18 / 05 / 2024

haczedilmezlik şikayeti yetkili mahkeme

haczedilmezlik şikayeti yetkili mahkeme

Haczedilmezlik şikayeti nedir?: İcra ve İflas Kanunu madde 82 gereğince kimi mal ve haklar haciz konusu olamıyor. Bu mal ve hakların haciz edilmesi halinde mahkemeye şikayet edilebiliyor...

Kira anlaşmazlıklarında flaş gelişme: Emlak danışmanları da yetkili olacak!

Kira anlaşmazlıklarında yeni dönem resmen başlıyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Emlak Komitesi Başkanı Kenan Bayram, söz konusu anlaşmazlıklarda emlak danışmanları da yetkili olacağını açıkladı. İşte konuya ilişkin tüm ayrıntılar...

Eğitim-iş sendikasının hangi illerde yetkili olacağı belli oldu! İşte detaylar

Eğitim-İş Sendikası 2023 yılında yetkili olduğu il ve ilçeler hakkında bir açıklama yaptı. Sendika İzmir, Kocaeli, Antalya ve birçok ilde yetkili olarak belirlendi. Buna göre Eğitim-İş Sendikası’nın giderek büyüdüğü gözler önüne serildi. 

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların şikayeti bakanlığı harekete geçirdi! O şart değişti!

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların çok sayıda şikayeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yeni Evim konut kampanyasına 'küçük müteahhit' ayarı geldi. İşte haberin ayrıntıları…

Reuters'e konuşan Türk yetkili: Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz!

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması tartışmaları hakkında Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz" dedi.

İmar barışı yetkili kuruluşlar!

İmar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Başvuru Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan da yapılabiliyor. İşte imar barışı yetkili kuruluşlar..

47. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı gerçekleştirildi!

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşu Türk Ytong, KKTC’de 47. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nda bir araya geldi. 

Enerji kimlik belgesi düzenlemeye yetkili kuruluşlar!

Enerji kimlik belgesi zorunluluğu 2 Mayıs itibari ile başlıyor. Peki bu belge nereden alınır? Enerji kimlik belgesi düzenlemeye yetkili kuruluşlar hangileridir?

46. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı yapıldı!

Türk Ytong, Yetkili Satıcıları ile Antalya’da düzenlenen 46. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nda bir araya geldi. “Biz Biriz” sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda Türk Ytong Yetkili Satıcıları ve Ytong Satış Ekibi 2017 yılına enerjik bir başlangıç yaptı.

Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Apartmanlarda hafta içi ve hafta sonu gürültü saatlerine uyulması gerekiyor. Peki, apartmanda bu saatlere uymayan ve sürekli gürültü yayan maliklere ne yapılır? Apartmanda gürültü şikayeti nereye yapılır?

Muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Muris muvazaası davası miras bırakanın ölümünden sonra açılabiliyor. Peki, muvazaa satış davasında hangi mahkeme yetkili? İşte, muvazaa satış davasında yetkili mahkeme!

Tenkis davasında yetkili mahkeme!

Saklı paylarının karşılığını alamayan mirasçılar, mirasbırakanın tasarruf edebileceği kısmı aşan tasarruflarının tenkisini dava etme hakları bulunuyor. Peki, tenkis davası nerede açılır? İşte, tenkis davasında yetkili mahkeme!

Ortaklığın giderilmesi davasında yetkili mahkeme!

Paylı mülkiyete tabi taşınmazlarda, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor ve paylı mülkiyeti ferdi mülkiyete dönüştürebiliyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davasında yetkili mahkeme!

Ortaklığın giderilmesi davası yetkili mahkeme!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için Ortaklığın giderilmesi davası açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası yetkili mahkeme hangisidir?

haczedilmezlik şikayeti yetkili mahkeme Haberi

haczedilmezlik şikayeti yetkili mahkeme

Haczedilmezlik şikayeti nedir?

İcra ve İflas Kanunu madde 82 gereğince kimi mal ve haklar haciz konusu olamıyor. Aşağıda sıralanan mal ve hakların hacze konu olması durumunda haczedilmezlik şikayeti ile dava açılabiliyor.


Peki, neler haczedilemez?

1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösteri­len mal­lar,


2. Borçlunun zatı ve mesleki için lüzumlu elbise ve eşyasiyle borçlu ve ailesine lüzumu olan yatak takımları ve ibadete mahsus kitap ve eşyası,


3. Vazgeçilmesi kabil olmıyan mutfak takımı ve pek lüzumlu ev eşyası,


4. Borçlu çiftçi ise kendisinin ve ailesinin geçimi için zaruri olan arazi ve çift hayvanları ve nakil vasıtaları ve diğer eklenti ve ziraat aletleri; de­ğilse, sanat ve mesleki için lüzumlu olan alât ve edevat ve kitapları ve ara­bacı, kayıkçı, hamal gibi küçük nakliye erbabının geçimlerini temin...