18 / 05 / 2024

hacizli arsada inşaat

hacizli arsada inşaat

Haczin kaldırılması konusu ancak alacaklının ya da vekilinin talebi doğrultusunda söz konusu olabiliyor. Peki, hacizli arsa satılabilir mi? Hacizli arsa nasıl satılır? İşte hacizli arsa satışları..

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

Çekmeköy Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi inşaatı başladı!

Çekmeköy Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi’nde tahsis edilen arsada yeni bir aile sağlığı merkezi için inşaat çalışmalarına başladı...

Şanlıurfa Vakıflar Müdürlüğü'nden konut inşaatı ihalesi!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Haliliye Süleymaniye'de yer alan arsada kat karşılığı konut inşaatı yaptıracak..

Samsun İlkadım Belediyesi 11.3 milyon TL'ye inşaat yaptıracak!

İlkadım Belediye Başkanlığı, Samsun Saitbey Mahallesi Unkapanı Caddesi'nde bulunan arsada ticaret+konut inşaatı yaptıracak.Tahmini inşaat maliyet bedeli 11 milyon 308 bin TL olarak belirlendi.

Emlak Konut Ispartakule 5. Etap ihalesini Torkam İnşaat kazandı!

Emlak Konut Ispartakule 5. Etap arsa ihalesinin kazananı belli oldu. Toplam 47 bin 168 metrekare parsel alanına, 82 bin 336 metrekare inşaat alanına sahip olan arsada gerçekleştirilecek projede metrekare birim fiyatı yaklaşık 7 bin 287 TL olacak.

İnşaat ruhsatı almak için gerekenler!

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nereden ve nasıl alınır? İnşaat ruhsatı almak için gerekenler nelerdir? İşte yanıtı..

İnşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için ruhsat alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince başvuru yapılabiliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

Kartepe'deki arsa inşaatı hakkındaki açıklama ne?

CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar ve Kartepe Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri, Kartepe Kent Mezarlığı yanında bulunan arsada yükselen inşaatı sormuştu. Belediyeden o sorulara cevap geldi

Ankara'da 21 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya Kızılırmak Mahallesi'nde bulunan arsada kat karşılığı inşaat yaptıracak. İşin keşif bedeli; 21 milyon 61 bin 591 TL olarak belirlendi.

Samsun'da inşaat kazısı sırasında tarihi mezar bulundu!

Samsun'un İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi'nde müteahhit Ahmet Kırımlı, Meryem Ukan'a ait arsada 8 katlı inşaat için temel çalışması yaptıkları sırada tek oda şeklinde altın girişi bulunan tarihi mezar ortaya çıktı.

Hisseli arsada inşaat nasıl yapılır?

Hisseli arsa üzerinde diğer pay sahiplerinden izin alınmadan yapılan inşaat veya diğer tasarruf işlemleri için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki, hisseli arsada inşaat nasıl yapılır? İzin nasıl alınır?

Validebağ'da inşaat durdu, sıra mahkeme kararında!

Validebağ'da inşaat durdu, sıra mahkeme kararında. Üküdar'da yer alan Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı.

Üsküdar'da yapılan cami inşaatında arbede!

Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada dün sabah yeniden başlayan cami inşaatı çalışmaları sırasında zabıta ekipleri ile bir grup arasında arbede çıktı. Olay yerine Çevik Kuvvet sevk edildi...

hacizli arsada inşaat Haberi

hacizli arsada inşaat

Hacizli arsa satılabilir mi?

Borçlunun mallarına uygulanan bir işlem olarak karşımıza çıkan haciz; alacaklı, borçlunun borcunu ödememesi halinde, söz konusu borcun tahsilini sağlamak için icra yolunu kullanması ile meydana geliyor. 


Haczin kaldırılması konusu ancak alacaklının ya da vekilinin talebi doğrultusunda söz konusu olabiliyor. Haciz konusu olan mallar için satış talebi gelmediği takdirde söz konusu haciz düşüyor. 


* Haczedilen menkul malın satışı 1 yıl içince talep edilmiyorsa,

* Haczedilen gayrimenkul malın ise satışı 2 yıl içinde talep edilmiyorsa haciz işlemi kanuna göre kendiliğinden düşmüş oluyor.


Taşınmaz mallar üzerine konulan hacizler, tapuya şerh olarak da düşülebiliyor. Peki, bir arsanın üzerinde haciz olduğunu farz edelim. Bu durumda, hacizli arsa satılabilir mi?


Bir taşınmazın hacizli olması, satılmasına engel teşkil etmiyor. Taşınmaz üzerindeki haciz, satıştan sonra da devam ediyor.


Diğer ifade...