02 / 05 / 2024

Haciz talebi süresi

Haciz talebi süresi

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

İmar affı süresi uzatıldı!

8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar affında başvuru tarihi 31 Ekim 2018'de sona erecekti. Vatandaşların yoğun talebi üzerine imar affı süresi uzatıldı..

Haciz talebi örneği 2016!

Haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul ve gayrimenkullere cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor. Bunun için alacaklılar İcra'ya talepte bulunuyor. İşte haciz talebi örneği 2016..

Hacze itiraz süresi ne kadardır?

Ödeme emrindeki müddet geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı kaldırıldıktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Peki, hacze itiraz süresi ne kadardır?

Haciz satış isteme süresi!

Alacaklı, borçludan alacağını haciz yolu ile talep edebiliyor. Haciz ile borçlunun mallarının satılması isteniyor. Peki, satış talebi ne zaman yapılır? İşte haciz satış isteme süresi..

Hacze itiraz süresi!

Borcundan dolayı hakkında haciz işlemi başlatılan borçlu, hacze itiraz edebiliyor. Hacze itiraz etmek istiyen borçlu ne zaman itiraz edebilir? hacze itiraz süresi ne zaman başlar?

Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem "haciz" olarak nitelendiriliyor. Peki, alacaklı haczi ne zaman talep edebilir? Haciz isteme süresi ne zaman başlar?

Eve haciz gelme süresi!

İcra memurunun gözetiminde alacağın tahsili için yetecek miktarda eşyanın tespit edilerek haciz tutanağına yazılmasına haciz işlemi deniyor. Peki, eve haciz gelme süresi nedir?

Vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Torba Yasa ile yapılandırma için başvurular 1 Aralık 2014 tarihinde son bulacaktı. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. Peki, vergi yapılandırma başvuru süresi kaç ay uzatıldı?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Çevre temizlik vergisi, taşınmaz mal kullanıcıları tarafından ödeniyor. 2014 yılına ait verginin 2. taksit ödemeleri devam ediyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

1319 sayılı kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı!

6552 sayılı Torba Yasası ile tanınan yapılandırma başvuruları 1 Aralık'ta sona erecekti. Ancak, 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yapılandırma süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı...

Çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı!

Çevre temizlik vergisi, Torba Yasa ile yapılandırılabiliyor. Başvurular, 1 Aralık 2014 tarihinde sona erecekti. Ancak, Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile çevre temizlik vergisi yapılandırma süresi uzatıldı...

Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı!

Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Torba Yasa ile vergi borçları yapılandırılabiliyor. 30 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi uzatıldı...

Haciz talebi süresi Haberi

Haciz talebi süresi

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Haciz icra takibi işlemlerinin bir aşaması olarak karşımıza biliniyor. Haciz, borçlunun mal ve haklarına icra müdürlüğü aracılığı ile el konulması oluyor.


Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor.  İtiraz etmek isteyen borçlunun, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine müracaat etmesi gerekiyor.


İtiraz, takibi yapan icra dairesinden başka bir icra dairesine yapıldığı takdirde bu daire gereken masrafı itirazla birlikte alarak itirazı derhal yetkili icra dairesine gönderiyor; alınmayan masraftan memur şahsen sorumlu sayılıyor. 


Hacze itiraz dilekçe örneği!


………………………… İCRA DAİRESİ


SAYIN MÜDÜRLÜĞÜ’NE


DOSYA NO : ………. /………. Esas


KONU : Haciz İhbarnamesine İtiraz


AÇIKLAMA ve TALEP: Müvekkilim yukarıda esas numarası belirtilen dosyadan tarafına gönderilen birinci haciz ihbarnamesini …./…./20…. tarihinde tebellüğ etmiştir.


Takip borçlusu …………………………’nın müvekkilimden doğmuş veya doğacak...