07 / 07 / 2024

hakkari dereleri

hakkari dereleri

Yıllarca çatışma haberleriyle gündeme gelen Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki Avaşin Deresi, çözüm süreci kapsamında sağlanan huzur ve güven ortamıyla serinlemek isteyen vatandaşların ilk adresi haline geldi.

Hakkari'de sosyal hayatın geliştirilmesi için yeni tesisler kuruluyor!

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen Hakkari Belediyesi, sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanların artırılması için Gola Züryan Göletini ıslah ederek etrafında bisiklet ve yürüyüş yolu, kafe ve dinlenme alanın yer alacağı sosyal tesis kuracak.

Hakkari'de Gola Züryan Göleti'ne sosyal tesis yapılacak!

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Hakkari Belediyesi, sosyal etkinliklerin yapılabileceği alanların çoğaltılması için Gola Züryan Göletine sosyal tesis kuracak...

Hakkari OSB için imar ve projelendirme aşaması başlıyor!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde OSB kurulmasına ilişkin çalışmalar sürüyor. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık başkanlığında valilik konferans salonunda "Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Toplantısı" düzenlendi. Toplantıda, çalışmalar hakkında konuşuldu...

Hakkari'de terör mağduru aileler evlerine kavuştu!

Hakkari Yüksekova'da Toplu Konut İdaresince (TOKİ) terör mağdurları için inşa edilen ve yapımı tamamlanan bin 256 konut, hak sahiplerine teslim ediliyor.

Hakkari TOKİ kura sonucu isim isim tam listesi 20 Mayıs!

Hakkari TOKİ kura sonucu isim isim tam listesi 20 Mayıs haberimizde yer alıyor. İşte Hakkari TOKİ kura sonucu isim isim tam listesi 20 Mayıs ve TOKİ Hakkari kura sonuçları 2+1 ve 3+1...

TOKİ Hakkari kura sonuçları 20.05.2020 isim listesi!

TOKİ Hakkari kura sonuçları 20.05.2020 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Hakkari kura sonuçları 20.05.2020 isim listesi ve TOKİ 100 bin konut Hakkari kura sonucu...

TOKİ Hakkari 100 bin konut kura çekilişi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın TOKİ Hakkari 100 bin konut projesinde yer alan konutların kura çekimleri bugün yapılacak.

Hakkari Şemdinli'de yarı olimpik yüzme havuzu inşa ediliyor!

Hakkari Şemdinli Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca ihale edilen yarı olimpik yüzme havuzunun inşa edilmesi amacıyla çalışmalara geçildi.

Hakkari'nin gündeminde kentsel dönüşüm projeleri var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hakkari'mize 11 milyar liralık yatırım yaptık ve bu yatırımların bir kısmı bitti, bir kısmı da devam eden yatırımlar. Artık gündemimizde yeni parklar, bahçeler, kentsel dönüşüm projeleri var" dedi.

Hakkari Yüksekova'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Hakkari ili, Yüksekova ilçesi içerisinde yer alan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hakkari'ye 41,5 milyon TL spor yatırımı!

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Akbıyık, "Yapılacak olan tesislerin protokolünü imzaladık. Bu, Hakkari'ye özellikle spor alanında son yıllarda yapılacak en önemli hizmetler olacak" diye konuştu...

Batman ve Hakkari'ye 56 milyon liralık 64 spor tesisi yatırımı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Batman ve Hakkari şehirlerine 56 milyon liralık 64 spor tesisi inşa edilecek.

Hakkari'de kiralık ev sorunu!

Hakkari’de bin 500 TL’ye ulaşan ev kira fiyatları, kamu personellerini zor durumda bırakıyor.

hakkari dereleri Haberi

hakkari dereleri

Yıllarca çatışma haberleriyle gündeme gelen, silah seslerinin eksilmediği Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki Avaşin Deresi, çözüm süreci kapsamında sağlanan huzur ve güven ortamıyla serinlemek isteyen vatandaşların ilk adresi haline geldi.


Bölgede uzun yıllar süren operasyon ve çatışmalar sonucu yaşanan güvenlik sıkıntısı nedeniyle yasaklanan doğa harikası bölgelerin çözüm sürecinin ardından kullanıma açılması bölge insanının yüzünü güldürüyor.


Terör sorununun yarattığı güvenlik sıkıntısı ve çatışmalar nedeniyle dağlık bölgelerin yasaklanmasıyla saklı kalan ve yıllarca keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikler, çözüm sürecinin etkisiyle yeniden gün yüzüne çıkarılarak insanların hizmetine sunuluyor. 


Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda ve çatışmalarda onlarca askerin şehit olduğu yer olarak bilinen Dağlıca bölgesi de çözüm sürecinden sonra vatandaşların rahatlıkla gezebileceği bölge haline geldi.


Doğal güzelliği ve eşsiz manzarasının yanı sıra bölge halkının serinlemek için tercih ettiği mesire alanlarından...