26 / 11 / 2024

hakkari plaj

hakkari plaj

Yıllarca çatışma haberleriyle gündeme gelen Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki Avaşin Deresi, çözüm süreci kapsamında sağlanan huzur ve güven ortamıyla serinlemek isteyen vatandaşların ilk adresi haline geldi.

Hakkari'de inanç turizmine 6 milyon liralık destek!

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'nin içinde bulunduğu TRB-2 Bölgesi'nde desteklediği projelerle yüzlerce kişiye yeni iş kapısı açan DAKA, illerdeki turizm potansiyelini tetikleyecek programlara da imza atıyor...

İztuzu Plajı'nda şezlong ve şemsiye olmayacak!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bilim adamlarının ’İztuzu Plajı’nda şezlong da olmaması gerektiğini’ söylediklerini belirterek, "Orayı öyle bir hale getireceğiz ki şezlong, mezlong, şemsiye, memsiye hiçbir şey olmayacak" dedi...

İztuzu Plajı'nın son hali!

DÜNYACA ünlü İztuzu Plajı’nın özelleştirilmek istenmesine karşı tepkiler ve davalar sürerken, belirsizlik nedeniyle buradaki tesisler her geçen gün bakımsızlıktan kullanılmaz hale geliyor.

1978 yılında Florya'da 300 bin metrekare genişlikte plaj yapılacakmış!

1978 yılında Florya'da 30 bin kişinin denize girebileceği halk plajı yapılıyormuş. Florya - Yeşilköy arasında, 300 bin metrekare araziye yapılacak plajdan halk çoz para vererek yararlanacakmış.

İdris Güllüce İztuzu plajına sahip çıktı!

Çevrecilerin günlerce nöbet tuttuğu Muğla’nın Ortaca ilçesindeki İztuzu Plajı’nın işletme hakkının İngiliz ortaklı bir firmaya verilmesiyle başlayan tartışmalarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den önemli mesajlar geldi.

1978 yılında Adalar'ın çevresi halka açık plaj olacakmış!

1978 yılında Marmara Denizi'ndeki Kınalı, Burgaz, Heybeli adalarının tüm çevresi ve Büyükada'nın 1 kilometrelik bölümü halka açık plaj yapılacakmış. Kınalı, Burgaz ve Heybeli adalarında da çevre yolları yapılacakmış.

2015 yılı mavi bayraklı plaj ve marina adayları belirlendi!

Türkiye'nin 2015 yılı Mavi Bayrak ile ödüllendirilecek plaj ve marinaları Kuşadası'nda masaya yatırıldı. Pine Bay Otel'de düzenlenen Ulusal Jüri toplantısında Türkiye'nin 2015 yılı Mavi Bayrak ile ödüllendirilecek plaj ve marinaları belirlendi.

1977 yılında İstanbul'un plaj sayısı 167'den 17'ye düşmüş!

1977 yılında İstanbul'da 167 plajdan ancak 17'sinde denize girilebilecekmiş. İstanbul Belediyesi, İstanbul sahillerindeki 167 plajdan 150 plaj için ''Burada denize girmek tehlikeli ve yasaktır'' levhaları yazdırmış.

Antalya Konyaaltı'nda plaj harabeye döndü!

Antalya Konyaaltı sahilinde yer alan Beachpark’ta yıllardır hizmet veren plaj işletmeleri, restoran ve barların sözleşmesi 28 Ekim 2014’te sona erdi. Antalyalılar bu görüntünün turizmin başkentine yakışmadığını dile getiriyor.

İztuzu plajı için çivi bile çakmama sözü!

İztuzu'nun İngiliz ortaklı DALÇEV firmasına verilmesi yöre halkı tarafından tepkiyle karşılanırken, plajın denetiminden sorumlu olan ve işletme hakkını DALÇEV’e kiralayan MUÇEV şirketi Genel Müdürü İbrahim Akoğlu, Habertürk’ün sorularını yanıtladı.

Hakkari Kaya Evi hizmete açılıyor!

Hakkari’de yapımı tamamlanan kayak evinin açılışı için start verildi.Hakkari’de 2014 yılında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA) sunulan ‘Hakkâri Turizm Restorasyonu Projesi’ kapsamında finanse edilen ‘Kayak Evi Projesi’ tamamlandı...

İdris Güllüce'den flaş İztuzu Plajı açıklamaları!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada İztuzu Plajı hakkında değerlendirmelerde bulundu... Peki İztuzu Plajı, imara açılacak mı? İztuzu Plajı'nda kiralama yapılacak mı? İztuzu Plajı'na giriş ücretli olacak mı?

1977 yılında Süreyya Plajı baştan aşağı yenilenecekmiş!

1977 yılında Anadolu Yakası modern bir plaja kavuşacakmış. Süreyyapaşa Plaj Tesisleri'ni bir milyon liraya beş yıllığına kiralayan Gazinocular Kralı Fahrettin Aslan, plaja 7 milyon liralık yatırım yapacakmış.

hakkari plaj Haberi

hakkari plaj

Yıllarca çatışma haberleriyle gündeme gelen, silah seslerinin eksilmediği Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki Avaşin Deresi, çözüm süreci kapsamında sağlanan huzur ve güven ortamıyla serinlemek isteyen vatandaşların ilk adresi haline geldi.


Bölgede uzun yıllar süren operasyon ve çatışmalar sonucu yaşanan güvenlik sıkıntısı nedeniyle yasaklanan doğa harikası bölgelerin çözüm sürecinin ardından kullanıma açılması bölge insanının yüzünü güldürüyor.


Terör sorununun yarattığı güvenlik sıkıntısı ve çatışmalar nedeniyle dağlık bölgelerin yasaklanmasıyla saklı kalan ve yıllarca keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikler, çözüm sürecinin etkisiyle yeniden gün yüzüne çıkarılarak insanların hizmetine sunuluyor. 


Terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda ve çatışmalarda onlarca askerin şehit olduğu yer olarak bilinen Dağlıca bölgesi de çözüm sürecinden sonra vatandaşların rahatlıkla gezebileceği bölge haline geldi.


Doğal güzelliği ve eşsiz manzarasının yanı sıra bölge halkının serinlemek için tercih ettiği mesire alanlarından...