27 / 04 / 2024

Hafriyat izin dilekçesi nasıl yazılır

Hafriyat izin dilekçesi nasıl yazılır

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?

Yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016!

Bir arsa üzerindeki binanın yıkılabilmesi için yasal izninin alınmış olması gerekiyor. Bu yasal izin ise belediyeden alınacak yıkım ruhsatı olarak karşımıza çıkıyor. İşte yıkım ruhsatı dilekçesi örneği 2016..

Organize sanayi bölgesi iskan dilekçesi!

Organize sanayi bölgesinde ruhsatlı olarak inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için iskan izni alınıyor. Bu izin bir dilekçe ile Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünden alınabiliyor. İşte organize sanayi bölgesi iskan dilekçesi..

Bina ruhsatı alma dilekçesi!

Bir arsa üzerinde yapılacak yapılar için öncelikle ilgili kurumdan yapılacak binanın projesi için izin alınıyor. Bina ruhsatı müracaatı gerekli belgeler ve bir dilekçe ile yapılıyor. İşte bina ruhsatı alma dilekçesi örneği..

Belediye işyeri tadilat izni dilekçesi!

Bir işyerinde yapılacak bazı tadilat işleri için belediyeden izin alınıyor. Belediye işyeri tadilat izni için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye işyeri tadilat izni dilekçesi örneği..

Yapı kullanma izin belgesi başvuru dilekçesi!

Bir apartman veya binaya yapı kullanma izin belgesi, bağlı olduğu belediyeden alınıyor. Belgeyi almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat yapılıyor. İşte yapı kullanma izin belgesi başvuru dilekçesi..

Kapıcı yıllık izin dilekçesi!

İş kanunu kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere "yıllık ücretli izin hakkı" tanınması nedeni ile kapıcılar da yıllık ücretli izin kullanabiliyor. İşte kapıcı yıllık izin dilekçesi örneği..

Fuzuli işgal nedeniyle tahliye dava dilekçesi örneği!

Fuzuli işgal, bir taşınmaz malın, sahibinin izin ve rızası olmayarak işgal etme durumuna deniyor. Fuzuli işgali gerçekleştiren kimselere tahliye için dava açılabiliyor. İşte fuzuli işgal nedeniyle tahliye dava dilekçesi örneği...

Yapı kullanma izin belgesi dilekçesi!

Yapı kullanma izin belgesi için, yapının kullanılmaya başlanması için yapı kullanma izin belgesi dilekçesi ve diğer gerekli belgelerle belediyeye müracaat ediliyor. Bu belgenin alınmaması halinde yapı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor...

Konut kredisi dosya masrafları iadesi dilekçesi 2015!

Konut kredisi dosya masrafları, tüketiciye iade ediliyor. Bu masrafın iadesi için öncelikle bankaya akabinde ise Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığına müracaat edilmesi gerekiyor. İşte onut kredisi dosya masrafları iadesi dilekçesi 2015...

Lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Lojman evlerinin tahsisi için öncelikle lojman kiralamak isteyen görevlilerin, lojman talep dilekçesi yazmaları gerekiyor. Peki, lojman başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte lojman başvuru dilekçesi örneği...

Lojman talep dilekçesi örneği 2015!

Devlete bağlı bir kurumda çalışan bir kimsenin devletin kamu lojman konutlarında oturabilmesi için öncelikle bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor. İşte lojman talep dilekçesi örneği 2015...

Komşu gürültüsü şikayet dilekçesi!

Apartmanda mevcut gürültü kurallarına uymayan komşular Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile şikayet edilebiliyor. Peki, komşu gürültüsü şikayet dilekçesi nasıl yazılır?

Öncelikle satın alma hakkı dilekçesi!

Herhangi bir hissedarın, hissedar olmayanlara karşı, öncelikli satın alma hakkına, öncelikle satın alma hakkı deniyor. Bu hak, bir dilekçe ile mahkemeye başvurulması halinde kullanılabiliyor. İşte öncelikle satın alma hakkı dilekçesi...

Hafriyat izin dilekçesi nasıl yazılır Haberi

Hafriyat izin dilekçesi nasıl yazılır

Hafriyat izni nasıl alınır?

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Örneğin, toprağı kazmak, yıkım yapmak gibi işler harfiyat uygulamaları kapsamına giriyor. Hafriyat işlemi için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?


Hafriyat izni için gereken belgeler

- Dilekçe

- İnşaat Ruhsatı

- Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atığı Üreticisinin Vergi Levhası

- Hafriyatı Taşıyacak olan firmanın/şahsın Vergi Levhası.

- Hafriyatı taşıyan araçlara ait Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi asılları ve fotokopileri.

- Hafriyatı taşıyacak olan araçların ruhsat fotokopileri.

- Toplu konut inşaatlarında TOKİ ile üstlenici firma arasında yapılan sözleşme ve Üstlenici firma ile hafriyatı taşıyacak olan firmanın/şahıs arasında yapılan sözleşme.


Hafriyat izni dilekçesi..


T.C

........... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

............. ilçesi, ......................................... Cad/Sok.,..................noda, ve

tapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde...