14 / 05 / 2024

halkalı gümrüğü ne zaman taşınacak

halkalı gümrüğü ne zaman taşınacak

Halkalı Gümrük Müdürlüğü ve Halkalı Gümrüğü nereye taşınıyor? Halkalı Gümrüğü Çatalca'da nereye taşınacak? Halkalı Gümrüğü, Büyükçekmece Muratbey'de nereye taşınacak? Halkalı Gümrüğü'nün etrafında neler olacak? İşte detaylar...

Halkalı Gümrüğü'nün taşınacağı Muratbey'deki parsellerin imar planı askıdan indiriliyor!

Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nün yeni adresi olacak Büyükçekmece Muratbey Mahallesi, 793, 801, 804, 805, 821. 822, 823, 824, 825, 935,936 ve 1720 parsellere ilişkin imar planları, 30 Haziran 2014'te askıdan indirilecek. İşte detaylar...

Avrupa Birliği'nden yenilik! Gümrüklerde reform planı kapsamında bakın ne olacak?

Avrupa Birliği’nin yeni bir kurum ve veri merkezi kurma planlarını yapmasıyla gündem oldu. Bu planların , artan ticaret hacmi karşısında gümrük denetimlerini daha da etkinleştirmek ve bürokratik işlemleri minimize etmek amacıyla yapıldığı biliniyor.

Ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi değişti! Ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç TL? 20 Ekim 2022 fiyat listesi!

Bazı ülkelerden ayçiçeği tohumu ithalatında gümrük vergisi oranı yüzde 5 şeklinde uygulanacak. Peki ayçiçek fiyatlarında son durum ne? Bugün ayçiçek hangi borsada ne kadar? İşte ayçiçek 20 Ekim 2022 fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş AB üyeliği ve Gümrük Birliği açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası dünyada yeniden hassaslaşan dengeleri yakından ilgilendiren çok önemli bir çıkış yaptı. Erdoğan, Avrupa Birliği'ne üyelik faslı ve Gümrük Birliği'yle ilgili 'Süratle yeni fasıl açılmasını ve Gümrük Birliği güncellemesi bekliyoruz' dedi.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

İthalatta 800'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirildi!

İthalatta 800'ün üzerinde eşya için eylül ayının sonuna kadar ürün bazında değişen oranlarda yüzde 30'a kadar ilave gümrük vergisi uygulanacak. Bu tarihten sonra ise 10 puana kadar daha düşük oranlarda ilave gümrük vergisi alınacak.

Prefabrik yapılara ek gümrük vergisi getirildi!

Mücevherat, golf arabası ve prefabrik yapıların yer aldığı çok sayıda ürüne yüzde 30’a kadar ek gümrük vergisi getirildi...

Halkalı Gümrük Müdürlüğü bugün açılıyor!

İstanbul trafiğinin rahatlatılması amacıyla Çatalca'ya taşınan Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nün bugün açılacağı bildirildi.

Çanakkale'de 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyü yakınlarındaki Helenistik dönemin antik liman kenti Parion'da, Roma İmparatorluğunun kullandığı 2 bin 800 yıllık gümrük merkezi gün yüzüne çıkarılıyor

Zonguldak'taki Lavuar, Tekel ve Gümrük alanları ne olacak?

Zonguldak şehir merkezinin 3 ana noktası Lavuar alanı, eski Tekel binası ve yine eski Gümrük Müdürlüğü’nün bulunduğu alanlar boş ve atıl bir halde bekliyor.

İstanbul Halkalı Gümrük Müdürlüğü Çatalca'ya taşınıyor!

Gümrük hizmetlerinin daha modern ve sağlıklı bir ortamda verilmesinin amaçlandığı Çatalca tesisleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Yap-İşlet Devret modeli ile inşa edildi.

Çatalca Gümrük Müdürlüğü Tesisleri'nin yol çalışmaları ne durumda?

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak, TIR trafiğini azaltmak ve kazaların önüne geçmek için Küçükçekmece'de bulunan Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün Çatalca’ya taşınması tamamlandı. Ancak bağlantı yollarının bitirilememesi nedeniyle faaliyete sokulamadı.

Hakkari'deki gümrük kompleksi tamamlanma aşamasında!

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Esendere Beldesi'nde 51 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 60 milyon liraya mal olan gümrük kompleksi, tamamlanma aşamasına geldi.

Hakkari yeni gümrük müdürlüğü kompleksi ne zaman tamamlanacak?

HAKKARİ ‘nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde hizmet veren gümrük müdürlüğü için yapılan 60 milyonluk yeni kompleksin çalışmalarında sona gelindi.

halkalı gümrüğü ne zaman taşınacak Haberi

halkalı gümrüğü ne zaman taşınacak


Halkalı Gümrüğü, Büyükçekmece Muratbey'de Avrupa TEM Otoyolu üzerindeki yeni yerine taşınacak. Halkalı Gümrüğü'nün Çatalca Muratbey'deki yeni yeri, Büyükçekmece Gölü'nün batısında yer alıyor. İşte Halkalı Gümrüğü'nün taşınacağı yeni yerinin uydu görüntüleri... 




Halkalı Gümrüğü'nün Muratbey'deki yeni yerinin güneyinde Büyükçekmece İlçe merkezi, Tepekent Villaları, Fırat, Tepecik ve Mimaroba Mahalleleri ile Kumburgaz, batısında Çakıl Göleti ve Ovayenice Köyü ve kuzeyinde Muratbey Mahallesi ve taş ocağı; doğusunda ise Ahmediye Mahallesi ile Büyükçekmece Gölü bulunuyor. 




Halkalı Gümrüğü Çatalca Muratbey'de 220 dönüm arazi üzerinde yeniden inşa edilecek. Halkalı Gümrüğü'nün yeni adresi Muratbey'deki alanın 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planları, 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir ay süre ile ilanen askıya çıkarılmıştı. 


Halkalı Gümrüğü'nün Muratbey'deki yerinin imar planları ve detaylı bilgileri için...