29 / 12 / 2024

haciz talebinde gerekli bilgiler

haciz talebinde gerekli bilgiler

Haciz işlemleri hakkında duyuru, Tapu ve Kadastro Genel Müdürülüğü tarafından 30 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Duyuru gereğince müracaatı yapılan haciz işlemleri için ada ve parsel bilgileri gerekecek...

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Haciz talebi nasıl yapılır?

Borçlu hakkında hacze başlanılabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015..

Haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Borçlunun borcunun ödememesi durumunda alacaklı borcun tahsili için icra talebinde bulunması ve İcra memurlarıyla eve gelinmesine haciz deniyor.Peki,haciz memuru evden eşya alabilir mi?

Kefilin evine haciz gelir mi?

Kefil, birilerinin alım satım işleminde, alımı yapanın parayı ödememesi gibi durumlarda, onun yerine ödeme yapmayı kabul eden kimse oluyor. Borcun ödenmemesi halinde kefilin evine haciz gelir mi?

Ev üzerindeki haciz, borç yapılandırma ile kaldırabilir mi?

Torba yasa ile gelen borç yapılandırması için ikincil mevzuatlar hazır, Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Peki borç yapılandırması yapıldıktan sonra gayrimenkul üzerindeki haciz kaldırılabilir mi? Borç düşükse ne yapılabilir? İşte cevaplar...

Köy yerleşik alanında ruhsat gerekli midir?

Köy ve mezraların yerleşik alanlarında 2 kat (6.50) m. den fazla katlı bina yapılamıyor. Köy yerleşik alanında inşa edilecek eve ruhsat gerekli midir?? Köy yerleşik alanında ruhsat nasıl alınır?

ÇED raporu için gerekli belgeler!

ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ÇED raporu için gerekli belgeler neler?

Belediye kentsel dönüşüm konutları haciz edilebilir mi?

Belediye kentsel dönüşüm gelişim projeleri kapsamında üretilen konut haczedilebilir mi? Belediye kentsel dönüşüm evlerine haciz işlemi uygulanabilecek mi? Belediye kentsel dönüşüm projesiyle alınan ev haczedilebilecek mi?

Belediyelerin kentsel dönüşüm konutlarına haciz uygulanamayacak!

Torba yasa ile Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projelerinde vatandaştan alınan ve vatandaşa verilecek taşınmazlara haciz uygulanamayacak. Belediyeler üniversite yurdu yaptırabilecek. Belediye taşınmazları haczedilemeyecek.

Çevre izin belgesi için gerekli evraklar!

Emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren bir izin belgesi işletmeler tarafından alınması gerekiyor. Peki, çevre izin belgesi için gerekli evraklar neler?

Kaybolan tapu için gerekli evraklar!

Tapu belgenizi kaybettiğinizi ancak yeniden çıkarmak için ne yapmanız gerektiğini bilmediğinizi farz edelim. Kaybolan tapu belgesi yeniden nasıl çıkarılır? Kaybolan tapu için gerekli evraklar nelerdir?

Doğalgaz abonelik iptali için gerekli belgeler!

Doğalgaz için, kira sözleşmesi, daireye ait tesisat numarası ve kimlik ile birlikte doğalgaz dağıtım şirketine başvuruda bulunuluyor. Peki abonelik nasıl iptal edilir? Doğalgaz abonelik iptali için gerekli belgeler nelerdir?

haciz talebinde gerekli bilgiler Haberi

haciz talebinde gerekli bilgiler

Haciz işlemleri hakkında duyuru! 

Haciz işlemleri hakkında duyuru, Tapu ve Kadastro Genel Müdürülüğü tarafından 30 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Duyuru gereğince müracaatı yapılan haciz işlemleri için ada ve parsel bilgileri gerekecek.


DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : a) 25/02/2013 tarih ve 23294678-010.07/42-1612 sayılı Duyuru,

b) 07/03/2015 tarih ve 29288 sayılı Rersmi Gazetede yayımlanan Tapu ve Kadastro

Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelik.


07/03/2015 tarih ve 29288 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ilgi (b)  önetmeliğin 10'uncu maddesinin altıncı fıkrası " ... (6) Tapu siciline yönelik her türlü tescil, şerh, beyan, terkin taleplerinde, malike ait T.C. kimlik numarası, ad, soyad, baba adı gibi kimlik bilgilerinin yanında TAKPAS'tan erişilen taşınmaz ada, parsel ve varsa bağımsız bölüm bilgilerinin de protokol yapılan kurumlarca tapu müdürlüklerine sunulması gerekir. Aksi halde söz konusu talepler ilgili müdürlüklerce reddedilir."...