16 / 05 / 2024

hak sahiplerinin 3te 2si

hak sahiplerinin 3te 2si

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi yapan şirketlerin hak sahiplerinin 3’te 2’si ile anlaşması yeterli ama bu kural uygulanamıyor. Bir proje 31 dönümlük arazinin ortasındaki apartmanını boşaltan ancak firmayla pazarlığı sürdüren A.D.’ye takıldı.

KİPTAŞ'tan son dakika açıklaması: Kaper Sitesi hak sahiplerinin daireleri belirleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın Kaper Sitesi projesi için beklenen tarih açıklandı. Kaper Sitesi'nin hak sahiplerinin daireleri 23 Aralık'ta belirlenecek.

Hak sahiplerinin bayram ikramiyelerine zam yapıldı! Destekler Nisan ayında hesaplara yatırıldı

Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü kutlanacak. Bayramın bayram gibi geçmesi için milyonlarca emekli ve hak sahibi bayram ikramiyelerinin zamlanıp zamlanmadığını merak ediyor. Bayram ikramiyeleri yattı mı yatmadıysa ne zaman yatacak merak ediyor. İşte cevabı...

İzmir'de hak sahiplerinin mağduriyetlerin giderilmesi talebi TBMM'de!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında hak sahiplerinin yaşadığı bazı mağduriyetlerin giderilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Sur'da inşası tamamlanan yapılar hak sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin Diyarbakır Sur'daki çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Sur 'daki hak sahiplerinin yüzde 90'ına ulaştık, bunların da yüzde 87'siyle uzlaştık." şeklinde konuştu...

Van'da inşa edilen 1000 konutun hak sahibi belli oldu!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İran merkezli deprem sonrasında yıkılan evler için inşa edilen 1000 konut için hak sahiplerinin belirlendiğini dile getirdi. 

Artvin Arhavi'de kamulaştırılan arazideki hak sahiplerinin mağduriyeti mecliste!

Artvin'in Arhavi ilçesinde kamulaştırma kararı alınan arazideki hak sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Konya Konutları hak sahipleri belirlendi!

TOKİ'nin Konya’da inşa ettiği 802 toplu konutun hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla noter huzurunda kura çekimi gerçekleşti.

Kentsel dönüşümde hak sahibi engeli!

Türkiye'de 6.5 milyon binanın dönüşmesi için çalışmalar başladı. Dönüşümün önündeki en büyük engel, hak sahiplerinin haksız daire istemesi. Tapusu olmayan yinede pay isteyen vatandaşlara TOKİ'nin biten projelerinden daire vermek önerildi.

Çorum Alaca’da 220 konutun hak sahibi belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Çorum’un Alaca İlçesinde inşası devam eden 220 konutun hak sahiplerinin yaşamlarını sürdürecekleri yeni yuvaları kura ile belirlendi.

Konya Taşkent'te 108 hak sahibinin konutları belirlendi!

TOKİ tarafından Konya’nın Taşkent İlçesi’nde inşa edilen kısa zamanda teslim aşamasına gelecek 108 konutun hak sahiplerinin yaşamlarını sürdürecekleri yeni yuvaları kura ile belirlendi.

Karaman Piri Reis Vadisi Konut'un hak sahipleri mağdur mu?

Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Piri Reis Vadisi Konut Projesi'nde, ön müracaatta bulunan hak sahiplerinin dairelerinin belirlenmesi için kura çekilişi yapıldı. Ancak hak sahipleri mağdur olduklarını dile getirdiler.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde kura heyecanı!

14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce kuraya dahil edilmeyen zemin katlarda bulunan 68 konut, hak sahiplerinin talebi üzerine kura yöntemiyle sahiplerine teslim edildi.

Karaman Piri Reis Vadisi Konutları'nın kuraları çekildi!

Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Piri Reis Vadisi Konut Projesi'nde, ön müracaatta bulunan hak sahiplerinin dairelerinin belirlenmesi için kura çekilişi yapıldı. Çekilişle 208 hak sahibinin daireleri belirlendi.

hak sahiplerinin 3te 2si Haberi

hak sahiplerinin 3te 2si

ELEKTRİK, su kesik. Aylar önce boşaltılan apartman koskaca arazinin ortasında yalnız başına duruyor. Komşuları da Fikirtepe’deki bu arazide yeni bir proje gerçekleştirecek olan firma da inatçı ev sahibi A.D.’yi bekliyor. A.D., “Artık bu ada ve tüm bölgede sorun çözülsün istiyoruz. Elektrik, su kesildiği için aylar önce evi boşattık. Üstüne bir de anlaşma yapmadığım için telefonla taciz edenler oldu. Ben firmadan net bir anlaşma ve teminat istedim. Açgözlülük ya da fazla para isteme gibi bir durum yok. Zaten kısa sürede arsada konut yapacak firma ile el sıkışırız” diyor.


Aslında Fikirtepe’de onlarca projede A.D.’ninkine benzer inatlaşmalar yüzünden benzer sıkıntılar yaşanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm projesi hayata geçiren firmalar yasa gereği hak sahiplerinden 3’te 2’siyle anlaşma sağlayınca yıkımlar başlıyor. Ne var ki bu kural,...