01 / 05 / 2024

haliç köprü trafiği

haliç köprü trafiği

Köprü onarımının okulların açılmasına yetişmesi için 110 işçi geceli gündüzlü çalışıyor. Trafik çilesi çeken İstanbullular gibi "Yaz abi, bizim derdimizi de yaz" diyen işçiler de dertli...

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Ocak 2024'te İstanbul'da en çok köprü geçiş ücreti arttı!

İTO tarafından açıklanan rakamlara göre, İstanbul’da Ocak 2024'te fiyatı en çok artan köprü geçiş ücreti oldu. Ocak'ta  giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yer alan gömlek fiyatı yüzde 13,92 düşüş göstererek fiyatı en çok gerileyen ürün oldu. İşte o rakamlar...

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden önemli açıklama! Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi?

Karayolları Genel Müdürlüğü ve Altyapı Bakanlığı otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? sorusunun yanıtını verdi. İşte ayrıntılar…

Çanakkale Köprüsü geçiş garantisi ne kadar? Çanakkale Köprüsü için ne kadar ödenecek?

Yap-işlet devret modeliyle yapılarak Çanakkale Zaferi’nin 107’inci yıl dönümünde hizmete açılan Çanakkale Köprüsü’nün geçiş garantisi ortaya çıktı. İBB Meclis Üyesi Sarı, feribot işletmecisinin günlük 10 bin kadar araç taşıdığını anımsatarak, köprü için verilen geçiş garantisini çok buldu.

Köprü geçişlerinde yeni dönem!

İstanbul'da 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak zamlı fiyatlarla beraber köprülerde, her iki yönde de geçiş ücreti alınacak. 

Adil Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü için gece gündüz çalışıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,18 Mart 2022 tarihinden önce hizmete girmesi amacıyla yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi ile gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü için özel beton!

Akçansa 1915 Çanakkale Köprüsü'nde yalnızca çözüm ortağı değil aynı zamanda özel ürünleriyle AR-Ge kapsamında değişiklikler oluşturuyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni adım!

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak köprü için yeni bir çalışma başlattı.

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni öneri!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün asansörünün turizme açılması için öneride bulundu. 

İYİ Parti'den 1915 Çanakkale Köprüsü için hızlı tren önerisi! 

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Danışmanı Dr. Suat Sarı, 1915 Çanakkale Köprüsü için iptal edilen hızlı tren planının yeniden gündeme alınması için öneride bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü için talimat verdi!

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemi ile gerçekleşen 140'ıncı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Mehmet Müezzinoğlu Köprüsü için talimat verdi.

Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 2. etabı başladı!

Haliç Köprüsü'nde ilk kısmı tamamlanan derz yenileme çalışmasının ikinci etabı saat 24.00'ten itibaren başladı.

Haliç Köprüsü'nde 18 Ağustos'a kadar bakım çalışması yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları başlatıldı...

haliç köprü trafiği Haberi

haliç köprü trafiği

Yaza damgasını vuran trafik çilesinde adım adım sona geliniyor. Fatih Sultan Mehmet köprüsünün bakımın bitip tüm şeritlerin trafiğe açılmasıyla az da olsa nefes alan İstanbul trafiğinde gözler Haliç Köprüsü'ne çevrildi. Avrupa yakasının en önemli geçiş noktası olan Haliç Köprüsü bahar aylarında yaşanan tehlikenin ardından acil bir şekilde bakım onarım çalışmaları başlatılmıştı. 3 aydır elden geçirilen köprüden son etap çalışmasına geçiliyor. Okul servislerinin de trafiğe katacağı güçlüğü önleyebilmek alel acele yetiştirilmeye çalışılan köprüde, geceli gündüzlü yoğun bir tempo var. Toplam 5 etap olan bakım çalışmasında 4. Etap bitmek üzere. Hedef eylül ortasında tüm şeritleri trafiğe açmak. 


24 SAAT ARALIKSIZ ÇALIŞMA 

110 işçi aralıksız 24 saat çalışıyor. Sabah 05.00 sularında iş başı yapan birinci grup 12 saat sonra vardiya devrediyor, günlük birçoğu 70...