23 / 07 / 2024

Hakkari Çukurca orman yangını

Hakkari Çukurca orman yangını

Orman İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı şubelerine bildirildiği halde herhangi bir müdahalenin yapılmadığından, yangın giderek büyümektedir. Şimdiye kadar yaklaşık yirmi hektarlık meşe alanının yandığı belirtildi.

10 soruda TOKİ Hakkari Çukurca sosyal konutları!

TOKİ'nin Hakkari Çukurca projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Hakkari Çukurca projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Hakkari Çukurca 2022 sosyal konut projesi...

Çukurca'da 400 yıllık taş evler restore edildi!

Hakkari'nin Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Çukurca'da 400 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi kale evlerinin turizme kazandırılması için devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

Çukurca'daki 4 asırlık taş evler yenileniyor!

Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Çukurca'da 400 yıllık olduğu değerlendirilen tarihi taş evlerde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Hakkari Çukurca'ya sosyal tesis müjdesi! 

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Bayrak Tepe Üs Bölgesi, emniyet ve belediye tarafından sosyal tesise dönüştürülüyor. Üs bölgesine yarı olimpik yüzme havuzu, kafeterya ve seyir terası inşa ediliyor. 

Hakkari Çukurca'ya turizm tesisi yapılacak!

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde daha önce polis ekiplerinin nöbet noktası olarak kullandığı 1600 rakımdaki Bayrak Tepe'de tam donanımlı dev bir turizm tesisi kurulması planlanıyor. 

Çukurca’da riskli 15 ev boşaltıldı!

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Ormanlı köyünde heyelan meydana geldi. Olay sonucunda birçok evde derin çatlaklar oluştu. Panik yaşanan köyde 15 aile taşındı, diğer ailelerin de evlerini boşaltacağı ifade ediliyor.

Çukurca'daki kale evler yaşam alanlarına dönüşecek!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan 400 yıllık tarihi geçmişe sahip kale evleri, içerisinde belediye hizmet binası, butik otel, restoran, kafeterya ve misafirhanenin bulunduğu yaşam alanına dönüştürülecek.

Çukurca'da 142 konutun temeli atıldı!

Başarılı operasyonlarla terörden arındırılan Hakkari'nin Çukurca ilçesinin konut ihtiyacını karşılayacak proje hayata geçiriliyor.

Hakkari Çukurca'ya 150 konut müjdesi!

Hakkari’nin Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, kanaat önderleriyle bir araya gelerek ilçe sakinleri için 150 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Şehit Onur Tiken'in yarım kalan evini Belediye tamamlayacak!

Hakkari Çukurca'da PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi soncu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Onur Tiken'in inşaat halindeki evini Ordu Büyükşehir Belediyesi tamamlayacak.

Hakkari Yüksekova'da 5 bin ev yıkıldı!

Hakkari Yüksekova'nın Kışla, Orman, Mezarlık ve Cumhuriyet mahallelerinde operasyonlar nedeniyle büyük bir yıkım yaşandı. HDP İl Başkanı Metin Besi, Yüksekova’da 5 bin evin tahrip edildiğini belirtti.

Çukurca’da yol ve altyapı çalışmaları devam ediyor!

Hakkari Çukurca Belediyesi Eş Başkanı Servet Tunç yaptığı açıklamada ilçe genelinde bir çok mahallenin yol genişletme, kilitli parke taşı döşeme ve yeni yol yapımları yaptıklarını belirtti...

Hakkari Çukurca orman yangını Haberi

Hakkari Çukurca orman yangını


Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bilinmeyen bir sebepten dolayı yaklaşık 10 gün önce çıkan orman yangını devam ediyor.


Çukurca ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Haskel Dağı'ndaki orman yangınına, araç yolu olmadığından dolayı herhangi bir müdahale yapılamamaktadır.


Orman İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı şubelerine bildirildiği halde herhangi bir müdahalenin yapılmadığından, yangın giderek büyümektedir. Şimdiye kadar yaklaşık yirmi hektarlık meşe alanının yandığı...