29 / 04 / 2024

haksız yere alınan emlak vergisi

haksız yere alınan emlak vergisi

Emlak vergisi, her taşınmaz türü için farklı oranlarda hesaplanıyor. Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor. Peki, haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Kredi kartı kullananlara müjde! E-Devlet’ten başvurarak bu parayı alabileceksiniz!

Bir kredi kartı sahibinin yıllık kart aidatının iadesi için başlattığı hukuk mücadelesinde mahkeme yurttaşın haklı olduğuna karar verdi. Emsal nitelikteki karar için haksız yere alınan 189 liralık kart aidatının yurttaşa iade edilmesi kararlaştırıldı.

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

İmardan haksız kazanç elde eden belediyeye ceza geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar kanunlarında yapılacak değişiklikle, imar planlarından haksız kazanç elde eden belediyelere cezai sorumlulukların getirileceğini ifade etti

Balıkesir'de depreme karşı alınan önlemler TBMM gündeminde!

Balıkesir'de depreme karşı alınan önlemler ile denetlenmeyen ve güvenli olmayan binalar TBMM gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul'da kamu binalarında depreme karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da bağlı kurum ve kuruluşlara ait binalarda depreme karşı alınan önlemleri TBMM gündemine taşıdı..

Peşin alınan kiraların beyanı 2017!

2016 yılında konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek gelir elde edenler vergi ödüyor. Peki, kira bedeli peşin alındıysa ne olur? Peşin alınan kiraların beyanı nasıl verilir?

İstanbul depremine yönelik alınan tedbirler TBMM'de!

Olası bir İstanbul depremine yönelik alınan tedbirlerin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi..

Düzce'de su abonelerinden alınan ücretler TBMM'de!

Düzce'de ve komşu illerde su abonelerinden alınan ücretler meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2017 için ilk taksit dönemi başladı. Peki, bu sene satışı gerçekleşen gayrimenkulün vergisini kim ödeyecek? 2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Adana Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar görüşüldü!

Adana'da Toprak Koruma Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar masaya yatırıldı. Toplantı gündem maddelerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Kentsel dönüşümde ranta karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, kentsel dönüşümde ranta karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2017!

İster yatırım ister oturum amaçlı olsun konut satın alan kimselerin belli oranlarda tapu masrafları oluyor. Peki, krediyle alınan evin tapu masrafı 2017 ne kadar?

haksız yere alınan emlak vergisi Haberi

haksız yere alınan emlak vergisi

Haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi?

Emlak vergisi, her taşınmaz türü için farklı oranlarda hesaplanıyor. Kimi zaman emlak vergisi için taşınmaz değeri olduğundan daha yüksek bir değerde tespit edilebiliyor.


Ayrıca meskenler için muafiyet uygulaması bulunuyor. 200 metrekareyi aşmayan tek meskene sahip ev sahipleri geliri olmamaları halinde vergi ödemelerinden muaf oluyor. Ancak muafiyet otomatik uygulanmıyor.


Koşulları taşıyan ev sahiplerinin belediyeye müracaat ederek muaf olmak istediklerini bildirmeleri gerekiyor.


Ancak kimi zaman muafiyetten habersiz bir şekilde vergi ödemesi yapılabiliyor. Kimi zaman da mükelleflerden fazla emlak vergisi tahsil edilebiliyor.


Peki, haksız yere alınan emlak vergisi iade edilir mi? Emlak vergisi iadesi nasıl yapılır?


14 Mayıs 2014 Tarih ve 53210 sayılı özelge gereğince belediyelerin (2015 yılı için) 2010 ve izleyen yıllara ait Emlak vergisi iadelerinin yapılması gerekiyor.

Buna göre...