04 / 07 / 2024

Hakan Kara

Hakan Kara

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Hakan Kara, ekonomideki son gelişmelerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Merkez Bankası eski Başekonomisti'nden flaş açıklama:

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, iktidarın ekonomik toparlanma için sakladığı son mermiyi açıkladı.

Konut fiyatlarını patlatan akıl almaz deney ortaya çıktı: Merkez Bankası eski baş ekonomisti açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, konut finansman paketini açıkladıktan sonra 65 bin kişinin fiyat artışı yaptığını açıkladı. TCMB, verilerine göre, konut fiyatları mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 110 oranında arttı.

Herkesin merak ettiği enflasyona endeksli tahville ilgili bomba detayı Merkez Bankası eski Başekonomisti açıkladı

Merkez Bankası’nın eski Başekonomisti Hakan Kara, enflasyona endeksli tahville ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ekonomist Hakan Kara'dan çarpıcı dolar yorumu! Merkez Bankası döviz almasaydı dolar düşecekti!

Merkez Bankası yerel seçimler sonrası 10 haftada piyasadan ne kadar dolar aldığını açıklayan  Prof. Dr. Hakan Kara'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

Mağdur ev sahibi sordu: Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık almış, acaba kurbanı kabul olur mu?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibi Hakan Kara'dan da şaşırtan bir paylaşım geldi. Hakan Kara sosyal medya hesabı üzerinden "Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık dana almış, acaba kurbanı kabul olur mu?" diye sordu.

Ünlü ekonomist yabancıya konut satışı grafiğini paylaştı, yorumlar gecikmedi: Vatandaşlık alıp gittiler!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yabancıya konut satışı yüzde 50.3 düşerek 1.272 adede geriledi. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, yabancılara konut satışının yükselişi ve düşüşü temalı çalışmayı paylaşırken, söz konusu paylaşıma yorumlar da gecikmedi.

Konutta balon ne zaman sönecek? İşte o tarih

Türkiye’de konut piyasasında durgunluk sürerken, kiracı ev sahibi kavgaları yatırımcıyı emlaktan uzaklaştırdı. Piyasadaki bu durum inşaat maliyetlerindeki yükselişe rağmen konut  fiyatlarına gerileme olarak yansıyor. Ekonomist Hakan Kara, konutta balonun söneceği tarihi açıkladı.

Enflasyon neden düşmüyor?

TCMB, 2024'ün 2. enflasyon raporunda 2024 enflasyon tahminini, tahmin aralığının üst bandını değiştirmeden yükseltti. Peki enflasyon neden düşmüyor? İşte TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara'nın konu ile ilgili paylaşımı...

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı! Mevduat faizi neden düşüyor? 

Son haftalarda yükselişine devam ederek, 1-3 aylık mevduatta yüzde 68,9'u bile gören faiz sınırlı da olsa düşüş gösterdi. Peki mevduat faizi neden düşüyor? İşte TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara'nın paylaşımı...

Prof. Dr. Hakan Kara açıkladı: Düşük faizli TL kredi için gereken şart...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutarak yüzde 50 seviyesinde bırakmasına rağmen tüketici, konut ve taşıt kredisinde faizler çok yüksek. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara TL krediye düşük koşullarda erişmek için formülü verdi.

Elektriğe büyük zam işte o tarihte! Uzman isim resmen açıkladı: Faturalar uçacak!

Bakan Bayraktar, geçtiğimiz günlerde Mayıs ayında elektrik zammı beklentisi olmadığını belirtmişti. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara, elektriğe büyük zamda tarihi açıkladı. İşte Kara'nın o paylaşımı ve yorumlar...

Fasulyenin kilosu 100 TL oldu, mağdur ev sahibinden paylaşım gecikmedi: 'Benim evin kirası 20 kilo ayşe fasulye ediyor'

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, kiracı mağduru ev sahibi Hakan Kara'dan yine çok konuşulacak bir paylaşım geldi.  İşte Hakan Kara'nın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Asgari ücrete Temmuz 2024 zammı gelecek mi? Prof. Dr. Hakan Kara zam yapılmazsa ne olacağını paylaştı!

Milyonlarca kişi asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken Prof. Dr. Hakan Kara, asgari ücrete zam yapılmadığı takdirde oluşacak tabloyu paylaştı. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Konut fiyatları enflasyona yenilmeye devam ediyor!

Konut fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda Konut fiyatları enflasyona yenilmeye devam ettiğini söyledi.

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Ünlü ekonomist açıkladı: Merkez Bankası kuru kontrol etmek için iki ayda 10 milyar dolardan fazla sattı

Dolarda yükseliş sürerken, ünlü ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası’nın sene başından bu yana kuru kontrol etmek için 10 milyar dolardan fazla sattığı söyledi.  Bu açıklamanın ardından seçimden sonra dolar kuru ile ilgili tahminler geldi.

Hakan Kara Haberi

Hakan Kara

Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürüleceği konuşulan enflasyona endeksli tahvilin daha zor günler için saklanıyor olabileceğini belirten Kara "Şu anda son mermi gibi. Son güçlü mermi kullanabilecek. Daha zor günler için saklanıyor olabilir" diye konuştu.

Şu anda ekonomide bir soğuma istenmediğini ifade eden Kara, "Fakat bir yavaşlama olmadan da nasıl bu cari açık ve enflasyon düşecek?" diye sordu.

"ENFLASYONA ENDEKSLİ TAHVİLDEN ŞİMDİLİK VAZGEÇİLDİ"

Halk TV'de Mustafa Sönmez'in sunduğu Parametre programına konuk olan Kara Tahvilin çıkması durumunda ilk planda bankalardan mevduat çıkışına yol açacağını ileri sürerek şöyle konuştu:

"Bankalar arası rekabetten dolayı mevduat faizi yükselecek. Mevduat faizi yükselirse kredi faizleri çıkacak ve genel olarak bir sıkılaşma ortaya çıkacak. Sonuçta da bu büyümeyi yavaşlatacak. Dolayısıyla bence bu tür bir sıkılaşma etkisi tercih edilmediği için enflasyona endeksli...