24 / 07 / 2024

Haciz tutanağı örneği

Haciz tutanağı örneği

Haciz tutanağı tanzimi nedir? Haciz tutanağı nasıl tutulur? İşte İcra ve İflas Kanunu kapsamında yer alan esaslar ve Haciz tutanağı örnek no 19 bu haberde...

Kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022!

Kiracı ve mal sahibi kiralama döneminin başında sözleşme imzaladığı gibi, sözleşme sonunda da teslim tutanağı imzalayabiliyor. İşte kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022...

Haciz talebi örneği 2016!

Haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul ve gayrimenkullere cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor. Bunun için alacaklılar İcra'ya talepte bulunuyor. İşte haciz talebi örneği 2016..

Bilirkişi yemin tutanağı!

Bilirkişilere, il adli yargı adalet komisyonu huzurunda yemin ettiriliyor. Bu bilirkişilere, görevlendirildikleri her dava veya işte ayrıca yemin verdirilmiyor. İşte bilirkişi yemin tutanağı örneği..

Site yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Site yönetimi toplantısında alınan kararların toplantı tutanağına işlenmesi gerekiyor. Peki, site yönetimi toplantı tutanağı nasıl hazırlanır? İşte, site yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Bina yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Apartman yöneticisinin kat maliklerini yılın belirli günlerinde bir araya getirmesi gerekiyor. Bina yönetimi toplantı yapacağı zaman toplantı tutanağı hazırlanıyor. İşte, bina yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

İnşaat seviye tespit tutanağı örneği!

Henüz tamamlanmamış ve inşaat çalışmaları devam eden yapılar, gelinen son aşamalarına göre derecelendirilebiliyor. Tutanak, yapı denetim kuruluşu tarafından düzenleniyor. İşte inşaat seviye tespit tutanağı örneği...

Haciz ihbarnamesi örneği!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haczedilirse İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini haciz ihbarnamesi ile bildirebiliyor. İşte haciz ihbarnamesi örneği..

Kaçak inşaat durdurma tutanağı örneği!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin[1] 4. maddesinde yer alan tanıma göre “İmar mevzuatına aykırı yapı”, muhtarlıktan izin alınmadan yapılan yapılara kaçak yapı deniyor. İşte, kaçak inşaat durdurma tutanağı örneği!

Haciz talebi örneği 2015!

Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015...

Kiracı anahtar teslim tutanağı örneği!

Kira sözleşmesinin feshinin ardından tarafların kiracı anahtar teslim tutanağı imzalamaları faydalı oluyor. Peki, kiracı anahtar teslim tutanağı nasıl hazırlanır? İşte kiracı anahtar teslim tutanağı örneği..

Taşınmaz haczi talebi örneği!

Borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya haciz uygulanabiliyor. Alacaklı kimsenin alacağı borcunu tahsil etme yollarından biri olan haciz talebi nasıl yapılır? İşte taşınmaz haczi talebi örneği..

Haciz tutanağı örneği Haberi

Haciz tutanağı örneği

Haciz tutanağı tanzimi!

Taşınır bir malı haciz için mahallinde bir tutanak tutuluyor. Tutanakta alacaklı ve borçlunun isim ve şöhretleri, alacağın miktarı, haczin hangi gün ve saatte yapıldığı, haczedilen mallar ve takdir edilen kıymetleri ve varsa üçüncü şahısların iddiaları yazılır ve haczi icra eden memur tarafından imza edilir. 


Haczi talep edilen mal taşınmaz ise icra dairesi 91 inci madde mucibince haczi ait olduğu daireye tebliğ eder ve mahallinde tutulacak tutanakta taşınmazın nevi ve mahiyeti ve hududu ve lüzumlu vasıfları dercolunur. 

Evvelce ihtiyaten haczedilen şeylere icra haczi vazedildiği surette tutanağa ihtiyati haciz sahibinin dahi iştirak hakkı işaret olunur. 

Haczi kabil mallar kafi gelmezse veya hiç bulunmazsa bu hal tutanağa kaydolunur. 



Borç ödemeden aciz vesikası: 

Madde 105 – Haczi kabil mal bulunmazsa haciz tutanağı 143 üncü maddedeki aciz...