19 / 05 / 2024

halkalı gebze demiryolu

halkalı gebze demiryolu

Marmaray’ın en önemli halkası olan Kazlıçeşme-Ayrılıkçeşme arasında yapılan tünellerdeki beton bloklarda oluşan su sızıntıları AB-SCHOMBURG ürünleri ile önleniyor...

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'da yeni ihale! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda hazırlıklar başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Geçişi Demiryolu Hattı'na ilişkin yeni ihale düzenlenecek...

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.

Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin yüzde 47'si tamamlandı! 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İki mesafe arasını 3.5 saate düşerecek projenin yüzde 47's, tamamlandı. 

Halkalı Çerkezköy Demiryolu Hattı için kamulaştırma kararı!

Halkalı-Çerkezköy Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi kapsamında Küçükçekmece, Avcılar, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri ve Çerkezköy'de yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Halkalı-Kapıkule Demiryolu hattında son durum ne? 

Türkiye'nin Avrupa ile bağlantısında önemli bir hat olan Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hattın Çerkezköy-Kapıkule kısmındaki çalışmalarda yüzde 25'lik aşama tamamlandı.

Halkalı-Kapıkule arası 4 saatten 1 saat 20 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Asya-Avrupa koridorunun ilk parçası olan Halkalı-Kapıkule demiryolu projesiyle ilgili ''Halkalı-Kapıkule (Edirne) arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya; yük taşıma süresi ise 6 saat 30 dakikadan 2 saat 20 dakikaya düşecek'' dedi.

229 kilometrelik Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı tamamlanıyor!

Çevreye duyarlı proje olarak öne çıkan, yatırım bedeli 10,5 milyar liraya ulaşacak 229 kilometrelik Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Halkalı-Kapıkule demiryolu için 100 milyon dolar kredi!

Halkalı-Kapıkule demiryolu kapsamında 76 km'lik Halkalı-Çerkezköy hızlı tren hattı için EBRD (Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası) TCDD'ye 100 milyon dolar kredi vereceğini duyurdu. Peki projeyle neler hedefleniyor?

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı'nın temeli atıldı!

Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Proje coğrafi olarak Türkiye’nin AB’ye bağlanmasını da simgelemektedir" dedi.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı emlak fiyatlarını uçurdu!

76 kilometre uzunluğundaki Gebze-Halkalı tren hattı açıldı. Hat, konut fiyatlarını da etkiledi. İstasyon bulunan ilçelerde fiyatlar yüzde 100’ü aşan oranda artış gösterdi..

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı konut fiyatlarını artırdı!

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı vatandaşların hizmetine açıldı. 76 kilometrelik hat geçtiği ilçe ve semtleri değerlendiriyor. Son 4 yılda en yüksek konut fiyat artışı Yeşilköy, Üsküdar ve Gebze'de oldu.

Halkalı-Gebze Marmaray Hattı ile o ilçenin kaderi değişecek!

Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Gebze-Halkalı Marmaray hattı İstanbul ulaşımına büyük rahatlama sağlarken bir ilçenin de kaderini değiştirecek.

halkalı gebze demiryolu Haberi

halkalı gebze demiryolu


Tünellerdeki beton blokların birleştirilmesi sırasında oluşan hasarlar nedeniyle meydana gelen su sızıntıları, AB-SCHOMBURG’un ürettiği izolasyon malzemeleri ASOPUR- 3 GF ve ASOPUR-40  ile önleniyor.


Halkalı-Gebze arasında çalışacak 76 kilometrelik demiryolu projesi olan Marmaray yüzyılın en büyük projelerinden biri olarak tanıtılıyor. Projenin en önemli halkası, boğaz tüp geçişi, Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki ve Üsküdar-Ayrılıkçeşme arasındaki delme tüneller. Proje ile Boğaz geçişinin 2 dakikaya, Halkalı-Gebze yolculuğunun ise toplam 105 dakikaya indirilmesi planlanıyor.  


1 milyon kişinin ulaşım süresini kısaltacak, saatlerin harcandığı köprü trafiğini azaltacak, motorlu araçların kullanımının azaltılması ile çevre sağlığına da büyük katkı sunacak projenin ömrünün 100 yıl olacağı da ifade ediliyor. Marmaray’a bu ömrü katan en önemli unsurlardan biri de, AB-SCHOMBURG’un izolasyon ürünleri. AB-SCHOMBURG’un ürettiği malzemeler, Marmaray tünellerinin yapımı sırasında, beton bloklarda oluşan hasarlar...