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA 1/1000 Ölçekli Maslak ve Çevresi Uygulama İmar Planı'nın iptali talebi davası hakkında açıklama yaptı... 

Akiş GYO özel denetçi tayini talebi davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) özel denetçi tayini talebi davası ile ilgili güncelleme yayınladı...

Atakule GYO davasının temyiz talebi reddedildi!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP)Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 21 Kasım 2013 tarih ve 66770991-1649 sayılı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebi hakkında bildiri paylaştı. 

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında hukuki süreç devam ediyor!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA 1/1000 Ölçekli Maslak ve Çevresi Uygulama İmar Planı'nın iptali talebi davası hakkında açıklama yaptı.

Doğuş GYO Maslak imar planı davasında temyiz yoluna başvurulacak!

Doğuş GYO'nun 1/1000 Ölçekli Maslak ve Çevresi Uygulama İmar Planı'nın iptali talebi davasında istinaf talebinin reddine karar verilmiş olup, yasal süresi içerisinde bu karara karşı temyiz yoluna başvurulacak...

Evine haciz geldi, para kazandı!

Ankara’da Hasan K. isimli kişniin borcunun tamamını ödemesine rağmen evine haciz geldi. Bunun üzerine şahıs, çevresine karşı saygınlığının zedelendiği nedeni ile tazminat davası açtı ve kazandı..

Haciz talebi davası nasıl açılır Haberi

Haciz talebi davası nasıl açılır

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Haciz icra takibi işlemlerinin bir aşaması olarak karşımıza biliniyor. Haciz, borçlunun mal ve haklarına icra müdürlüğü aracılığı ile el konulması oluyor.


Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor.  İtiraz etmek isteyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine müracaat etmesi gerekiyor.


İtiraz, takibi yapan icra dairesinden başka bir icra dairesine yapıldığı takdirde bu daire gereken masrafı itirazla birlikte alarak itirazı derhal yetkili icra dairesine gönderiyor; alınmayan masraftan memur şahsen sorumlu sayılıyor. 


Hacze itiraz dilekçe örneği!


………………………… İCRA DAİRESİ


SAYIN MÜDÜRLÜĞÜ’NE


DOSYA NO : ………. /………. Esas


KONU : Haciz İhbarnamesine İtiraz


AÇIKLAMA ve TALEP: Müvekkilim yukarıda esas numarası belirtilen dosyadan tarafına gönderilen birinci haciz ihbarnamesini …./…./20…. tarihinde tebellüğ etmiştir.


Takip borçlusu …………………………’nın müvekkilimden doğmuş veya doğacak...