03 / 05 / 2024

haciz ücreti

haciz ücreti

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor. Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir? İşte yanıtı..

Aidatını ödemeyenin mal varlığına haciz!

Gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki, vekalet ücreti ve icra masrafı da dahil olmak üzere ödemede geciktiği günler için aylık yüzde 10 hesabıyla gecikme tazminatı ödüyor. Yönetici icra takibi yanında, kat sahibinin mal varlığına haciz koyabiliyor.

İstanbul Akvaryum Florya giriş ücreti 2015!

100 dönüm alan üzerinde inşa edilen ve Şenlikköy Mahallesi 'nde yer alan İstanbul Akvaryum Florya giriş ücreti 2015 kısmından önce akvaryumun ziyaretçilerine sunduğu özelliklerinden bahsedelim.

Sea Life Akvaryum giriş ücreti 2015!

Sea Life Akvaryum giriş ücreti 2015 son durumu haberimizde yer alıyor. Turkuazoo olarak açılan ve Merlin Enternatainments tarafından satın alındıktan sonra Sea Life olarak anılan akvaryumda 15 bin deniz canlısı yer alıyor.

Kidzania giriş ücreti 2015!

4 ila 14 yaş arasındaki çocuklara 60'tan fazla birimde 100 farklı rol sunan Kidzania giriş ücreti 2015 son durumu belirlendi. Tema parkta yaşlara göre fiyatlar da değişiyor.

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi olur mu?

Ekspertiz kullanılacak krediye karşılık ipotek alınacak evin özelliklerinin incelenmesi ve gayrimenkule değer biçilmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi olur mu?

Döner sermaye ücreti nedir?

Tapu dairesinde gerçekleşen emlak alım satım gibi işlemlerde, harç bedelinin yanı sıra döner sermaye ücreti de alınıyor. Peki, tapuda döner sermaye ücreti nedir? Tapuda döner sermaye ücreti ne kadar?

Kira artış davasında avukatlık ücreti!

Kiracı ve mal sahibi arasında yapılan kira anlaşmasında kira bedelinin tespit edilmesi için dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira artış davasında avukata ödenecek bedel nedir? Kira artış davasında avukatlık ücreti ne kadar?

Aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları; tapuda şerhli yere deniyor. Peki, evin tapusunda aile konutu şerhi varsa haciz gelir mi?

İpotek fek yazısı ücreti nasıl geri alınır?

Konut kredisi ödemesi tamamlandıktan sonra banka tarafından konutun üzerindeki ipoteğin kaldırıldığını gösteren ipotek fek yazısı için ücret talep edilebiliyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti nasıl geri alınır?

Fek yazısı ücreti ne kadar?

Konut alabilmek için kullanılan konut kredisinin tamamlanmasının ardından konut üzerinden ki ipoteğin kaldırılması gerekiyor.İpotek fek yazısı bankadan alınıyor. Peki, fek yazısı ücreti ne kadar?

Fulden Uras’ın evine haciz kondu!

Şarkıcı Fulden Uras’ın Sarıyer Zekeriyaköy’de dubleks evine son olarak bir bankaya olan 7 bin TL’lik borcu nedeniyle haciz kondu. Banka avukatlarının, evin satışı için harekete geçtiği ve ihtar gönderdiği öğrenildi.

Vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri!

2014/2 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılmasına Dair İç Genelge Yayınlandı. Genelgede vergi yapılandırma başvurusunda bulunanlara ilişkin haciz işlemleri de açıklanıyor...

Kiracı tahliye davası avukat ücreti!

Kiracı tahliye davası, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması halinde kiracının kiralamış olduğu gayrimenkulü tahliyesi için kiralayan tarafından açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadardır?

haciz ücreti Haberi

haciz ücreti

Haciz masrafları 2016!

Alacaklı ve borçlu arasındaki hesabın kapatılmaması durumlarında alacaklılar, haciz işleminin başlatılması için İcra Müdürlüklerine müracaat edebiliyor.


Haciz; borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması, el konulması işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


Alacaklı tarafından yapılacak haciz talebi, İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. İcra müdürlüğüne başvurulurken belli oranlardaki masrafların da ödenmesi gerekiyor. 


Peki, haciz masrafları 2016 nelerdir?


Haciz harcı 2016

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,


1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde 13,50

2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde   29,20


)Tespiti delail, ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir kararlarında   

48,10


İcra harçları 2016

Değeri belli olan icra takiplerinde tahsil harcı, değer üzerinden:

a) Ödeme veya icra emrinin tebliği...