30 / 04 / 2024

hafriyat toprağı dönüştürme

hafriyat toprağı dönüştürme

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

İBB 5 yılda 100 bin konut dönüştürme sözü verirken, Üsküdar'a henüz uğramadı...

İstanbul'da her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğinin sözünü veren ancak bugüne kadar bir tane bile dönüştürmeyen İBB, Üsküdar'da kentsel dönüşüm adına hiç adım atmadı. İlçede vatandaşlar mağdur ve İBB'nin bu süreçte destek olmasını bekliyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

Merkez Bankası’ndan KKM'yi dolardan liraya dönüştürme harekatı!

TCMB bankaların menkul kıymet tesisi uygulamasında değişiklik yaparak, vadesi gelen kur korumalı mevduat hesaplarının ‘TL mevduata’ dönüştürülmesini hedef olarak belirledi.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

İzmir'deki Şato Restoran konuta dönüştürülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Varyant'taki Büyükşehir'e ait Şato Restoranı konuta dönüştürme kararı aldı.

İstanbul'un hafriyat toprağı "altın"a dönüştürülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

Ambarlı Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü!

Avcılar Ambarlı Mahallesi Badem Sokak kaçak döküm sahasına dönüştürüldü. Belediyenin döküme engel olmak yerine hafriyat dökülen alanın düzenlemesini yapması ise skandal olarak yorumlandı.

Mehmet Özhaseki: Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Türkiye’de halen 3 milyon 100 bin kişiyi ilgilendiren bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıldığına değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu rakamın çok az olduğunu, en az 30 milyon nüfusun yaşadığı yeri dönüştürme ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

Bursa YOSAB'daki tarla alanları sanayi imarlı arsaya dönüştürüldü!

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (YOSAB) 2. uygulama alanındaki tarla vasfındaki arsaların sanayi imarlı arsa vasfına dönüştürme çalışmasının tamamlandığını bildirdi.

Sedi Yapı Gümüşpala semtini, Gümüşyalı’ya dönüştürecek!

Yenilikçi, nitelikli konut projeleri ile kentsel dönüşüme destek veren Sedi Yapı, Karşıyaka’nın Gümüşpala semtini, Gümüşyalı’ya dönüştürme hedefinde. Sedi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Eker, bu bölgedeki yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi

Turistlere özel sembolik düğün törenleri turizm sektörünü aktif hale getiriyor!

Akka Otelleri Genel Koordinatörü Aşkın Kahrıman yaptığı açıklamada, turizm sektörünü daha aktif hale getirme çalışmaları kapsamında değişik kültürlere yönelik sembolik düğün törenleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi...

Tuğra Gönden: Ümraniye son 10 yılda gelişmiş bir ofis pazarına dönüştü!

Ümraniye bölgesi, son 10 yıl içinde hızla gelişen ofis pazarından gelişmiş bir ofis pazarına dönüştü. Hatta bu bölgenin, İstanbul’un en önemli ofis bölgeleri olan Levent ve Maslak’ı takip ettiğini de görebiliyoruz...

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin otoparkı kanser tedavi merkezine dönüştürüldü!

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ' nin otoparkı, Avrupa'nın en nitelikli kan kanseri tedavisi merkezine dönüştürüldü. 42 yataklı hastane ile çok sayıda insan sağlığına kavuştu...

Boztepe Yapı İstanbul'un ünlü semtlerini dönüştürecek!

Aralarında Ağaoğlu, Varyap, Torunlar ve Fer Yapı' nın olduğu Türkiye' nin önde gelen müteahhitlik firmalarına müşavirlik hizmeti veren Boztepe Yapı, İstanbul' un ünlü semtlerini dönüştürecek.

hafriyat toprağı dönüştürme Haberi

hafriyat toprağı dönüştürme

Belediyeden alınan bilgiye göre, Ağaç AŞ, hafriyat toprağının döküm alanlarına gönderilerek heba edilmesini engellemek amacıyla biri Anadolu, diğeri Avrupa yakasında olmak üzere 2006 yılında iki tesis kuruldu. Alibeyköy ve Kurtköy bitkisel toprak üretim tesislerinde yıllardır hafriyat toprağının geri dönüşüm işlemi gerçekleştiriliyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre tesislerdeki işlem için öncelikle kent genelinde kazı yapılan inşaat alanları kontrol edilerek fiziksel olarak uygun görülen hafriyattan numune alınıyor. Bu numuneler, Ağaç AŞ'ye ait laboratuvarlarda inceleniyor. Analiz sonuçlarında uygun görülen hafriyat toprakları geri dönüşüm için alınıyor. Gerekli karışımlarla üretimde kullanılmasına karar verilen hafriyat toprağı, işlenmek üzere Alibeyköy ve Kurtköy'deki tesislere gönderiliyor. 

6,5 milyon liralık katkı

Belediye, bu tesislere getirilen toprak için hafriyatın çıktığı inşaat sahibinden kamyon başına sadece 20 lira bedel alıyor. Buralarda...