03 / 05 / 2024

haciz ücreti 2016

haciz ücreti 2016

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor. Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir? İşte yanıtı..

Aidatını ödemeyenin mal varlığına haciz!

Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olmak üzere ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı ödüyor. Yönetici icra takibi yanında, kat sahibinin mal varlığına haciz koyabiliyor.

Sinan Akçıl'a haciz şoku!

Ebru Şallı, borcunu geri ödemediğini iddia ettiği ve 2016 yılında ayrıldığı 3 yıllık aşkı Sinan Akçıl ile ilgili hukuki işlem başlattı. Müzisyen, 42 yaşındaki sunucuya olan 230 bin TL’lik borcunu ödemediği takdirde haciz işlemi başlayacak.

Bilirkişi ücretleri 2016!

Bilirkişi ücreti, bilirkişiye sarf etmiş olduğu emek ve mesaisi karşılığı ödenen ücret oluyor. İşte bilirkişi ücretleri 2016..

2016 TOKİ Emekli Çanakkale Ayvacık başvuru ücreti!

2016 TOKİ Emekli Çanakkale Ayvacık başvuru ücreti 500 TL'dir. Toplamda 160 adet dairenin emekliye özel satışa çıkarıldığı projede 240 aya varan vade sağlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri 2016!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri her sene yeniden belirleniyor. Peki, kentsel dönüşüm riskli tespit ücreti 2016'da ne kadar oldu? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye ücretleri 2016..

Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2016!

Bir gayrimenkule kamulaştırmasız el atma suretiyle el konulan malikler, dava açarak bedel tazminatı talep edebiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma davalarında avukata ne kadar ücret ödenir?

İzale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016!

Hisseli taşınmaz mallar üzerindeki ortaklığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu davalar, taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, izale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016 ne kadar?

TOKİ Balıkesir Manyas emekli başvuru ücreti!

Balıkesir Manyas TOKİ konut kurası 20 Nisan 2016 tarihinde çekilecek. Emekliler için satışa çıkarılan projede 2+1 daireler yer alıyor. Peki TOKİ Balıkesir Manyas emekli başvuru ücreti ne kadar?

Mimari proje tasdik ücreti 2016!

Mimari projelerin tasdik işlemleri ilgili belediyede yapılıyor. Bunun için belli oranlarda ücret ödenmesi gerekli oluyor. Peki, mimari proje tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Konut fotoğraf tasdik ücreti 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen taşınmaz malların belediye tarafından fotoğraf tasdik işlemi yapılabiliyor. Bu işlem için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, konut fotoğraf tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Isı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016!

Isı yalıtımı için belediyeye müracaat edilerek projenin tasdik edilmesi gerekli oluyor. Tasdik için belediyeye belli oranlarda ücret ödemesi de yapılıyor. Peki, ısı yalıtım projeleri tasdik ücreti 2016 ne kadar?

Asansör tesisat ücreti 2016!

Yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa edilen ve asansörü olan yapılarda tesisat işlemi için belli oranlarda ücretlerin ödenmesi gerekiyor. Peki, asansör tesisat ücreti 2016 ne kadar?

Kat mülkiyetine geçiş ücreti 2016!

Kat mülkiyeti tamamlanmış ve iskan izinleri alınmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kurulabiliyor. Bu süreçte belediyeye belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, kat mülkiyetine geçiş ücreti 2016 ne kadar?

haciz ücreti 2016 Haberi

haciz ücreti 2016

Haciz masrafları 2016!

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor.


Haciz; borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması, el konulması işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Alacaklı tarafından yapılacak haciz talebi, İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. İcra müdürlüğüne başvurulurken belli oranlardaki masrafların da ödenmesi gerekiyor. 


Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir?


Haciz harcı 2016

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,


1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde 13,50

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde   29,20


)Tespiti delail, ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir kararlarında   

48,10


İcra harçları 2016

Değeri belli olan icra takiplerinde tahsil harcı, değer üzerinden:

a) Ödeme veya icra emrinin tebliği...